Van itt olyan, aki érti hogy miért tartalmazza az Ő és az összes többi ember életének történetét a PI végtelen tizedestört?
Ebben a videóban van az elgondolkodtató részlet 9:42 perctől:
Az hogy mindenféle számot és számsorozatot tartalmaz nem azt jelenti hogy van információ tartalma. Ja, hogy valahol benne van például a pin kódom? És hol? Nem vagyok közelebb a Pi-vel minta véletlenszerűen felírok számokat és próbálkozom.Azt hogy milyen számokból állhat most is tudom és a Pi nem ad ennél semmivel többet.A lényeg az hogy nincs információtartalma.
És ha felveszek egy végtelen fehér zajt, majd egyre normálom akkor is ugyanott vagyok.
Csak úgy, mint az alábbi kis szösszenetben a Browv mozgás véletlenszerű molekula ugrándozásai az univerzum teljes történetét oda-vissza. :DDD
Na jó. Azért kell egy "másodfajú démon" is. Ez szétválogatja az értelmetlen és informatív ugribugrit. :DDD
Szerintem, a PI végtelen aperiodikus tizedestörtje kevesebb ennél. :DDD
dellfil
Tudtommal ez nincs bebizonyítva, a matematikusok csak betippelték, hogy biztos úgynevezett normális szám, mint a számegyenes szinte minden száma.
Utolsó! Ez érdekes felvetés, de valahogy akkor is el kell tárolni, vagy legenerálni a pi számjegyeit. Információ mennyiségben gondolom az adott szakasz hasonló tárolókapacitást igényelne, mint maga a program.
Ez akkor lenne jó ötlet, ha valamiképpen rendelkezésre állna ez az adatmennyiség befektetés nélkül.
Viszont továbbgondoltam az ötletedet, ezek alapján a szuperintelligens legösszetettebb mesterséges intelligencia kódja is benne van, nem? Mi lenne ha programmá alakítanánk a számsort és el kezdenénk futtatni? Ha értelmes részlethez ér, vajon mi történne? Vagy egy megfelelő környezetben alkalmazva, ami rengeteg perifériával rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!