Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Paul Davies (neves fizikus) &...

Paul Davies (neves fizikus) & a Tesla milliárdos alapítója szerint ez egy szimulált világ. Mi a véleményed az érveikről?

Figyelt kérdés

Valahol mindíg tudtam, az ember mindíg érezte, hogy a világgal baj van. nem véletlen van ez a felismerés benne minden vallásban,filozófiában, filmben benne, az embernek önnmagával őszintén szembe kell néznie.

Az hogy a világ egy szimuláció felveti a kérdést, milyen lehet a valóság? Lehetséges, hogy olyan amilyet az un. spirituális világ magyaráz nekünk évezredekkel a materialista zsákutcába jutó akadémiai tudomány előtt?

Milyen gondolatok ébrednek benned a cikkeket elolvasván? [link]

"Az előadás után Paul Davies az interjúztatónak nak elmondta: a multiverzum-elmélet több, mint egy hipotetikus modell. Az elgondolás szerinte összeegyeztethető mai tudásunkkal, a közeljövőben pedig komoly előrelépés is lehet a témakörben, és az elgondolást támogató megfigyelések is születhetnek." [link]

2017. aug. 8. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:
Lehet Wadmalac azon töpreng, hogy hogy lehet, hogy annak ellenére, hogy Musk erre az évre jósolta az első emberek Marsra szállást, a Space-X-nek még arra sincs eszköze, hogy a lower Earth orbit-ot elhagyja... hogy lehet ez? Amikor Musk kivételes tehetséggel megáldott már-már látnoki zseni. A hyperloopot is milyen jól megjósolta. A Neuralinkes projectje is micsoda áttutő siker. :D
2024. jan. 20. 23:06
 72/75 anonim ***** válasza:
Wadmalac már semmin nem töpreng, emberek nem hagyják el a hobbijukat / függőségeiket egyik napról a másikra bármiféle előjel nélkül. Mellesleg az utolsó halálos koronavírus hullám közepén csekkolt ki.
2024. jan. 21. 08:34
 73/75 Mojjo ***** válasza:

@72: Én anno prohardver fórumon 2005-től kb 2010-ig megírtam - más névvel - most megnéztem és nagyjából 16 ezer hozzászólást. Aztán a magánéletemben bekövetkezett hirtelen változás miatt a legkisebb gondom is nagyobb lett annál, minthogy oda írogassak, és pontosan az egyik napról a másikra hagytam abba. Utána hiába rendeződtek a dolgok, egyszerűen nem volt kedvem újra fórumozni, pár év után itt kezdtem megint írogatni néha.

Szóval bár esélyes, hogy ilyen hirtelen leállást a fórumozással az életkörülmények erős megváltozása okozza, de korántsem biztos, hogy ez a halált jelenti. Lehet, sajnos, de abszolút nem biztos.

2024. jan. 21. 08:59
 74/75 anonim ***** válasza:
Amennyire a kommentjeiből összeraktam a tagot, egy 50+os (sőt talán nyugdíjas) dohányzó, egyedül élő szaki volt. Az életkörülmények erős megváltozása ilyen helyzetben szinte csak súlyos baleset, betegség vagy halál lehet.
2024. jan. 21. 23:15
 75/75 Mojjo ***** válasza:

Nekem harmincasnak tűnt, de kommentekből ezt igen-igen nagy bizonytalansággal lehet csak összerakni.

A változás meg ha halál is, nem biztos, hogy az övé. Viszonylag keveseket érdekel szerintem egy-egy alacsony röptű netes vita, ha valaki hozzá közel állóval történik valami.

Igazából csak egy dolog bizonyos, mégpedig az, hogy fogalmunk sincs, mi történt.

2024. jan. 22. 01:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!