Ha idegenek támadnának bolygónkra az átlagembernek mi volna a legjobb mit tehetne?
Több sci-fi után filóztam ezen. Én először arra gondoltam elbújnék, ha intergalaktikus támadás érne, hisz félnék az ismeretlen erőszaktól. Viszont a Világok Harcát látva elgondolkoztam, hogy jobb lenne ellenállni.
Nem csak barlangokban meg pincékben meghúzódni, hanem kilesni az idegenek gyenge pontjait, technikáját és azokat támadni a mi legerősebb fegyvereinkkel. Persze sok élelmiszert meg folyadékot kell gyűjteni a táborba.
Szerinted mi lenne az okos dolog ilyenkor?
Van itt azért több variációs lehetőség, bár persze mind fikció.
Ha egy olyan fajról beszélünk, ami alapból gyarmatosításra felkészült, ezzel a céllal jön, az tutira elég felkészült ahhoz, hogy karcot se ejthessünk a tervein.
De ha egy idegen, sokkal fejlettebb civilizáció "csak úgy jön" és nem eredeti terve a megszállásunk, mondhatni helyben jön az ötlet, plusz esetleg most jutnak először ilyen messze, akkor elég kezdetleges lehet a poggyászuk ahhoz, hogy megállíthatóak legyenek. Ugyebár biztosan állati messziről jönnek, egy ilyen túra, ha nem rutin ingajárat, biztosan a szükséges minimumra korlátozott hardverrel, legénységgel stb. érkezik.
Mint ahogy egy rohamcsónaknyi tengerészgyalogos, AK-kkal felszerelve sem tud lenyomni egy sokezres lándzsás bennszülött törzset, megtizedelni tudja, de győzni max ha elfutnak előle.
Az biztos, hogy egy hódításra rutinból közlekedő faj ellen esélytelenek vagyunk. Ilyennél várható,hogy előző tapasztalatokból már az ellenállás igen sok fajtája ellen fel vannak vértezve.
A Függetlenség napja féle csökkentértékű ötletek ellen tutira.
Ez a téma már volt párszor. Nem akarsz esetleg visszaolvasni?
A lényeg az, hogy igazából semmi sincs, amiért érdemes lenne idejönni, és nem találják meg már 1000-szer közelebb.
Vagy szerinted mi van nálunk egy olyan faj számára, amelyik fényéveket száguld át villámgyorsan, és bárhol bármit meg tud szerezni?
Semmi.
A másik dolog, hogy egy ennyire nagy hatalmú fajnak NAGYON szelídnek kell lennie, különben simán elpusztítják saját magukat. Lásd: az emberiség. Mi is egyre szelídebbek vagyunk, aztán mégis pengeélen táncolunk néha.
Tehát, ha idejönnek, akkor jó eséllyel sem rabolni, sem pusztítani nem akarnak.
HA egyáltalán jönnek, akkor ismerkedni, és vagy felfejleszteni minket, vagy pedig kirándulni egy kicsit a Földön, ahogy más az állatkertben szokott.
Ha leigázás lenne a céljuk, akkor minden bizonnyal esélytelen lenne bármi féle próbálkozás a túlélésre.
Természetesen értelmetlen lenne ideutazniuk ahhoz, hogy elpusztítsanak minket. A háborúk a Földön is úgy változtak a történelem során, hogy minél kevesebb ember áldozattal, minél nagyobb pusztítást tudjunk végezni. Tehát az ideális csapásmérés a biztonságos távolból való lehető legnagyobb pusztítás. Napjainkban ez már drónokkal is lehetséges.
Esetleg az ideküldött csapásmérő eszközeikkel tudnánk felvenni a harcot, ami ha elég sok részből áll, vagy elég nagy, vagy elég fejlett, akkor szintén esélytelenek vagyunk ellenük.
Ha el is hárítjuk a veszélyt időben (mert valamit elszúrnak, vagy mázlink lesz), akkor küldenek még nagyobb, vagy még több, esetleg még-jobb eszközöket a kiirtásunkra. Ebben az esetben lenne időnk védelmi rendszert kiépíteni vagy eliszkolni a bolygóról, mivel a fizika törvényei őket is megköti:
Ha a legközelebbi csillagrendszerből is érkezne a támadásuk egy Halálcsillag szerű lézersugár (ami ugye 300.000 km/s-al jön) is csak 4 év alatt érne ide.
Tislerics Máté:
Elárulnád, hogy mi értelme van NAGYON drága pénzért végső csapást mérni a bolygónkra, ha ennek a pici töredékéből 50 bolygót be lehet népesíteni az ő környezetükben?
Főleg, ha még ide se tudnak jönni: MINEK rombolnának?
Értelmetlenül?
Azt tudom, hogy az ember (meg az állatok is) ilyen hülye gondolkodású, az evolúció miatt. Régen jobban járt az, aki egy gyanúsan somfordáló nagyobb macskaféle láttán azonnal felvette a nyúlcipőt, és csak utána kérdezett... de ez nem minden esetre igaz.
Jelen esetben pedig csak ártunk magunknak az ilyen gondolatokkal, mivel védekezni úgysem tudnánk, viszont megkeserítjük az életünket az ilyen filozófiával.
#7! Direkt nem tértem ki erre, mivel nem tisztem idegen lények fejével gondolkodni! :D
(A kérdés amúgy arra irányult, hogy mi van ha megtámadnak!)
Az hogy nekik milyen hasznuk származik abból hogy leigáznak minket legyen az ő dolguk... Az hogy számunkra az számít fejlettnek ami barátságos, nem jelenti azt hogy nekik is ennek kell lennie a fejlődés irányának. Mi van ha csak magukat szeretik és minden más bonyolult szerveződését az anyagnak nem kedvelik. Tehát az élet nekik ellenszenves. Vagy unatkoznak és ez kedvelt időtöltés számukra, vagy félnek, hogy jobban elfejlődünk és a fejükre növünk, stb...
Az emberi gondolkodás egyedi. A fejlődésünk menete is egyedi. Ne essünk abba hibába, hogy magunkhoz hasonlíthatjuk őket... Az egyetlen tuti biztos hasonlóság köztünk és az idegenek között az, hogy egy univerzumban fejlődtünk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!