Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elmagyarázom, hogy a vallásos...

Elmagyarázom, hogy a vallásos emberek miért nem hisznek az evolúcióban. Ez a magyarázat kielégítő az evolucionisták számára?

Figyelt kérdés

úgy tűnik, rengeteg téma van itt, amiben oldalakon keresztül megy a vita, és az evolúció-párti hozzászólók nem értik meg, hogy a vallásosok miért nem fogadják el az ő nézeteiket.

Íme, a magyarázat:

A Biblia szerint kezdetben Isten megteremtette a Földet, a növényeket, az állatokat, majd az embert.

Ekkor még nem létezett a Bűn. Az első emberpár, Ádám és Éva meztelenül jártak-keltek az Édenkertben, és vegetáriánusok voltak, ahogy az állatok is. Az oroszlán és a birka békésen legelte a füvet egymás mellett, még az is lehet, hogy egymással játszottak és összebújva aludtak.

Minden élőlény örökéletű volt, és senkinek sem kellett szenvednie.

Éva azonban evett a Tiltott Gyümölcsből, és ezzel ráhozta a világra a Bűnt.

A Bűn a következő változásokat hozta a világra:

-Megjelent a Halál, többé már nem létezett az örök élet

-Megjelent a szenvedés, Ádámnak és leszármazottainak örökké dolgoznia kell, hogy meg tudjanak élni, Évának és a jövendőbeli asszonyoknak pedig szörnyű fájdalommal fog járni a szülés

-Az oroszlán és a többi ragadozó állat húsevő lett, vadászni kezdett a birkára, az antilopra és a többé békés növényevőre

A keresztény vallás lényege, hogy 2000 évvel ezelőtt eljött Jézus, a megváltó, aki megválthatja az embereket a Bűntől és a Haláltól. A keresztények abban reménykednek, hogy minnél előbb eljön az Armageddon, magyarul a végítélet, amiben a Jó és a Rossz erői utóljára összecsapnak. A próféták megjövendölték, hogy a Jó fog nyerni, és ezek után el fog jönni Jézus Országa, ahol ismét örökélet és szenvedésmentes utópia lesz.

Namármost, ha valaki elfogadja az evolúciót, akkor egyetért azzal, hogy nem létezik az Eredendő Bűn, hiszen az élőlények mindigis meghaltak, valamint mindig voltak húsevők, akik növényevőkre vadásztak. Ha ez volt a mindigis a világ természetes állapota akkor az egész keresztény vallás az értelmét veszíti, hiszen akkor felesleges volt Jézus kereszthalála, felesleges a hívőknek Isten kegyelméért imádkozni, és felesleges várni az angyalok seregét és Mihályt, a harcos angyalt, aki majd örökre megszabadítja a világot a Gonosztól a végítélet napján.

2016. jún. 1. 18:11
1 2 3 4 5 6
 11/60 Mojjo ***** válasza:
93%
(Szépen leszavazták a 8-as hozzászólásom, aztán lám, mégiscsak igazam lett :) Erről ennyit... Szövegértés, emberek, aki a kérdező irományából biztosra vette, hogy a kérdező egy fundamentalista keresztény, aki szerint a tudomány egy rakat kaki, az gyúrjon a szövegértésre egy keveset...)
2016. jún. 1. 19:14
 12/60 anonim ***** válasza:
60%
A kérdező úgy ateista, ahogy én palackorrú delfin.
2016. jún. 1. 19:19
 13/60 anonim ***** válasza:
97%

Hát bizony, Mojjo, az értékelések elég idióta módjára mennek néha, egy külön misét is megérne ez a témakör, miket lehet találni néha (vagy nem is annyira néha) egyes témáknál ><

Kérdező, ez a mondatod amúgy teljesen jogos:

"Minden bizonyíték az evolúcióra utal, így aki elutasítja, az nem észérvek szerint utasítja el, hanem mert így döntött."

Én a magam részéről csak azért vívom néha szélmalomharcaimat egyes bigott vallásos provokációk ellen (mindezt szintén hívőként), hogy ha valaki netán tényleg nyitottan tévedne rá a kérdésre, akkor lásson valami alternatívát is a kreacionista propaganda mellett.

2016. jún. 1. 19:21
 14/60 Mojjo ***** válasza:
100%

@12: szóval szerinted annyira fontos a te véleményed, hogy inkább megtagadja a vallását is, csak, hogy te azt hihesd, hogy ő ateista? :) Éééértem. Ismételten: sehol egyetlen árva utalás sem volt arra a szövegben, hogy ő hívő-e, vagy sem, így ezt te csupán odaképzelted. Az mondjuk külön vicces, hogy még mindig ragaszkodsz az elképzelésedhez, ahelyett, hogy elolvasnád még egyszer az írást. (Az meg még gázabb lenne, ha ráragadtál volna ezért a piros kézre, bár sejtésem szerint pont ez történt...)

@Gabriel.Tailor: Igen, tudom, hogy te egy evolúciót népszerűsítő propagandát folytatsz az ilyen kérdéseknél, hívőként. Becsülendő, mindenképpen.

2016. jún. 1. 19:26
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Ja, nem reklámozni akartam hogy én márpedig elfogadom az evolúciót, hanem arra próbáltam utalni, hogy az ilyen elvakult kérdezőkkel való vitának ennyiben azért mégis látom értelmét, ha őket meggyőzni nem is lehet.

Na meg egy kis plusz előny, hogy az ilyen vitákban is sokszor tanultam már új dolgokat. Akár mondjuk tőled, valamelyik példádból amit addig nem ismertem, vagy akár olyan helyzetben is, amikor nekem kellett mélyebben utánajárnom egy témakörnek, amit csak felületesen ismertem.

2016. jún. 1. 19:33
 16/60 Mojjo ***** válasza:
100%
@15: Igen, nem is gondoltam, hogy azért írtad volna :) Amúgy valóban, lehet tanulni az ilyen vitákból, meg néha feljönnek érdekességek. Külön örülök, hogy ha úgy érzed, számodra előfordult, hogy volt haszna annak, amit írtam :)
2016. jún. 1. 19:40
 17/60 anonim ***** válasza:
49%
A kérdés is zavaros, a kérdés magyarázata még inkább.
2016. jún. 1. 21:03
 18/60 anonim ***** válasza:
100%

Oh, új buli indult, s nem is szóltatok? SZEVASZTOK! :D

Kedves Kérdező! (Remélem, te nem az a Kedvetlen kis hazudozós vagy, aki ma nagyon durcizik)!

Igen, pontosan ezzel a baromsággal jön Kent Hovind (s a fijacskája, Eric), meg Ken Ham.

De, ugye megmutattuk, hogy az evolúciós elmélet működik. Valamint röhejes még a feltételezése is, hogy a ragadozó állatok vegánok voltak, s csak úgy, hirtelen váltottak volna életmódot...

Sőt, ott van ugye, hogy ha nem 6000 éves a Földgolyóbis és az emberiség, akkor kicsivel több ember csücsül a poklon, hisz 2000 évvel ezelőttig ők nem üdvözülhettek, de ennél tovább is lehet menni, egy kis Christopher Hitchens: https://www.youtube.com/watch?v=yaMM2lAo2C8&feature=youtu.be..

Na, lássuk a válaszokat!

2016. jún. 1. 21:31
 19/60 anonim ***** válasza:
100%
Hát jah, a válaszok nagyrészével csak egyet tudok érteni. Bár könnyen lehet, hogy a "Kedvetlen Kérdező" barátunk okoskodik megint, de élek az ártatlanság vélelmével, és reménykedem, hogy ez nem így van :D.
2016. jún. 1. 21:40
 20/60 Mojjo ***** válasza:
100%
@19: Nem ő az. Ő nem így ír, képtelen lenne ilyen koherens és érthető gondolatok megfogalmazására, plusz soha nem írna olyat, hogy "Minden bizonyíték az evolúcióra utal, így aki elutasítja, az nem észérvek szerint utasítja el".
2016. jún. 1. 21:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!