Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha idegenek támadnának bolygón...

Ha idegenek támadnának bolygónkra az átlagembernek mi volna a legjobb mit tehetne?

Figyelt kérdés

Több sci-fi után filóztam ezen. Én először arra gondoltam elbújnék, ha intergalaktikus támadás érne, hisz félnék az ismeretlen erőszaktól. Viszont a Világok Harcát látva elgondolkoztam, hogy jobb lenne ellenállni.

Nem csak barlangokban meg pincékben meghúzódni, hanem kilesni az idegenek gyenge pontjait, technikáját és azokat támadni a mi legerősebb fegyvereinkkel. Persze sok élelmiszert meg folyadékot kell gyűjteni a táborba.

Szerinted mi lenne az okos dolog ilyenkor?

2018. febr. 5. 07:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
0%

"hogy számunkra az számít fejlettnek ami barátságos"

Nem tudom, mit nem lehet azon megérteni, hogy egy nagy hatalmú és agresszív faj simán kipusztítja saját magát.

TUTI BIZTOS, hogy kipusztítja.

Tehát fejlett CSAK az lesz, amelyik szelíd.

Amelyik pedig szelíd, az másokkal is sokkal szelídebb lesz, mint egy agresszív.

Mondom: az ember szeret hülye lenne, de azért neki sem kötelező!

2018. febr. 5. 12:48
 12/41 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Nem tudom, mit nem lehet azon megérteni, hogy egy nagy hatalmú és agresszív faj simán kipusztítja saját magát. "

Miért is lenne egy saját fajával békés lény kötelezően lojális és barátságos egy MÁSIK fajjal?

Ez nem következik egyértelműen a fejlettségből.

Attól még, hogy egyetlen fajt ismerve nem hallottunk még interstelláris rasszizmusról, attól még létezhet.

Idegen fajról magunkból kiindulva nyilatkozni nem több fikciónál.

2018. febr. 5. 13:00
 13/41 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert alapvetően maga a faj békés.

Nem úgy működik a dolog, hogy összeszorított fogakkal eltűrik egymást, mert tudják, hogy különben kipusztulnának - ugyanis az ilyen helyzet egy idő után robban: "Pusztuljon inkább mindenki!" jelszóval.

Tehát egy faj CSAK úgy maradhat fenn, ha MINDENKI MINDENKIVEL MINDIG békés - és nem kényszerből, hanem már a természete is ilyen.

Persze ez nem jelenti azt, hogy bármi jót is akarnának nekünk, vagy akár áldozatot hoznának értünk - csak azt, hogy alapvetően BÉKÉS megoldásokat fognak keresni.

2018. febr. 5. 13:07
 14/41 Wadmalac ***** válasza:

"Tehát egy faj CSAK úgy maradhat fenn, ha MINDENKI MINDENKIVEL MINDIG békés - és nem kényszerből, hanem már a természete is ilyen."

Még mi is élünk, pedig állatira nem vagyunk ilyenek. És nem, nem fogjuk feltétlenül atomhamuvá tenni magunkat a csillagközi korig.

Hol kell meghúzni azt a vonalat, amikor egyszer csak varázsütésre békéssé válik egy faj? Mindennel és mindenkivel?

Nincs ilyen vonal.

Nem hal ki a régi genetika, ami ösztönös területszerző és -védő. Nincs feltétlenül olyan evolúciós nyomás, ami kisöpörné.

Maximum józan logikával kordában tartható. De akkor az csakis ránk magunkra vonatkozóan.

Ennél a "civilizált faj tuti békés" teóriánál még a predátorok sztorija is hihetőbb.

Főleg, ha a civilizálódásra, intelligensé válásra forduló faj eredetileg ragadozó.

És akkor még szóba sem hoztam azt, hogy elképzelhető űrbeli közlekedésre fejlődő faj hangyaszerű kolónia eredettel, egyedileg nem is intelligensen, hanem kollektív vagy központi intelligens tudattal, a hangyabolyok ösztönös saját faj etikájával, valójában etikát nem (más fajjal szemben sem) ismerve.

Nincs semmi alapunk bármelyik, optimista vagy vészmadár jósolás mellett letenni a voksot.

2018. febr. 5. 13:18
 15/41 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

,,Nem tudom, mit nem lehet azon megérteni, hogy egy nagy hatalmú és agresszív faj simán kipusztítja saját magát.

TUTI BIZTOS, hogy kipusztítja."

Nem tuti biztos! Az ember sem pusztítja ki magát, és nem is egyértelmű tény, hogy a jövőben ki fogja pusztítani.

Az agresszió ugyan olyan hasznos (sőt szükséges) tulajdonság mint a szelídség! Az evolúció legalábbis azokat az egyedeket szelektálja ki, amelyek adott esetben jól döntöttek, hogy agresszívak vagy szelídek voltak...

A túlzott szelídség ugyan úgy okozhatja egy faj vesztét, mint a túlzott agresszió! A csillagközi utazáshoz, vagy terjeszkedéshez, pedig csak az kell hogy egymással szelídek legyenek. Más életformákkal már nem kell hogy barátságosak legyenek...

De meggyőzhetsz az igazadról, csak akkor érvelj is ha kérhetem... :D

2018. febr. 5. 13:32
 16/41 anonim ***** válasza:
0%

"Még mi is élünk, pedig állatira nem vagyunk ilyenek."

De ez csak véletlen, mert már többször is derékba törhetett volna az emberiség, ugye tudod?

"És nem, nem fogjuk feltétlenül atomhamuvá tenni magunkat a csillagközi korig."

Ezt honnan tudod BIZTOSAN?

Tudod, az első lépcső az, hogy létezik végső fegyver. Van is talán 10 ember a Földön, aki hozzáfér.

A második lépcsőben már fönn van az interneten a gyártási leírás.

Utána jön az antianyag fegyver.

Vagy pl. egy csinos fekete lyuk? Az ellen még védekezni sem lehet, vagy te talán ismersz módszert?

És mondom: egyre többen elérik.

"Hol kell meghúzni azt a vonalat, amikor egyszer csak varázsütésre békéssé válik egy faj?"

Te most szórakozol?

Pedig te nem szoktál... akkor nézd meg a majmokat, milyen erőszakosak. Belőlük fejlődtünk ki, és SOKKAL szelídebbek vagyunk már most.

De eleve, ha megnézed a régebbi kultúrákat: mindennapos volt a halálbüntetés, ezen belül a kegyetlen kínzások és a bűnös nyilvános megszégyenítése, ahol a nép mulatott rajta, esetleg meg is ölte közben.

Csak úgy, mulatságból.

Na, ez ma már nincsen a fejlettebb vidékeken, és szerencsére igény sincs rá.

2018. febr. 5. 13:36
 17/41 anonim ***** válasza:

Ami a hangyákat illeti: valóban, ők nem gondolkodnak, csak cselekszenek. Azonban az az intelligencia, amit közösen alkotnak - HA MÁR elég jó ahhoz, hogy fényéveket hidaljon át - akkor szintén elég értelmes lesz ahhoz, hogy jó döntéseket hozzon.

Ez pedig úgy szól, hogy elsősorban a közeli területeket lakjuk be, és ott sem pusztítunk el mindent.

Amúgy szerintem (mivel a hangyák évmilliók óta változatlanok), ilyen jellegű invázió nem fenyeget minket.

2018. febr. 5. 13:41
 18/41 anonim ***** válasza:
Hát azt hiszem, imádkozhatnánk. De nem biztos, hogy nem bírnánk megállítani őket, de kérdés az is, hogy mit akarnak, mi kell nekik stb. Ha csak a bolygó ásványkincsei kellenek, akkor valószínűleg van olyan fegyverük, ami nem válogat, mivel fényéveket tudtak átszelni van atomfegyver erejű valamilyen fegyverük. De például a légkör ideiglenes elszívása megoldás lenne számukra. Ha rabszolgák is kellenek nekik, az már más tészta. Hazai pálya, esetleg gerilla háborúra lehetne kényszeríteni őket. Nyilván tudnunk kellene kivel-mivel állunk szembe. Én is láttam már pár ilyen sci-fi filmet, elég sokban volt közös, hogy megtaláltak valami gyenge pontot, amit ki lehetett használni. De egyik forgatókönyv se túl rózsás. Ha megfigyelitek, mostanság rengeteg bolygót fedeznek fel más csillagok körül is, a csillagászat rohamosan fejlődik. Ha ellenséges idegen fajt találnánk, az minden politikai célt is felülírhat, teljesen átrendezné a világpolitikát.
2018. febr. 5. 13:44
 19/41 A kérdező kommentje:

Evidens, hogy úgy értem hogy az élőhelyért vagy a szervetlen (arany, urán stb) illetve szerves (élőlények) ásványkincsekért jönnek ide, esetleg ezek konbinációja okán. Nem azért, hogy egy planétát beaprítsanak meteorral, mert jobban nézne ki a naprendszer.

Tegyük fel, kell nekik az életterünk és úgy érzik nekik jobban szükségük van rá. Jobban ki tudnák használni. Érettebbek, okosabbak, bölcsebbek, értelmesebbek mint mi. Az is lehet jóval több mint 2%-ot használnak ki agyukból és így több szenzorális érzékeléssel is rendelkeznek. Ehhez még társul a környezetbarát életvitelük. Mi gyakorlatilag az alapvető fizikai felismerésünk óta (newton) pár szát év alatt majdnem teljesen feléltük a bólygónk. Irreverzibilis pusztítást hajtottunk végre már most is. Vajon megérdemeljük ezt a Földet? :O

2018. febr. 5. 13:50
 20/41 anonim ***** válasza:
86%

"2%-ot használnak ki agyukból"

Ez egy városi legenda, nézz utána! 100%-ot használunk, egyszerre kb. 50%-ot. Epilepsziások, nagyrohamban használják mind a 100%-ot.

Ami meg a nyersanyagokat illeti: az aszteroidákon sokkal olcsóbban megtalálnak mindent.

2018. febr. 5. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!