Ha idegenek támadnának bolygónkra az átlagembernek mi volna a legjobb mit tehetne?
Több sci-fi után filóztam ezen. Én először arra gondoltam elbújnék, ha intergalaktikus támadás érne, hisz félnék az ismeretlen erőszaktól. Viszont a Világok Harcát látva elgondolkoztam, hogy jobb lenne ellenállni.
Nem csak barlangokban meg pincékben meghúzódni, hanem kilesni az idegenek gyenge pontjait, technikáját és azokat támadni a mi legerősebb fegyvereinkkel. Persze sok élelmiszert meg folyadékot kell gyűjteni a táborba.
Szerinted mi lenne az okos dolog ilyenkor?
"csupán a Föld víz készletét óhajtották ellopni"
Ami annyiban érdekes, hogy ha megállsz a naprendszer határán, ott elképesztően sok víz van - és még fel sem kell vontatni egy bolygóról, sőt: harcolni sem kell érte. Olyan óriási terület, hogy bárki is akar ott harcolni, gyakorlatilag soha nem találkozhat az ellenséggel. Csak össze kell szedni.
A lenti kérdéseket részben kiveséztük, de azért:
"- Honnan tudja, hogy itt vagyunk?"
Rádióadásaink olyan 100 fényév sugarú gömbön belül észlelhetőek. A bolygónk oxigéntartalmú légköre és a víz jóval messzebbről. Persze az még civilizációt nem jelent, csak életet sejtet.
"- Hogyan jön ide olyan távolságból rövid idő alatt?"
Kérdéses a rövid idő is (idegenek élettartamába esetleg simán belefér egy sok évtizedes túra, ismerik már a kriogenikát stb.) , meg az is, hogy ismerünk-e minden lehetőséget a csillagközi utazásra. A mindenféle térhajtóművek témája nekünk sci-fi határos teória, másnak rutin is lehet.
"- Megéri-e neki az óriási költségeket, hogy csak úgy ránk nézzen?"
Hát, ha mi lennénk olyan helyzetben, hogy oda tudnánk menni, mi mennénk, akár csak odanézni is. A tudás értéke.
"- Minek támadna meg egyáltalán? A nála lévő technika sokszorosa a miénknek, nem tudnánk valószínűleg olyat adni neki, aminek hasznát venné. Nyersanyag? Minek? Valószínűleg ott szerez magának, ahol akar."
Ez teljesen jogos. Elég szűknek képzelem azt a tudományos fejlődési rést, amiben egy civilizáció már tud csillagközi utazni, de mondjuk saját pusztuló bolygóját megmenteni nem, meg élettelent terraformálni sem. Ez esetben az élőhelyért éppen jöhetnek. A fosszilis energiahordozókért például már szerintem irreális feltételezés. Víz meg, mint megbeszéltük, van mindenhol dögivel.
"- Mint előretolt kolónia (lásd Babylon 5-ben) eltudom képzelni, még azt is, ha rejtőzködnek. De ez már sci-fi meg fantázia."
Az, de az egész téma az még, belefér.
Ha létezik egy csillagközi háború, akkor minden ilyen pont, mint a Föld, ideális előretolt helyőrség lehet.
Emlékszem egy jópofa sci-fi novellára, ahol megjöttek a fejlett idegenek, megkértek, hogy a galaktikus háborújukban hadd táborozzanak le itt és felkértek szövetségesnek, technikai szupportért cserébe. Boldogan belementünk. Aztán jött az ellen, legyakta őket meg minket is jórészt. Felajánlották nekünk a békét és persze segítséget az ő helyőrségükért cserébe. Persze belementünk.
Akkor jött megint az ő ellenségük...
És ez így ment, míg a Földből csak egy radioaktív sivatag maradt, kőkorszaki szintű túlélőkkel.
Oké, mondom, hogy ez sci-fi. :)
#34:
Megleptél, köszönöm, szerintem ez túlértékelés (Mojjo meg EagleHUN nem tudom mit mond, de sz'tem jobban megérdemlik), de azért jólesik ilyet látni.
Na meg, hogy víz?
Atya-gatya, a világ összes telitalálatos lottószelvénye szegénységi bizonyítvány ehhez képest...
#38: Miért, tényleg annyi platina is lehet rajta. :)
Csak ide lehozni jelenleg legalább hússzor annyiba kerülne, mint az értéke. Ha meg tudnánk oldani egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!