Szerintetek mi történik egy anyaggal ha átlépi az eseményhorizontot egy fekete lyuk esetében?
Itt kicsit kevered a dolgokat: MIELŐTT átlépné az eseményhorizontot, akkor gyorsul egy része fénysebesség közelébe, és hagyja el a fekete lyukat.
A többi belehullik. Az, hogy ennek az információjával mi történik, egyelőre nem tudjuk. Miközben belehullik, egyre jobban szétszakad, végül valószínűleg csak húrok maradnak belőle, aminél kisebb nincs a világunkban.
A rel. elmélet és a QM mást mond, mi történik az anyaggal az eseményhorizonton.
Egyelőre nem derült ki, hogy melyiknek van igaza, történtek kísérletek az ellenmondás közös elméletű kioltására, de végleges eredmény nincs.
Szerintem meg az anyag sosem jut át az eseményhorizonton. Ahogy az anyag nem jut ki az eseményhorizontból, ugyanúgy szerintem be sem jut. Szerintem már maga a mi univerzumunk és a feketelyuk két teljesen külön rendszert alkot, két külön téridőt.
Egyébként meg szerintem nem elég különböző sugárzásokból, következtetésekből, számításokból levonni az eredményt. 100%-os bizonyossággal csak úgy lehetne megmondani, mi történik, mi van odabent, ha átlátnánk az eseményhorizonton. De mivel SZERINTEM, az eseményhorizont a "határ" két világ között, ahol teljességgel megáll az idő, ezért nem jut be és nem jut ki semmi, ezért azon sosem fogunk átlátni, max majd egy nagyon-nagyon durván sci-fi technológiával, de szerintem még a Star Wars világa sem tart ott technológiailag, hogy átlásson / átmenjen, ezért szerintem ez nem mostanság lesz. Addig viszont csak teóriák lesznek, semmi bizonyosság.
Leon, szerintem ez nem igaz.
Egyébként az ilyeneket nem a tudományon, hanem az ezotérián kéne írnod.
#8:
Mi köze annak, amit leírtam az ezotériához?
Nem szeretem az ezotériát, sok furcsa ember van arrafelé :(
Kicsit túl sok a "szerintem" ahhoz, amiről már tudjuk, hogy nem úgy van. Van rengeteg nyitott kérdés, de nagy valószínűséggel addig a pontig, amíg a QM és a rel. elmélet eredményei egyeznek, kár bármi más feltételezésen erőlködni.
Onnantól meg, ahol már a két elmélet ellentmond egymásnak, senki nem tud semmit.
Kedves Leon. Az atomokat is csak mindenféle sugárzás méréséből tudjuk vizsgálni, nem "látjuk" őket. Akkor szerinted azok sem léteznek, illetve nem tudunk róluk semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!