Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehet, hogy a sztratoszfé...

Hogy lehet, hogy a sztratoszférából nézve a Föld lapos, nem görbül?

Figyelt kérdés
Egy nagyon jó italreklám miatt néztem utána Auguste Piccard fizikusnak, aki saját készítésű balonnal képes volt feljutni és szétnézni. Először azt hittem egy poén a reklám de ő és a társa tényleg azt mondta a Föld látványa onnan egy lapos korong felfelé hajló szélekkel. Hallottam már a laposföldes elméletről, de komolytalannak tartottam és meg voltam róla győződve, hogy csak azért létezhet mert nem tudunk elég magasra jutni ahhoz, hogy a saját szemünkkel lássuk. De a sztratoszférából nem kellene határozottan látszani az ívnek?
2018. júl. 15. 17:02
1 2 3 4 5
 21/49 Wadmalac ***** válasza:

Fontos pont, homályosodhat a szélén, de fényereje nem csökken, az emberi szem meg hozzá van szokva, hogy a gömbölyödő dolgok az ív mentén változó árnyalatot, fényerőt mutatnak. Itt meg, az űr kontrasztos hátteréhez képest semmi árnyalat-változás nincs, a belátható terület szinte tökéletesen merőleges a beeső napfényre, teljes egészében.

Érdekes lenne olyan nézőpontot megvizsgálni, ahonnan nézve a terminátor épphogycsak a látóhatár mögött van, alkonyba hajló terület lenne a látótérben.

Szerintem úgy már észrevehető lenne a gömbölyödés hatása.

2018. júl. 18. 07:47
 22/49 anonim ***** válasza:

Fontos dolog és a fejlődés lényege, beleértve a tudományos kutatást is, hogy egy későbbi korban, jobb lehetőségekkel cáfolnak egy korábbi állítást.

Az atomelmélettel kapcsolatosan Démokritosz személye és fontossága megkérdőjelezhetetlen 2500 éve, pedig mai (de még múlt század eleji) ismereteink szerint is "ostobaságokat" állított.

A tudományt ilyen mereven és ilyen elnagyoltan nem lehet vizsgálni.

Piccard személye is megkérdőjelezhetetlen a tudományban, ettől még tehetett hibás kijelentéseket.

2018. júl. 18. 11:32
 23/49 Wadmalac ***** válasza:

Nem tudom, milyen bizonyíték rejlik amögött, milyen magas színvonalú személy mit jelent ki valamiről, hogy milyennek látszik.

Ha azt mondta volna, látta, hogy lapos a Föld, az más. De ő csak azt mondta, hogy nézett ki.

Elon Musk nyilatkozott élőben, közvetlenül a Falcon Heavy fellövése után, amikor elröptették a rakétával a roadsterét.

Kérdezték első benyomásairól, érzelmeiről.

Ő azt nyilatkozta, hogy így élőben látva az egészet a remek HD videókamerák képein, tisztára mintha trükkvideó lenne az egész.

Az újságíró közönség jót röhögött.

De már másnapra fent voltak a videók jútyúbon, hogy csalás az egész, ő is bevallotta élőben.

Ehh...

2018. júl. 18. 11:54
 24/49 anonim ***** válasza:
17%

A földnek nincs görbülete

1 ha azt állítod hogy látoda távolban alábukni a horizontot az lehetetlen csak bele magyarázás

2 Ott van pl: a GoPro optikailag torzitot a lencséje és valszeg más kamerának is és azért küldenek ilyeneket fel hogy azt hidd hogy a föld görbül

A föld igen is lapos ajánlom Info Bubble Youtube csatornáját

2018. aug. 13. 23:54
 25/49 Wadmalac ***** válasza:

#24: Reklámozd csak, hogy youtube-ról szerzed az ismereteidet, tökéletes alap a színvonal felmérésére.

Kérlek sétálj vissza az ezóba a hasonszőrűek közé.

THX

2018. aug. 14. 07:12
 26/49 anonim ***** válasza:
21%

MIért te honnan veszed a tudásod hogy a föld egy gömb?

Iskolát azt most hagyjuk

mert ha azt tanitanák hogy a föld lapos akk te lennél hoppon.... Bár még igy is te vagy Szomorú....

2018. aug. 14. 14:32
 27/49 Tislerics Máté ***** válasza:

#26! Tudod azt is tanították az iskolában, hogy a Föld bolygót Föld bolygónak írják, és nem földnek.

Látod látod! ezért kell jobban odafigyelni az iskolában, és akkor megértenéd miért gömbölyű a Föld (mint az összes többi bolygó a Naprendszerben)!

Látszik, hogy az a fajta ember vagy aki csak bemagolja az anyagot, ahelyett hogy megértené...

2018. aug. 14. 14:45
 28/49 anonim ***** válasza:
0%
De a Föld nem egy bolygó.....
2018. aug. 14. 16:09
 29/49 Alex Fly ***** válasza:
@28: az gondolom nem zavarb hogy egy adott időpillanatban a Föld különböző pontjairól létszó csillagos ég gömbszerű alakkal rendelkező Föld esetén pontosan megfelel a számítottnakb míg lapos Föld esetén ez nem lehetséges. És a műholdak pályái sem értelmezhetőek a lapos Föld esetén...
2018. aug. 14. 16:14
 30/49 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ez a fizikus is egyértelmu a lapos fold bizonyitására mivel ő a saját szemével látta

A müholdak meg nem léteznek tornyok funkcioálnak helyetük

A gps ugy mukodik hogy van 3 gps torony 3szög alakban és azom belül fogják a gps jelet iylet egyébként a Nácik is akartak èpiteni

A müholdak eseteben csak 2 mühold létezik ami sugároza a gps jelet max azok léteznek de a többi muhold nem hiszem

2018. aug. 14. 17:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!