Ha én szép vagyok és a barátnőm is nagyon szép, akkor a gyerekeink is szépek lesznek?
Nem feltétlenül.
Nézd meg Brucce Willis és Demi Moore lányát.
Női szemmel Bruce kimondottan jóképű férfi volt. Sőt már-már szép kategória. Demire is ezt mondták a férfiak, amikor fiatal volt, szép nő volt. A lányuk viszont elég csúnyácska, sőt kimondottan csúnya. ez csak egy példa volt.
A genetika semmit nem tud a "szépség" nevű tulajdonság öröklődési szabályairól. Talán azért, mert még senki sem tudta eddig megmondani, hogy mi is az, hogy szépség.
De ha megmondod, hogy mi a "szép" benned, vagy a feleségedben, akkor talán meg tudom mondani, hogy az a tulaonség hogyan öröklődik.
Na de arcvonást a szüleitől örökli nem?
Csak annyit mondok, hogy tapadnak rám a csajok meg bámulnak, a barátnőmre meg a pasik, annyira szép babaarcú.<3
Szóval nem értem minek akadékoskodni.
Nagyobb valószínűséggel lesz szép, mintha csúnyál lennétek. Ugyanakkor ha mindketten nagyon szépek vagytok, akkor annak, hogy ő is olyan szép lesz, már kicsi az esélye. Ezt a jelenséget úgy nevezik, hogy regresszió az átlaghoz. Minden olyan tulajdonsággal így van ez, amit több különböző faktor együttesen alakít ki.
Még annyit hozzátennék, hogy a magzati fejlődés zavara elronthatja az szimmetrikus felépülését, ami a szép arc egyik ismérve.
"A genetika semmit nem tud a "szépség" nevű tulajdonság öröklődési szabályairól. Talán azért, mert még senki sem tudta eddig megmondani, hogy mi is az, hogy szépség. "
Ez azért nem teljesen így van. Amikor sok embert megképdeznek, kirajzolódik egy trend, egy ideális arcgeometria, amit az emberek szépnek látnak, és mint ilyen genetikai meghatározottság alatt áll.
szerintem is ronda:D
szubjektív, de nem hinném, h pl barátnőmet lenne olyan, aki nem találná szépnek.
Az egész világ bomlik a Barbie babákért. Úgy kell a világnak. Az a "szépség" egyben üresség.
Ennyit a relativitásról. De a te esetedben megjegyezném, hogy (helyesen) mindenki valószínűségről beszél. Tehát viszonylag nagy. A konkrét esetekről (így a gyerekedről) azonban a valószínűség semmit nem mond. De ez ne zavarjon. A gyerekedet pont olyannak fogod szeretni, amilyen. És ha helyesen neveled, nem lesznek gondjai a férfiakkal/nőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!