Az evolúciós elmélet és a genetikai degradáció hogy fér össze?
^Elnézést, hogy ezt az utóbbit bénán magyaráztam. xD Mindig Boltzmann jut ilyenkor eszembe, aki - helyesen-e vagy sem - magát az életet tulajdonképpen az entrópia ellentéteként definiálta, és a nap és a földfelszín energiacseréje által felszabaduló negatív entrópiát határozta meg annak a motorjának.
(Persze ez már régen volt, Boltzmann minden ötletét nem kell komolyan venni.)
#10 Fundamentalista keresztény konteó oldal forrás. xD Én már azt se mondom, hogy "előre vártam". Csalódást érzek inkább.
Nem tűnt fel, hogy az összes többi cikk ilyen címeken fut: ?
"Amerika elpusztul, ha nem tér vissza a kereszténységhez"
"Ősi emberi civilizáció nyomait találták a tenger fenekén"
"Miért hazugság a globális felmelegedés"
"14 tény Noé bárkájáról, amit még nem hallottál"
xxxxxxxDDD
Neeeeeemááááár most komolyan...
Természetesen én sem evolúciós láncra gondoltam.
Az evolúció úgy tudtam inkább egy fához hasonlítható, nem igaz?
Igazából nem tűnt fel. :D
Csak ez volt az első találat. :D
De attól még tudományos állításokat tartalmaz és egy neves tudós is kifejti a lényeget. Szerintem foglalkozzunk a tényekkel és nem a körítéssel. :)
Igazából a fa metaforát is kritizálták páran amiatt, hogy azt az érzetet kelti, mintha létezne "feljebb" és "lejjebb". Némelyik diagram, amit láttam, már kvázi virág alakot vesz fel, tehát minden irányba mennek belőle a karok - ami persze éppolyan korrekt megoldás, mint a másik.
Nyilván ha úgy próbálod ábrázolni a leszármazást, hogy az X tengelyed jelzi az eltelt időt, és az Y tengelyen vannak az egyes fajok és a számuk, akkor valóban valami hínár vagy fa-szerű dolgot fogsz kapni, de az az érdekes rész, hogy ugye ellentétben a klasszikus "fával", ahol a törzshöz közeli ágak a vastagabbak és szerteágazóbbak, itt egy-eg kicsi mellékág szétrobbanhat számtalan hosszan tartó további ággá.
De végülis ez csak egy szemléltető/osztályozó segédeszköz.
Nekem tetszenek ezek a modern változatok (forrás [link] és [link]
Az első képen a rózsaszín jobb szélről második a Homo Sapiens, és a zöld/rózsaszín/lila a három domént (eukatióták (állat/növény/gomba), baktériumok ls archeák) szemlélteti. (Ez a kép a genom szekventálási projektben már sikeresen vizsgált fajok alapján készült, tehát az arányok nem feltétlen reprezentálják a doménméretek arányait.) Az mindenesetre érdekes, hogy egyes élettel mennyire nem vagyunk semmilyen közeli rokonságban a nagyon korai eredetet leszámítva, meg persze az is látszik, hogy az ember is leszármazásilag egy mellékágon van és kvázi egy szinten a modern egysejtű fajokkal is.
(nemtom ez segít-e valamit, szólj ha nem, sorry :D)
"tudományos állításokat tartalmaz és egy neves tudós is kifejti a lényeget"
A szerző egy ügyvéd, nem biológus.
Nem tudom ki lehet a "neves tudós" de egy tudom. hivatkozást látok, bizonyos Alexander Williams-et.
A link először a Creation.com-ra írt cikkre (nem tud. magazinban publikált kutatásra!) irányít, majd ugyanott találhatjuk a szerző életrajzát:
És most nem ad hominemről van szó: azt keresem, hogy a közzétett eredmlnyeket milyen kutatásra alapozta. :D
Nem akarom lefordítani az életrajzát, mert úgy látom tudsz angolul és minden szava magáért beszél. xD
Egy botanikus (nem genetikus), aki mellesleg teremtéshívő és tagadja magát az evolúciót.
(De olvasd el, mert minden szavával viccesebb lesz a dolog. xD)
Szal légyszi ellenőrizd a forrásokat, mielőtt elhiszed/úgy adsz tovább valamit, hogy "neves kutatók véleménye" :I Furának találom, hogy nem tetted meg.
Csak ez nem Alexander Williams volt (:D), hanem Dr. John Sanford, aki bizony komolyan foglalkozik genetikával.
Láthatod, hogy számos tudományos publikációja van.
Az evolúció szerint a szervezetek az egyszerűbből tartanak az összetettebb felé.
Ez nem igaz, van, hogy éppen az egyszerűbb szervezetnek van előnye, például az élősködőknél. Az emberiség létszáma 7 milliárd, ebben benne van minden, benne vannak a gyakoribb jelenségek, laktázperzisztencia, színtévesztés, szinesztézia, cölikália, Gilbert-szindróma, cisztás fibrózis, meg minden egyéb, akár előny, akár hátrány, akár észrevétlen.
"Csak ez nem Alexander Williams volt (:D), hanem Dr. John Sanford, aki bizony komolyan foglalkozik genetikával."
Ő teszi is.
És ennek megfelelően, publikációi nem hogy megrengetnék, de éppen alátámasztják az evolúció elméletét.
Az ember degenerációja, pontosabban az ilyen gyors degenerációja saját hipotézise, amivel sok kutatótársa nem ért egyet, illetve nagyságrendekkel hosszabb időtartammal kalkulál.
Nem tudom, hogy a szelekció szinte teljes kiesése mellett mennyire kalkulálnak ezek a hipotézisek az emberi rasszok, területi eltérő gének globalizálódó világunkban felgyorsult keveredésével, ami, mint "vérfrissítés", éppen hogy a genetikai állományt erősítő, javító hatás.
Én előbb félnék az emberiség kényelmi technikai környezetében az értelmi és erőnléti lebutulásától, mint a genetikai romlástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!