Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan élhet egy ember 256 évig?

Hogyan élhet egy ember 256 évig?

Figyelt kérdés

Régen már olvastam róla 1-2 cikket, azonban most újból felkeltette az érdeklődésem, de am. magyar oldal nincsen a googleön, a nevét is bonyolult angol kifejezésekkel szereztem meg, mert nem jutott sok idő után eszembe. Biológiailag hogyan élhetett ennyit? Mert szép kor, az biztos. Azzal ne gyertek, hogy kamu hír, mert a NewYorkTimes-nak nyilatkozott a 70 es években :D Korát a személyiség-azonosságával (is) bizonyította. Ez valami genetikai mutáció? Mert, azt hiszem voltak gyerekei, ők is ennyi ideig élhetnek? És az igaz, hogy genetikailag az ember teste 190 év leélésére képes? Miért nem élünk annyit, mitől halunk meg? Mit takar a "természetes halált halt" kifejezés? Állítólag az agya sem volt valami tompa, 200+ évesen. És nem értem, hogyha (MAGYARUL!) beírom a googleba, hogy a világ legöregebb embere, 116-124-131 éves embereket ad ki, akik már nem is élnek. Tud erre valaki racionális magyarázatot, hogy ez hogyan lehetett?

[link]

[link]

2015. júl. 9. 22:03
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
"Azért lehetetlen, mert elöregednek a sejtek, nem képesek regenerálódni. Millió vizsgálat van a témáról, attól, hogy te nem vagy hajlandó elolvasni/megérteni még nem fog senki 250 évig élni. " Most jól leírtad egy átlag ember helyzetét. De, én arra vagyok kíváncsi, amire még mindig semmi válasz, hogy milyen mutáció során élhetett eddig. 264 sem örökké, tehát, neki is öregedtek a sejtjei, csak valamilyen módon optimálisabban töre el a DNS szálait a szervezete. Attól még, mert öregednek a sejtjei, ha lassan teszik bárki élhet több évet, csak hogyan lehetéges ez, mi erre az észszerű magyarázat, milyen génmutáció eredménye lehet, stbstb...amúgy tényleg kár, amit wadmalac írt, hogy nem élt még 1-2 évet, mert akkor most Ti sem mondanátok ilyen 5. es anyagokat, hogy "öregednek a sejtjei" gondoltad, hogy ettől még nem élhet valaki kicsit több időt? Mert, ha kicsiket törik a DNS szál, akkor szerintem lehetséges. A teknősbékának is öregednek a sejtjei. Mégis élhet 150-160 évet.
2015. júl. 10. 12:43
 22/34 A kérdező kommentje:
256 sem örökké*
2015. júl. 10. 12:44
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

"De persze könyű egy hihetetlen dologra azt mondani, hogy nem igaz, mint megmondani, hogyan lehetett képes rá."

Egy hihetetlen dolog alapos bizonyítást igényel. Ha nagyon kevés bizonyíték áll rendelkezésünkre, akkor alapból azt feltételezzük, hogy nem igaz. Írj ezotéria kategóriába, ott nem így gondolkodnak. De itt igen.

Ha feltesszük, hogy tényleg 256 évig élt, akkor a válasz arra hogy hogyan egyszerűen annyi, hogy nem tudjuk. Mivel nem tudunk eleget az illetőről, nincsenek megfelelő vizsgálatok róla, minden más csak találgatás. Megint csak, menj át ezotéria kategóriába, ott a találgatás is tökéletes válasznak számít.

Én egyszerűen annyit tudok mondani, hogy nem valószínű hogy 256 évig élt az illető, de ha mégis, nem tudni hogy hogyan. Ha ez neked nem kielégítő, akkor sajnálom, de ez az őszinte válasz.

Ha külön kérdésként foglalkozunk azzal, hogy milyen mutációval élhetne elvileg az ember 256 évet, arra az a válasz, hogy senki sem tud ilyen mutációról (tudtommal). Nincs mindig ismert válasz.

2015. júl. 10. 12:47
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Kezd borzasztó komolytalan lenni ez a kérdés.

#23-as válaszánál többet nem lehet, nem is érdemes beszélni róla.

2015. júl. 10. 13:16
 25/34 A kérdező kommentje:
Értem, egy próbát azért megért. Innen akkor, tényleg már csak találgatás. Kösz a válaszokat!
2015. júl. 10. 13:19
 26/34 anonim ***** válasza:
19%

Labóratóriumi kísérletekkel már rovartól emlősig minden állat élettartamát sikerült megduplázni azzal, hogy éheztették.

https://www.youtube.com/watch?v=DV3XjqW_xgU

Hülye babonás őseink, rendszeresen böjtöltek, nem csoda, hogy csak 40 évig éltek........

Indiában, Nepálban hegyi jógikról, Magyarországon táltosokról jegyezték fel, hogy sok száz évig élnek. Lehetetlen? Minden lehetetlen volt, amíg rá nem jött valaki, hogyan lehetséges.

2015. júl. 10. 17:58
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és hitelesen bizonyította, hogy annyit élt. Mégis hogyan?

Egyébként elméletileg nem lehetetlen. Ha a szervezet képes lenne mindenét megújítani, és ha a kromoszómák telomersapkáinak a kopását le lehetne lassítani, ennek a sokszorosa is elérhető lenne.

A mentális leépülés sem kötelező jellegű, van, aki már 50 évesen szellemi roncs, más meg 90 évesen is még szellemileg aktív és friss. Ez részben az illető egyéni jellemzőitől is függ, részben pedig az életmódjától.

Egyébként a hivatkozott Wikipedia-cikkben szereplő erősen bizonytalan születési dátum is hihetővé teszi Li bácsi meséjét. (Remélem, érezzük az iróniát.)

Az, hogy egy újságban is megjelent egy nyilatkozata (szerinted a 70-es években, miközben '33-ban hunyt el), az meg nem jelent semmit.

2015. júl. 10. 18:19
 28/34 anonim ***** válasza:
91%

"Labóratóriumi kísérletekkel már rovartól emlősig minden állat

élettartamát sikerült megduplázni azzal, hogy éheztették.

...

Hülye babonás őseink, rendszeresen böjtöltek, nem csoda, hogy csak

40 évig éltek......"

Akkor éhezzél sokat hülyegyerek!

Hogy egyeseknek mi a fene bajuk van?!

2015. júl. 10. 19:29
 29/34 A kérdező kommentje:
#26: Szärkazmus, vagy ellentmondás?
2015. júl. 10. 20:24
 30/34 anonim ***** válasza:
91%
Sőőőőőt!!!! Már a gyakorikérdéseken is szerepel! Akkor már biztos igaz!
2015. júl. 10. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!