Az Univerzumunk egy óriási agy?
Kicsit elagyaltam rajta hogy az egész univerzumunk egy élőlény, és a galaxisok, vagy csillagok, a bennünk lévő fehérjéknek felelnek meg...
Ugye a Galaxisok szuper-halmazai fonalakba rendeződnek és ugyan úgy néznek ki, mint az agyi idegpályák.
Nem tartom valószínűnek, de van valami ami megcáfolná az elméletet?
"Nem az a lényeg hogy úgy néz ki mint egy idegpálya."
Szó nem volt erről. Azt mondtam, hogy úgy kellene MŰKÖDNIE, mint egy idegpályának.
És köze nincs hozzá.
"mégis hasonló műveletekre képes!"
Az univerzum pedig NEM képes ezekre.
Felfogod végre?
Tudod, a 2 éves unokaöcsémre emlékeztetsz, aki, ha valamilyen ismeretlen dologgal találkozott, akkor megkérdezte, hogy "ez olyan, mint a..." - és, ha azt mondtuk neki, hogy igen, akkor megnyugodott. Érti ő a világot... minden rendben van.
Egyszer volt, hogy azt kellett mondani: nem, ez egyáltalán nem olyan. Nyugtalan is volt utána percekig.
Elég nagyképű kijelentés, hogy az univerzum nem képes információcserére! mivel a jelenlegi tudásunkról fogalmunk sincs hogy elegendő-e a megítéléséhez: Emlékeztetnélek arra, hogy az Univerzum tömegét alkotó dolgoknak csak a kis részét látjuk, és azok csak azok amelyeknek tömegük van...
Már én sem gondolom hogy agy lenne (amúgy), csak eljátszottam a gondolattal. Köszönöm a válaszokat! :)
"Elég nagyképű kijelentés, hogy az univerzum nem képes információcserére!"
Közel sem olyan nagyképű, mint azt állítani, hogy egy óriasi agy. :D
"mivel a jelenlegi tudásunkról fogalmunk sincs hogy elegendő-e a megítéléséhez"
Érdekes, eddig nem zavart, ha olyat állítasz, amire semmi bizonyíték. :D
"Sok gondolkodásra képes rendszer létezhet. Sokkal több mit ahányat el lehet képzelni."
Attó, hogy sok mindent el tudsz képzelni még nem leszel közelebb az igazsághoz. Bizonyíték, bizonyíték és megintcsak bizonyíték... hol vannak?
Kérdező, ezt bármivel el lehet játszani. Szerintem az Univerzum egy óriási ketchup. Elég nagyképű kijelenteni, hogy nem. Ki tudja, milyen típusú ketchup létezik, amit nem is ismerünk el ketchupként. Emlékeztetnélek arra, hogy az Univerzum tömegét alkotó dolgoknak csak a kis részét látjuk, és azok csak azok amelyeknek tömegük van.
Ezt úgy hívják ékes angol nyelven: argument from ignorance, vagyis tudatlanságból származó érvelés. Bármi mellett lehet azzal érvelni, hogy nincs elég információ a birtokunkban a tökéletes cáfolatához. Mert semminek a tökéletes cáfolatához nincs elég információnk.
"Eddig ilyet nem nagyon sikerült összehozni..."
Vagy nem érted - vagy csak provokálsz.
Inkább az utóbbira gondolok, mert nem tűnsz teljesen butának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!