Mi értelme van a végtelen fogalmának?
Milyen gyakorlati hasznát vesszük ennek a fogalomnak? A kérdés azért merült fel bennem, mert a fizikai valóságban nem léteznek végtelen dolgok. Az univerzum nagysága véges. Az atomok száma véges stb.
A végtelen magában hordozna akkora számot, amelynek leírásához az univerzum mérete kevés volna. Akkor mi értelme van ennek a fogalomnak?
Ki az a kretén, aki lepontozta #10-es válaszom?
Felfelé meg senki? Ez az oktatásunk szégyene!
De kérdező, te sem reagáltál. Nem érdekel, hogy mi az a két dolog, ami a mi világunkban is végtelen?
Már persze a benne húzható egyenesen kívül, mert azon még lehet vitatkozni, hogy létezik-e. De ezek léteznek.
A kérdező úgy néz ki, hogy kihalt.
Az egyik a vezetőképesség, a másik a folyékonyság.
@25: Szupravezetés és szuperfolyékonyság :) Másrészt ezt lehetne nullának is venni, nulla elektromos ellenállás, nulla viszkozitás.
De pl ha rajzolsz egy vonalat, abban is van végtelen: az egy olyan ún. elfajult ellipszis, aminek végtelen az excentricitása :)
De ez egy elvont fogalom, és valós végtelen ebben nincs.
Azt mutattam meg, hogy a világunkban van értelme a valós végtelennek is, mert létezik ilyen dolog.
Ami a pontozást illeti: sajnos van itt néhány ember, aki úgy általában utál mindenfajta tudományt, tudóst - és bárkit, aki őnála okosabb.
Ezeket aztán jól le is pontozza, ha találkozik ilyen írással.
Hogy mi az a 2 dolog... előre is elnézést :)
0 és 1 között végtelen szám van.. De mik is azok a számok?
Az már önmagában egy matematikai absztrakció, nem?
Egyébként én mindenkinek zöld pipát adtam, örülök a válaszaitoknak.
Ha az a kérdés, hogy 0 és 1 között fizikai értelemben végtelen szám fordul elő, ezt hol tudom kamatoztatni? Hol lesz ennek bárhol érdemleges eredménye
Ugyanis a mérőeszközeinknek a hibája mindig ad egy korlátot, melynek segítségével mondhatjuk azt, hogy a mérési hiba által hány darabra tudom darabolni az intervallumot. És tulajdonképpen annyi db szám van 0 és 1 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!