Van itt olyan, aki érti hogy miért tartalmazza az Ő és az összes többi ember életének történetét a PI végtelen tizedestört?
Nekem is leesett, az hogy rosszul gondolod.
Ja és egyből.Az hogy nem az esett le nekem mint neked, nem azt jelenti hogy nem vagyok értelmes, csak azt hogy reálisan gondolkozom.Ha nem nekem van igazam akkor forradalmasítod az információ tárolás technikáját és nemsokára híres leszel.Csak addig bírd ki fél lábon...
De szerintem inkább az fog történni hogy te is be fogod látni hogy nincs igazad.Egyszerűen azért furcsa a Pi mert ha nem úgy írod fel kerület / átmérő hanem tizedes tört alakban akkor végtelen számjegyből áll.És minden különlegessége ebből fakad. És ennyi semmivel sem több.
#8: A lehetséges variációk száma akkora, hogy mire megtalálnád az adott programot leíró variációt, annak a sorszáma maga is pont annyi információ lenne, mint a program. :) Már feltéve, ha mindenféle variációt nagyjából egyforma eséllyel tartalmazó halmazról van szó. Az esetek nagy többségében nem, ez a tömörítés (zip, rar, stb) matematikai alapja.
Az eredeti kérdéshez hozzászólva, azért, mert a pi végtelen számjegy, nem biztos, hoyy minden információ(nak tűnő szekvenciá)t tartalmaz. Ahogy pl. egy mandelbrot-halmazban sem fogunk szabályos négyzetet találni soha. Van egyfajta "jellegadó alapmintázata", ahogy nyilván a pinek is. (A prímeknél ezt a mintát keresik évtizedek óta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!