Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Csak én nem tudom elképzelni...

Csak én nem tudom elképzelni az evolúció folyamatát?

Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, hiszek az evolúcióban, csak nem tudom elképzelni hogyan történhetnek meg egyes változások millió évek alatt, főleg, hogy azt mondják, hogy legtöbbször mutációkkal történnek a folyamatok. Egy mutáció, még ha apró is, hogy lehet nem viszonylag könnyen és gyorsan észrevehető?

2017. aug. 13. 10:56
1 2 3 4 5
 21/43 Tom Benko ***** válasza:
100%
@21: Az mellékes. Az evolúció egy működő rendszert ír le, a rendszer eredete irreleváns.
2017. aug. 14. 19:24
 22/43 Wadmalac ***** válasza:
100%

"És honnan van a program és a betűk? :D Nem ugrottunk át dolgokon?"

A program maga a természet a törvényeivel.

A betűre meg ugyanaz vonatkozik, mint a betűből szóra, csak itt egyenként értelmetlen pixelekből lesz betű.

Isten bizony egy hasonlatba, analógiába belekötve próbálsz egy jelenséget cáfolni?

:D

2017. aug. 15. 07:28
 23/43 Tom Benko ***** válasza:

Ez segít kicsit? Egyik kedvenc videóm:

https://www.youtube.com/watch?v=mcAq9bmCeR0&t=23s

A leírásban ott van a teljes algoritmus is, tesztelheted.

2017. aug. 16. 01:50
 24/43 Mojjo ***** válasza:
@23: "A videó nem érhető el."
2017. aug. 16. 02:46
 25/43 anonim ***** válasza:

Nálam elértheö a video.

Miguel példája meg tökéletesen mutatja az evolúció müködését, így egyszerü elképzelni.

2017. aug. 16. 07:58
 26/43 Wadmalac ***** válasza:
Videó nekem is betölt.
2017. aug. 16. 08:32
 27/43 Tom Benko ***** válasza:
@Mojjo: [link] Így jobb?
2017. aug. 16. 11:01
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

# 20 Jajj, megint kezdjük?

Nézd, tudjuk mit akarsz. Belemosni az evolúciós elméletbe az élet létrejöttét. De szerintem már páran, párszor elmondták neked: természettudományosan szétválasztjuk a két dolgot. Én meg már nem egyszer le is írtam, hogy miért.

Az evolúciós elmélet szempontjából az éltetet

- kreálhatta a Kreátor

- tervezhette a Tervező

- létrehozhatta akármelyik természetfeletti izé

- így a Lebegő Spagettiszörny is

- vagy létrejöhetett a rendelkezésre álló anyagokból, a rendelkezésre álló körülmények között

A lényeg, hogy az elmélet maga _működik_. Szépen passzol a biológiai, biokémiai, paleontológiai, s még jópár természettudományos ág kísérleti tapasztalatihoz, méréseihez, elméleti ismereteihez.

És leginkább: nincsen semmi _helytálló_ dolog, mely ennek ellentmondhatna.

Páran úgy vélik, az evolúció mögött Isten áll... lelkük rajta. Különösebb vitatni valóm nincsen velük.

2017. aug. 16. 16:26
 29/43 anonim ***** válasza:
31%

Kedves 28!

Légy szíves írj példákat, az általad felsoroltakra:

" Szépen passzol a biológiai, biokémiai, paleontológiai, s még jópár természettudományos ág kísérleti tapasztalatihoz, méréseihez, elméleti ismereteihez."

nyilván nem paleontológiai kísérletekre gondolok... :)

Esetleg a publikációt is beazonosíthatnád.

Egyébként a "szépen passzol" csak annyit jelent, hogy a felsorolt ismeretek nem mondanak ellent az elméletnek azaz, azt nem dobják ki rögtön. Ahhoz, hogy tudományosan tényként kezelhessük kétségtelen bizonyítékokra volna szükség. Tehát ilyeneket sorolj!

2017. aug. 17. 08:57
 30/43 Wadmalac ***** válasza:
59%

#29: te kételkedsz, te találj cáfolatot.

Majd neked fog itt kétszáz évnyi tudományos eredményt linkelni mindenki, mert neked kényelmesebb kételkedni, mint ismereteket gyűjteni.

2017. aug. 17. 09:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!