Megújuló vagy atom?
Úgy látom, valaki lemaradt arról, hogy Németország még 2011-ben bejelentette, hogy 2022-ig MINDEN atomerőművét leállítja. Nem felújítani, hanem végleg.
Azóta legszívesebben visszaszívnák, most már próbálnak trükközni, magyarázni a bizonyítványt, mert pontosan emiatt vannak energiagazdasági xarban.
A már leállított erőműveket meg részben szél- és naperőművel pótolják, részben külföldről vett árammal, részben (hoppá!) újraindított fosszilis erőművekkel.
És közben lázasan építik a megújuló energiás áramellátást. Sokért. Igen, mindennek a pluszköltségét tartalmazza most náluk az áram ára.
"Úgy látom, valaki lemaradt arról, hogy Németország még 2011-ben bejelentette, hogy 2022-ig MINDEN atomerőművét leállítja. Nem felújítani, hanem végleg."
Azt hogy egy kormány vagy egy politikus mond valamit, és hogy mi lesz a valóság. Vagy hogy mi valósul meg belőle az két külön dolog.
Ahogy te is írod kezdenek visszakozni belőle. Mert közben rájöttek hogy enélkül nem fog menni. Szóval nem fogják leállítani főleg nem végleg az atomenergiát.
Érdekes dolog a német hozzáállás, szerintem sikeres lesz, mert másokkal ellentétben komolyan gondolják.
Csak két dolgot említenék meg, azt, hogy a polgárok hajlandó az áldozatokra, és hogy az ipart is a megújulók szeszélyes természetének (vagy napi ciklusának) elviselésének irányába kezdik átalakítani.
Az egyik az, hogy a polgárok is
A jóslatoknak nem mindig hiszek, főleg ha azt jósolom ami az én véleményem alátámasztásának kedvez.
Viszont fogta magát pár finn cég, összehoztak egy konzorciumot és a saját energiaellátásuk fedezésére építenek egy atomerőművet. Lehet nekik elfelejtettek szólni, hogy az még sem lesz nyerő buli?
Ez nem ötletelés kérdése. Jelenleg a két energiaforrás közül biztos, hogy az egyikbe jobban megéri belefektetni mint a másikba. A gond csak az, hogy mindkét energiaforráshoz tartozik egy vallási fanatikusokból álló csoport, aki akkor is kiáll mellette, ha a lelke mélyén tudja, hogy nincs igaza.
Egyébként az interneten azt olvastam, hogy a német atommentesítő program megbukott, mivel jelenleg a pótlásra új szénerőműveket kell nyitniuk(lehet ez volt a cél). Máshol viszont a finn atomprogramról meg azt írják, hogy mire elkészül az atomerőmű, már olcsóbb lesz a környező országokból megújuló erőforrásból származó energiát importálni. Tehát ez a program is bukásra áll.
Emiatt írtam ki a kérdést, mert nem tudom kinek higgyek.
A megújuló tekkknikája tényleg rohamléptekben fejlődik. És akinél a pénz van (kormány), az inkáb arra adja ki, népszerűségét el nem vesztendő.
Olvastad azt a cikket, amelyik az egyik északi államról szólt, hogy egy rövid időre csak megújulóból elvoltak? Igaz, hogy hajnal, igaz, hogy szeles, igaz, hogy nem sokáig, igaz, hogy pörgettek széndioxidtermelőt tartalékként, de akor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!