Helyesen értelmezem a hőmérsékleti sugárzást?
Már hónapok óta benne vagyok a témában, imádom a fizikát, viszont óriási fájdalom számomra, hogy a kvantumelmélet néhány része nem világos számomra.
Szóval. Ugyebár a tárgyak, anyaguktól függően különböző frekvenciájú sugárzást képesek elnyelni, visszaverni, átereszteni. Az abszolút fekete test egy idealizált objektum, ami mindent elnyel, de mivel ennyi energiát nem képes magában tartani, folyamatosan sugároz. Ha elkezdjük melegíteni a testet, sugárzásának energiája folyamatosan nő, és ezzel a frekvenciája, vagyis a színe is változik. Nyilván ha kiesik a látható tartományból, akkor nem látszik. Szóval a szín arányos a sE - val.
Na de. Mi a helyzet azokkal a tárgyakkal, amik nem nyelik el, csak mondjuk az 550 - 600 nm hullámhosszú sugarakat?
Ugyebár minél több a "saját sugárzása" (vagyis, amit a saját maga által elnyelt sugarakból sugároz ki) annál kevesebb külső fényt ver vissza. Ez a kettő kiegyenlítené egymást, és így, pl. a 6000 fokra jellemző sárga fény ugyan olyan lenne minden testnél?
Én magam is érzem a logikai bukfencet, de egyszerűen nem találom a magyarázatot.
Kérem szépen, valaki leírná ?
13/L
Egyébként pedig valóban, a 13 éves korosztály lenézését én sem nézem jó szemmel, minden elhatározás kérdése. Ha most privátban lennénk, tudnék mesélni pár ismerősömről, aki szintén bőven eléri személyem szintjét, viszont így, nyilvánosan nem szokásom másokról mesélni.
Nem értem, mi a baj a nyelvezetemmel? Ezzel a szókincsre utalsz, vagy ahogyan használom a szavakat? Nos, elárulhatom, hobbim az írás, igencsak otthon érzem magam a témában, illetve sok felnőtteknek íródott regényt olvastam rövid életem során, úgyhogy el tudom képzelni a saját kortársaim némileg túlszárnyalását ilyen téren... De akkor sem értem. Miért lóg ki annyira?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!