Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi értelme van a végtelen...

Mi értelme van a végtelen fogalmának?

Figyelt kérdés

Milyen gyakorlati hasznát vesszük ennek a fogalomnak? A kérdés azért merült fel bennem, mert a fizikai valóságban nem léteznek végtelen dolgok. Az univerzum nagysága véges. Az atomok száma véges stb.

A végtelen magában hordozna akkora számot, amelynek leírásához az univerzum mérete kevés volna. Akkor mi értelme van ennek a fogalomnak?

2018. ápr. 18. 19:43
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim válasza:
21%
Nincs olyan hogy vègtelen..Az atomok sem vègtelenek.. Mèg ha onmagával megszorzom 999999999999999999999999999999999999-szer ès mègegyszer ès mègegyszer, az sem vègtelen.. Nincs olyan hogy vègetelen :))
2018. jún. 26. 12:06
 22/54 2*Sü ***** válasza:
100%
A végtelen absztrakt fogalom. Nincs értelme arról beszélni, hogy „van”-e. Azt mondod, hogy nincs végtelen? Akkor pontosan hány valós szám van 0 és 1 között? Mert ha véges számú, akkor meg tudod mondani, hogy mennyi, sőt fel is tudod sorolni őket. Én meg mondok egy olyat, ami nincs benne a felsorolásodban.
2018. jún. 26. 12:33
 23/54 anonim ***** válasza:
48%

Ki az a kretén, aki lepontozta #10-es válaszom?

Felfelé meg senki? Ez az oktatásunk szégyene!

De kérdező, te sem reagáltál. Nem érdekel, hogy mi az a két dolog, ami a mi világunkban is végtelen?

Már persze a benne húzható egyenesen kívül, mert azon még lehet vitatkozni, hogy létezik-e. De ezek léteznek.

2018. jún. 26. 13:07
 24/54 Mojjo ***** válasza:
@23: Én se felfelé, se lefelé nem pontoztam azt a választ, de oké, kíváncsi vagyok, melyik két dologra gondoltál.
2018. jún. 26. 13:37
 25/54 anonim ***** válasza:
53%

A kérdező úgy néz ki, hogy kihalt.

Az egyik a vezetőképesség, a másik a folyékonyság.

2018. jún. 27. 13:41
 26/54 Mojjo ***** válasza:

@25: Szupravezetés és szuperfolyékonyság :) Másrészt ezt lehetne nullának is venni, nulla elektromos ellenállás, nulla viszkozitás.

De pl ha rajzolsz egy vonalat, abban is van végtelen: az egy olyan ún. elfajult ellipszis, aminek végtelen az excentricitása :)

2018. jún. 27. 14:01
 27/54 Mojjo ***** válasza:
100%
@25: Nem tudom, ki és miért pontozgat le téged, de én most nyomtam egy zöld kezet neked.
2018. jún. 27. 14:19
 28/54 anonim ***** válasza:
64%

De ez egy elvont fogalom, és valós végtelen ebben nincs.

Azt mutattam meg, hogy a világunkban van értelme a valós végtelennek is, mert létezik ilyen dolog.

Ami a pontozást illeti: sajnos van itt néhány ember, aki úgy általában utál mindenfajta tudományt, tudóst - és bárkit, aki őnála okosabb.

Ezeket aztán jól le is pontozza, ha találkozik ilyen írással.

2018. jún. 27. 14:35
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi az a 2 dolog... előre is elnézést :)

[link]

2018. jún. 27. 15:39
 30/54 A kérdező kommentje:

0 és 1 között végtelen szám van.. De mik is azok a számok?

Az már önmagában egy matematikai absztrakció, nem?

Egyébként én mindenkinek zöld pipát adtam, örülök a válaszaitoknak.

Ha az a kérdés, hogy 0 és 1 között fizikai értelemben végtelen szám fordul elő, ezt hol tudom kamatoztatni? Hol lesz ennek bárhol érdemleges eredménye

Ugyanis a mérőeszközeinknek a hibája mindig ad egy korlátot, melynek segítségével mondhatjuk azt, hogy a mérési hiba által hány darabra tudom darabolni az intervallumot. És tulajdonképpen annyi db szám van 0 és 1 között.

2018. jún. 27. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!