Mi értelme van a végtelen fogalmának?
Milyen gyakorlati hasznát vesszük ennek a fogalomnak? A kérdés azért merült fel bennem, mert a fizikai valóságban nem léteznek végtelen dolgok. Az univerzum nagysága véges. Az atomok száma véges stb.
A végtelen magában hordozna akkora számot, amelynek leírásához az univerzum mérete kevés volna. Akkor mi értelme van ennek a fogalomnak?
Ki a halál pontozza fel 70%-ot, és miért?
Oké hogy sportot űz abból hogy minél kevésbé utaljon arra amire gondol, de ez önmagában még nem felpontozandó.
Az meg, amire gondol, semmilyen értelemben nem válasz a kérdésre (különösen nem abban a formában, ahogyan itt előadja).
> „Amúgy, kérdező: KETTŐ dolog biztosan létezik a mi világunkban is, ami végtelen.
> TÉNYLEG végtelen, és nem csak "egy kicsit végtelen".”
^^ Ez egy hasznos válasz? Most komolyan?
> nem, nem, nem, nem és nem
- Úgy vitatkozol, mint egy óvodás!
- De nem!
- De igen!
- De nem!
- De igen!
…
;-)
Lehet – nyilván nem kizárható –, hogy hülyeséget írtam. De akkor tessék érvek – figyelem, nem vélemények, hanem érvek – mentén vitázni ezzel.
Látod, #41-es, ez egy tipikus példa arra, hogy ha valamit nem értesz, az nem feltétlenül butaság.
Tehát, ha kapásból lepontozod, az valószínűleg elhamarkodott lépés.
#44:
Azt hiszem, eltévesztetted a kategóriát. Ebben a kategóriában _tények_ vannak, és nem érvek.
> csak az egésznek az égadta világon semmi haszna nem tűnt,
> lévén általánosan elfogadott volt,
> hogy a világunk az euklideszi geometriára épül.
> Csak az általános relativitáselmélet világított rá
> – pár száz évvel később –
Ezen állítások cáfolatára elég egyetlen ellenpéldát mutatni.
Az időrendiséget viszont, hogy mi mikor történt, akár te is megnézheted.
A szupervezetés és szuperfolyékonyság erőltetett példák a kézzel fogható, gyakorlati végtelenre, hiszen már a definíciójuk is tükrözi, hogy ezek a nulla reciprokából eredő származtatott végtelenek: "phenomenon of zero resistance", "zero viscosity".
Nem tudom miből gondolja a 70%-os, hogy ezek kitüntetett jelenségek lennének. Ilyen alapon bevezethetném a lassúság fogalmát a sebesség reciprokaként, és a nulla sebességre mondhatnám, hogy ez a szuperlassúság jelensége, világunk harmadik gyakorlati végtelenje...
"szuperlassúság"
Ez azért nem igazán jó példa, mert én létező folyamatokat mondtam.
Nálad meg az égvilágon semmi sem történik.
Olyan példát hozz, ahol történik is valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!