Mi volt az ősrobbanás előtt?
"csakhogy nincs legelső perc, és a számegyenesen is van szám a 0 előtt. nyílván az az ismert kezdet, de valamiből annak is létre kellett jönnie."
- Csakhogy a számegyenes mindkét irányba végtelen, és a példád szerint végtelen időnek kellett volna megelőznie az Ősrobbanást. Azonban mivel végtelen idő sosem tud eltelni, ezért ezek alapján az Ősrobbanás nem történhetett volna meg.
nekem nem feladatom az érvelés, mivel én egy kérdést tettem fel amire mindössze válaszokat vártam. egyébként már az előtted szóló adott kielégítő választ, ezért a témát egy jelképes köszönömmel meg próbáltam lezárni.
erre te nem a kérdésre írtál választ napokkal később, hanem az egyik kommentembe kötöttél bele.
ez az oldal nem erről szól, nem vita oldal.
mindenesetre köszönöm a hozzászólásod, de nem értek veled egyet.
szép estét neked!
Egy sci-fiben olvastam egyszer, viszont érdemes végig gondolni:
Semmi nem volt előtte. Fizikailag nem is szabadna léteznünk mert semmiből nem lesz valami.Ez egy fizikai törvény. Viszont a fizikai törvények néha sérülnek (ezt nem részletezték ki...) szóval mi egy véletlen műve vagyunk ami egyszercsak meg fog szűnni. Mert az ilyen hirtelen hibák nyom nélkül eltűnnek.
Na a sci-fiben úgy oldották meg hogy létrehoztak egy olyan részecskét ami az időben visszafelé mozog (számítások alapján léteznek is ilyen részecskék) és eközben az energiája egyre növekszik. úgy állították be hogy a világegyetem keletkezéséig haladjon vissza, ekkorra elképzelhetetlenül hatalmas energiát halmozott fel és bumm...így lett az ősrobbanás.
Érdekesnek azért érdekes nem?:)
Annyira elképzelhetetlen ez számomra, hogy "előtte" nem volt "semmi".
Valaminek csak kellett lennie, az nem mehet, hogy egyik pillanatról a másikra egy elképzelhetetlenül nagy valami csak úgy keletkezik. Egy apró valamiben (bár nem biztos, hogy apró), hogyan fért el egy egész Univerzum, ami akkora, hogy ép ésszel nehéz felfogni és ráadásul tágul.
Azon is elgondolkodtam, hogy ha már tágul, akkor miben tágul? Ha azt vesszük, hogy a galaxisok (kézzel foghatók) keletkeztek a nagy bummból és az Űrben szétszóródtak távolodva egymástól, akkor hol az űr vége? Vagy valamikor visszafordul a folyamat és kezdődik elölről?
Nem lehet, hogy egy folyamat "áldozatai" vagyunk?
Lehet, hogy párszor már megtörtént ez az amplitúdós játék.
Kedves Kérdező!
Nem belekötöttem a kommentetbe, hanem reagáltam rá, és emellett a kérdésedre váalszoltam. Ha Te ebből nem tudtad kihámozni a válaszom, akkor sajnálom.
Douglas Adams azt írta a Galaxis Útikalauzban, hogy az Univerzum a Nagy Zöld Trüsszentő orrlikából esett ki.
Jobb híján hiszek neki :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!