Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha idegenek támadnának bolygón...

Ha idegenek támadnának bolygónkra az átlagembernek mi volna a legjobb mit tehetne?

Figyelt kérdés

Több sci-fi után filóztam ezen. Én először arra gondoltam elbújnék, ha intergalaktikus támadás érne, hisz félnék az ismeretlen erőszaktól. Viszont a Világok Harcát látva elgondolkoztam, hogy jobb lenne ellenállni.

Nem csak barlangokban meg pincékben meghúzódni, hanem kilesni az idegenek gyenge pontjait, technikáját és azokat támadni a mi legerősebb fegyvereinkkel. Persze sok élelmiszert meg folyadékot kell gyűjteni a táborba.

Szerinted mi lenne az okos dolog ilyenkor?

2018. febr. 5. 07:54
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

"csupán a Föld víz készletét óhajtották ellopni"

Ami annyiban érdekes, hogy ha megállsz a naprendszer határán, ott elképesztően sok víz van - és még fel sem kell vontatni egy bolygóról, sőt: harcolni sem kell érte. Olyan óriási terület, hogy bárki is akar ott harcolni, gyakorlatilag soha nem találkozhat az ellenséggel. Csak össze kell szedni.

2018. márc. 13. 09:37
 32/41 anonim ***** válasza:
Én a gyarmatosítást tudnám elképzelni. Lenne egy előretolt kolónia, ahonnan tovább terjeszkedhetnek. Az általunk ismert életnek szüksége van vízre, oxigénre, energiára, fényre. Ezen kívül más értelmét nem látom.
2018. márc. 13. 09:42
 33/41 Wadmalac ***** válasza:
100%

A lenti kérdéseket részben kiveséztük, de azért:

"- Honnan tudja, hogy itt vagyunk?"

Rádióadásaink olyan 100 fényév sugarú gömbön belül észlelhetőek. A bolygónk oxigéntartalmú légköre és a víz jóval messzebbről. Persze az még civilizációt nem jelent, csak életet sejtet.

"- Hogyan jön ide olyan távolságból rövid idő alatt?"

Kérdéses a rövid idő is (idegenek élettartamába esetleg simán belefér egy sok évtizedes túra, ismerik már a kriogenikát stb.) , meg az is, hogy ismerünk-e minden lehetőséget a csillagközi utazásra. A mindenféle térhajtóművek témája nekünk sci-fi határos teória, másnak rutin is lehet.

"- Megéri-e neki az óriási költségeket, hogy csak úgy ránk nézzen?"

Hát, ha mi lennénk olyan helyzetben, hogy oda tudnánk menni, mi mennénk, akár csak odanézni is. A tudás értéke.

"- Minek támadna meg egyáltalán? A nála lévő technika sokszorosa a miénknek, nem tudnánk valószínűleg olyat adni neki, aminek hasznát venné. Nyersanyag? Minek? Valószínűleg ott szerez magának, ahol akar."

Ez teljesen jogos. Elég szűknek képzelem azt a tudományos fejlődési rést, amiben egy civilizáció már tud csillagközi utazni, de mondjuk saját pusztuló bolygóját megmenteni nem, meg élettelent terraformálni sem. Ez esetben az élőhelyért éppen jöhetnek. A fosszilis energiahordozókért például már szerintem irreális feltételezés. Víz meg, mint megbeszéltük, van mindenhol dögivel.

"- Mint előretolt kolónia (lásd Babylon 5-ben) eltudom képzelni, még azt is, ha rejtőzködnek. De ez már sci-fi meg fantázia."

Az, de az egész téma az még, belefér.

Ha létezik egy csillagközi háború, akkor minden ilyen pont, mint a Föld, ideális előretolt helyőrség lehet.

Emlékszem egy jópofa sci-fi novellára, ahol megjöttek a fejlett idegenek, megkértek, hogy a galaktikus háborújukban hadd táborozzanak le itt és felkértek szövetségesnek, technikai szupportért cserébe. Boldogan belementünk. Aztán jött az ellen, legyakta őket meg minket is jórészt. Felajánlották nekünk a békét és persze segítséget az ő helyőrségükért cserébe. Persze belementünk.

Akkor jött megint az ő ellenségük...

És ez így ment, míg a Földből csak egy radioaktív sivatag maradt, kőkorszaki szintű túlélőkkel.

Oké, mondom, hogy ez sci-fi. :)

2018. márc. 13. 10:40
 34/41 anonim ***** válasza:
Wadmalac ha Te, EagleHUN, és Mojjo nem írnátok ide, akkor sokkal szegényebb lenne tartalmilag a GYIK tudomány kategóriája. Köszönöm a válaszod, sikerült ismét fényt gyújtanod az elmémben.
2018. márc. 13. 10:49
 35/41 anonim ***** válasza:
Tulajdon képpen igaza van annak, aki azt mondja, hogy a nyersanyagért nem lenne érdemes idejönni. Még a naprendszeren belül is van olyan bolygó - bocsánat hold - melyen több víz van a földi készletnél, de találtak már ilyen exobolygót is. A Jupiter több mint 90 %-a hidrogén és hélium. a Jupiter egyik holdja pedig tele van cseppfolyós szénhidrogénekkel. Tehát tényleg nem éri meg idejönni csatázni azért, amit máshol ingyen megkap.
2018. márc. 13. 15:21
 36/41 anonim ***** válasza:

Na meg, hogy víz?

[link]

2018. márc. 13. 16:13
 37/41 Wadmalac ***** válasza:
100%

#34:

Megleptél, köszönöm, szerintem ez túlértékelés (Mojjo meg EagleHUN nem tudom mit mond, de sz'tem jobban megérdemlik), de azért jólesik ilyet látni.

2018. márc. 14. 07:32
 38/41 anonim ***** válasza:

Na meg, hogy víz?

[link]

Atya-gatya, a világ összes telitalálatos lottószelvénye szegénységi bizonyítvány ehhez képest...

2018. márc. 14. 11:47
 39/41 Wadmalac ***** válasza:

#38: Miért, tényleg annyi platina is lehet rajta. :)

Csak ide lehozni jelenleg legalább hússzor annyiba kerülne, mint az értéke. Ha meg tudnánk oldani egyáltalán.

2018. márc. 14. 11:54
 40/41 anonim ***** válasza:
Nos persze, a befogása nem lenne egyszerű. Meg jól leverné a platina árát.
2018. márc. 14. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!