Miért nem hallják az idősebbek az ultrahang közeli frekvenciákat? Mitől vész el az a tartomány?
Mivel az egyensúlyszervet kitöltő folyadék a korral sűrűsödik, veszít víztartalmából, gyanítom, hogy a hallásért felelős résszel is ez történik.
Plusz némi meszesedés gondolom a dobhártya működését is rontja.
A magasabb frekvenciákhoz finomabb érzékelők kellenek. Ugyanakkor a meglévők a korral romlanak. Gyengül az anyagcsere, romlik a vízháztartás, megváltozik a sejtszerkezet. Ez együttesen az érzékelő minőségromlásához vezet.
Nézd meg egy csecsemő bőrét, egy fiatalét, középkorúét, idős emberét. Ugyanez játszódik le ott is.
Nem ezért.
Minden hang keresztülmegy az egész csigán. Miért állna le valahol?
Hát ja, én sem hiszem, hogy ilyen lenne az összefüggés.
Ha én terveznék hangérzékelőt, akkor én spec a legszűkebb szakaszra tenném a legmagasabb frekvenciákat, lévén azoknak a legkisebb a hulámhossza.
Ott is van, csak összekeverte a kérdező.
A csiga adott szakasza rezonál az adott frekvenciára. A szűkebb szakaszok a magasabb hangra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!