Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Számomra olyan érthetetlen,...

Számomra olyan érthetetlen, miért teszik fel időnként a kérdést, föleg a fény esetében, hogy hullám, vagy részecske. Lehet részecske, ami hullámokban terjed. Ennyi. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
A hullám és részecske szerintem nem zárja ki egymást.

2016. márc. 1. 08:52
1 2 3 4
 31/40 Wadmalac ***** válasza:

Eközben a Bibliát egyszer update-elték csak, sokak szerint kárára.

Az apokrif iratokban voltak jó cuccok.

2016. márc. 2. 13:07
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én a 4. válaszadó vagyok és fizikusként a saját tudásomat osztottam meg a fényről, amit te annyira vártál. Az "el vagyunk szállva magunktól" megállapítást határozottan visszautasítanám, lévén, hogy éppen te voltál az, aki olyanokat mert leírni, hogy "hallgassunk a józan észre, logikára", mintha a kvantumfizika nem éppen a józan ész szögre akasztásáról szólna, meg hogy "Miből gondoljátok, hogy a hivatalos fizika annyira jól tudja a dolgokat?" Ha ezt gondolod a fizikáról, akkor mégis milyen választ vársz?

Keress szépen egy ismeretterjesztő könyvet, vagy ha van tehetséged a fizikához, akkor kezdd el tanulni a dolgokat az elektrodinamikától kezdve a kvantumechanikán át a kvantumelektrodinamikáig, és akkor kicsit többet fogsz tudni.

Még egy megjegyzés arról, hogy a fizika mennyire tudja jól a dolgokat. A relativisztikus kvantumelektrodinamika elméletileg 9 tizedesjegy pontossággal mondja meg helyesen a müon mágneses momentumát. Tehát ennyire pontosan mondja meg a valóságot elméleti számítások alapján, azaz ennyire "tudja jól a dolgokat".

Először tanulj, aztán gondolkodj, és majd csak azután ítélkezz!

2016. márc. 2. 17:54
 33/40 Wadmalac ***** válasza:

Gyanítom, hogy sok fiatal ment át ilyen gondolkodáson, amikor "forradalmi kételkedőnek" érezve magukat támadják a tudományt.

Csak közülük, aki tanult utána, egyre többet tudva már fel tudta mérni mim mindent nem tud és mi mindent tudnak mások nála jobban, aztán szerényen csöndben maradt.

Aki meg nem tanult, az kocsmában a feles mellől osztja az észt a csempehülyéknek, vagy ezós előadásokon. :D

2016. márc. 3. 08:20
 34/40 anonim ***** válasza:
0%

"a fény esetében mi lenne a hullámokat közvetítő közeg ?"

Gyermekded gondolkodás. A világot ha felnagyítod pl egy szén atomnál 23nagyságrendel lejjebb mész ott meg annak nem lesz értelme hogy felület meg közeg meg tömeg pedig nem mentél sehova ,ugyan úgy itt vagy a földön egy szén atom mellett .

Kvantum szinten a világ csak hullámterek bonyolult interferencia szövevénye ,ezeknek a hullámoknak nem kell közeg a terjedéshez.Ezek gravitációs hullámok és átmennek mindenen miközben amin átmennek nem csillapítja,nem töri meg a hullámfrontját hiszen ezek a fogalmak itt még nem léteznek ,majd csak 23 nagyságrenddel később állnak össze a részecskék ezekből a gravitációs fortyongásokból.

Olyan nagy frekvenciákról van szó amihez képest a leg tömörebb anyag is egy láthatatlan levegőbuborék ami semmilyen behatással nincs a G hullámra.

Most jutott el a hivatalos tudomány hogy milliárd eurós 6km hosszú interferométerekkel bizonyította ezeknek a hullámoknak a létezését ami elég nevetséges miközben egy magyar amatőr Kisfaludy György 20 éve erről beszél ,és pár cm es készülékével detektál apró tömegeket ,nem csak óriási fekete lyukak párosulását. Míg a tudósok csak ott tartanak hogy a gravitációt kisugárzó óriási tömegek hirtelen mozgásának doppler hullám cunamiát képesek "meghallani" addig egy magyar ember a napot ,holdat és bárilyen bolygót lát valós csillagászati helyén ezred fok felbontással. Ő kb2000 ben publikálta a felfedezését és a képeket, mindenki leköpködte,és totálisan elhallgatta mondván hogy baromság mert gravitációs hullámok nincsenek.

Én még egy éve is lepontozást kaptam mert térszövet helyett gravitációt sugárzó testekről beszéltem ,most a legnagyobb tudósok állítják hogy a térben hullámok terjednek csak éppen olyan hogy tér nincs mert pont az a lényege hogy ott nincs közeg ami viszi a hullámot hanem maga a gravitáció hulláma terjed amit eddig görbült térszövetnek modelleztek.

2016. márc. 4. 01:06
 35/40 anonim ***** válasza:

"amatőr Kisfaludy György 20 éve erről beszél"

Ja.

Csak semmit nem tud felmutatni, ami működik is. Szintén 20 éve.

2016. márc. 4. 05:50
 36/40 A kérdező kommentje:
Én is hallgattam sok beszélgetést Kisfaludy Györgytől, valóban régóta beszél a gravitációs hullámokról, a hivatalosság kinevette, ma is, de újabban a fizikusok kutatnak , mérik ezeket a hullámokat. Ez is csak egy példa arra, hogy egyetemi végzettség nélkül is lehet gondolkodni, és rájönni dolgokra. Én nem a hivatalos tudományt becsülöm le,csak próbálom érzékeltetni mennyire bizonytalan még a tudásunk.
2016. márc. 4. 10:10
 37/40 Mojjo ***** válasza:

Kedves 34-es. Elég szép nagy marhasághalmazt pakoltál ide nekünk. Az a szép a fizikában, hogy boldog-boldogtalan gátlástalanul írogatja a legnagyobb hülyeségeit is mindenhová, mert úgysem érti az emberek 99,999%-a. Elég pár nagyon komolynak és tudományosnak látszó szó, egy kis fantázia, és meg is vagyunk.

Egyébként neked is, meg a kedves kérdezőnek is, aki most ismételten tanúbizonyságát adta tudatlanságának:

a "hivatalos tudomány" 100 éve (!!!) tud a gravitációs hullámok létezéséről. Nem amiatt nevették ki Kisfaludy-t, mert azt merte állítani, hogy léteznek gravitációs hullámok - köszönjük, egy évszázada már megjósolták őket, csak a konkrét kísérleti bizonyítás volt hátra. Amiatt nevetik ki, hogy emellé ipari mennyiségű zagyvaságot beszél. Egyébként nincs olyan, hogy "hivatalos tudomány". Tudományból egy van.

2016. márc. 4. 10:14
 38/40 Mojjo ***** válasza:
Kedves kérdező: sokan, sokszor mondtuk már neked, de megpróbálom még egyszer: vannak dolgok, amikben bizonytalan a tudásunk. Valószínűleg mindig lesz, és mindig más - mert mindig lesz hova előre haladni. Ez a szép az egészben. Van, amiben viszont betonszilárd. Egész egyszerűen azért, mert mérések, kísérletek, megfigyelések számolatlan tömegben támasztják alá a fizika adott ágát. A fény hullám-részecske természete pl ilyen. Egyébként, ha ennyire bizonytalannak érzed a fizikatudásunkat, hogyan magyarázod azt a furmányos szerkezetet, aminek a segítségével a hozzászólásaidat megírod ide, és elolvashatja mindenki, a világ minden tájáról, egyből?
2016. márc. 4. 10:17
 39/40 anonim ***** válasza:

De feltudja mutatni a gravitációs távcsövét amivel képeket készített amikor publikálta valamikor 2003 ban a g hullámokat.

Itt is elolvashatod [link]

És nem kéne lepontozni a válaszomat csak azért mert benne megemlítettem KGY nevét miközben a többi állításom nem is rá vonatkozott és teljesen helyénvaló .Te ilyen hisztis kruva lehetsz ,akit bánt hogy nem neki volt igaza pár évvel ezelőtt hanem ennek a "bolond ezotériás öregnek".

2016. márc. 4. 10:22
 40/40 A kérdező kommentje:
Megpróbálok máshogy fogalmazni. Részecske, vagy hullám, mondjuk mindkettő, de lehet egyik sem, nem kis golyó, de azért nyomása van, nem kell a hullám terjedéséhez közeg, de mégis terjed. A fény is anyag, az elektromágneses sugárzás egy megjelenési módja. Ez mind olyan egyértelmű? Az én kérdéseim lényege mindig az, hogy miből van, hogyan hat, milyen mechanizmus áll a háttérben.
2016. márc. 4. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!