Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Paul Davies (neves fizikus) &...

Paul Davies (neves fizikus) & a Tesla milliárdos alapítója szerint ez egy szimulált világ. Mi a véleményed az érveikről?

Figyelt kérdés

Valahol mindíg tudtam, az ember mindíg érezte, hogy a világgal baj van. nem véletlen van ez a felismerés benne minden vallásban,filozófiában, filmben benne, az embernek önnmagával őszintén szembe kell néznie.

Az hogy a világ egy szimuláció felveti a kérdést, milyen lehet a valóság? Lehetséges, hogy olyan amilyet az un. spirituális világ magyaráz nekünk évezredekkel a materialista zsákutcába jutó akadémiai tudomány előtt?

Milyen gondolatok ébrednek benned a cikkeket elolvasván? [link]

"Az előadás után Paul Davies az interjúztatónak nak elmondta: a multiverzum-elmélet több, mint egy hipotetikus modell. Az elgondolás szerinte összeegyeztethető mai tudásunkkal, a közeljövőben pedig komoly előrelépés is lehet a témakörben, és az elgondolást támogató megfigyelések is születhetnek." [link]

2017. aug. 8. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 Wadmalac ***** válasza:

"PhD Szerkezeti biokémia."

Khm, közlekedésmérnöki témában az is "dilettáns" kategória.

2021. febr. 10. 10:25
 52/75 Wadmalac ***** válasza:
Ne vedd sértésnek, de tény, hogy azokon a projekteken nálad szakértőbbek dolgoznak.
2021. febr. 10. 10:29
 53/75 anonim ***** válasza:

"Khm, közlekedésmérnöki témában az is "dilettáns" kategória."

Nem emlékszem, hogy azt állítottam volna, hogy közlekedésmérnöki szakértő lennék. A hyperloopal kapcsolatban lényegében két állításom volt és egyiknek nincs az égvilágon semmi köze a közlekedéshez. Egyrészt elég sokat dolgoztam magas vákuummal, és az ott szerzett tapasztalataim alapján állítom, hogy egy városokat összekötő méretű vákuumcsövet létrehozni és fenntartani lehetetlen. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy abban egy akkora valamit mozgatni, amibe egy csomó ember befér. A másik állításom, hogy az eddig bemutatott demók lényegi módon különböztek az eredeti koncepciótól, ezért proof of concept-nek nem nevezhetők. Mindezek a közel 10 év és több száz millió beinvesztált tőke ellenére. Ezekhez nem kell közlekedésmérnöknek lenni. A közlekedésmérnöki problémák innen még fényévekre vannak.

2021. febr. 10. 10:39
 54/75 anonim ***** válasza:

"Ne vedd sértésnek, de tény, hogy azokon a projekteken nálad szakértőbbek dolgoznak."

És? A Theranos neve mond valamit? Azon is szakértők dolgoztak.

2021. febr. 10. 10:40
 55/75 anonim ***** válasza:

Két, egymást sem ismerő ember akarja meggyőzni a másikat arról, hogy okosabb nála.

Szerintem ugorgyunk. :D

2021. febr. 10. 10:42
 56/75 Wadmalac ***** válasza:

"Egyrészt elég sokat dolgoztam magas vákuummal, és az ott szerzett tapasztalataim alapján állítom, hogy egy városokat összekötő méretű vákuumcsövet létrehozni és fenntartani lehetetlen."

Éppenséggel teljes vákuum tutira nem lenne, csak erős légritkítás. És biztos, hogy az is jelentős energiaigénnyel járna, elég sűrűn elhelyezett nagyteljesítményű pumpákkal.

Az mindenesetre kérdéses, hogy a vákuum fenntartásának KÖLTSÉGE megtérülhet-e a légellenállás-csökkentés járműhajtási energia-spórolásából.

De lehetetlenségről szó sincs.

Nekem inkább balesetvédelmi aggályaim vannak.

De ott sincs lehetetlen.

"A Theranos neve mond valamit? Azon is szakértők dolgoztak."

Nem érv.

a 20, század elején botrányos csalást csináltak Londonban egy elektromos buszhálózat létrehozásán, vitték a befektetők pénzét.

Pedig tökéletesen működő prototípusok jártak a városban.

A csalás szándéka és végrejhajtása nem az alapötlet hamisságának a bizonyítéka.

"Két, egymást sem ismerő ember akarja meggyőzni a másikat arról, hogy okosabb nála."

Egy nagy lóxart. Én arról akarom meggyőzni, hogy adott kérdéshez nem szakértőbb, mint az azon dolgozó szakirányú mérnökök hada. Nem arról, hogy én az vagyok.

"elég sokat dolgoztam magas vákuummal, és az ott szerzett tapasztalataim alapján állítom"

Én is elég sokat dolgoztam vákuummal, gyantatöltő gépek "degassing" kamráival, saccperkábé fél köbméteres vákuumkamránál, üzemi nominális nyomás 0,05 bar volt.

Én meg az alapján állítom, hogy nem lehetetlen.

Meg azt is, hogy akik ezen dolgoznak, mindkettőnknél jobban értenek hozzá.

Ez nem zárja ki, hogy némelyik projekt meg fog dögleni, vagy mert alapvetően csalás, vagy mert nem haladnak elég gyorsan a befektetők türelméhez, vagy mert kiderül, hogy nem lesz gazdaságos.

Mellesleg Musk ezt egy totál free-off-charge ötletként dobta be neten, kidolgozatlanul, nem is kezdett vele foglalkozni. Más cégek csaptak bele.

2021. febr. 10. 11:00
 57/75 Wadmalac ***** válasza:

Szóval én azt mondom, minimum annyira vagyunk dilettánsak Musk általános műszaki képességeit minősíteni, mint amennyire ő az személyesnél szakmaibb véleményt mondani a szimulált világ kérdéséről.

Én azt mondom, jelen esetben semmit nem nyom a latban a véleménye, de nem azért, mert általánosan tudományos analfabéta, csupán a témában totál laikus.

2021. febr. 10. 11:03
 58/75 anonim ***** válasza:

""A Theranos neve mond valamit? Azon is szakértők dolgoztak."

Nem érv."

De, ez arra érv, hogy csak azért, mert egy projecten nagyon okos szakértők dolgoznak, és milliókkal/milliárdokkal van kitömve még lehet hülyeség/fraud.

"Nekem inkább balesetvédelmi aggályaim vannak."

Ez egy másik neuralgikus pont, de én nem aggódok, hogy ott siklana ki a project, mert oda büdös életbe nem fogunk eljutni éles üzemre sor kerüljön.

"Mellesleg Musk ezt egy totál free-off-charge ötletként dobta be neten, kidolgozatlanul, nem is kezdett vele foglalkozni."

Nem is állítottam másként, mint Musk egyik hülye ötlete... pont mint a szimulált világ.

2021. febr. 10. 11:09
 59/75 Wadmalac ***** válasza:

Nem hülye ötlet.

Teljesen működőképes.

Ezer okból, amit nem itt kéne megvitatni.

Abban egyetértünk, hogy Musk véleménye itt nem mérvadó, abban nem, hogy hülye a műszaki dolgokhoz, ennyi.

2021. febr. 10. 11:45
 60/75 anonim ***** válasza:

Én nem gondolnám, hogy a befektetők teljesen hülyék. Milliárdokat belenyomni valamibe, amiből később nem részesednek... Valahol ezt is mérlegelik, akinek sok pénze van, arra minden lehet mondani, csak, hogy idióta, azt nem.

Tesztelni pedig tesztelték már a technológiát, hogy mit hoz a jövő, azt ki tudja.

Én magam műszaki/logisztikai MSc végzettséggel rendelkezem, még PhD-val is meggondolnám, hogy hozzászóljak-e biológiával kapcsolatos témához (nem beszélve arról, hogy pejoratív jelzőkkel minősítsek más területen tevékenykedőket). :)

https://www.youtube.com/watch?v=_w2lo5h3D5E

2021. febr. 10. 13:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!