A Higgs-bozon kimérése az utóbbi időben adott valami pluszt a proton bomlási idejének becslésére?
Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 00:06
1/4 anonim válasza:
Azt nem tudom, de DGY szerint úgy kb. három évente hozzáírnak egy 0-t a proton felezési idejéhez. Jelenleg olyan 10^38 év környékén tarthatnak. Hogy ezen mit változtat a higgs bozon, vagy hogy milyen kapcsolat van a kettő között, arról fogalmam sincs.
2/4 A kérdező kommentje:
akkor minek írsz, ha a kérdésre nem tudsz válaszolni?
költői kérdés, nehogy írjál erre is valamit
2016. febr. 14. 01:50
3/4 anonim válasza:
Első éves vegyész hallgatóknak szervetlen kémiából azt tanítom, hogy a szabad neutron átlagos élettartama 885,7±0,8 s. Mivel a proton bomlására az Avogadro számnál is nagyobb értéket mondanak, és annak dimenziója ráadásul nem szekundum, hanem év, azt szoktam mondani, hogy a szabad proton stabil. Majd magkémián esetleg felvilágosítják őket, addig meg nem tévednek sokat...
Az hogy a Higgs bozont mostmár meg is mértük, nem jelent sokat. Előtte is volt.
4/4 A kérdező kommentje:
előtte is volt, csak most mértül néhány paraméterét, meg nemcsak a Higgs mérésére gondoltam, hanem az új nagy energiás mérésekre általában
2016. febr. 16. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!