Hogyan élhet egy ember 256 évig?
Régen már olvastam róla 1-2 cikket, azonban most újból felkeltette az érdeklődésem, de am. magyar oldal nincsen a googleön, a nevét is bonyolult angol kifejezésekkel szereztem meg, mert nem jutott sok idő után eszembe. Biológiailag hogyan élhetett ennyit? Mert szép kor, az biztos. Azzal ne gyertek, hogy kamu hír, mert a NewYorkTimes-nak nyilatkozott a 70 es években :D Korát a személyiség-azonosságával (is) bizonyította. Ez valami genetikai mutáció? Mert, azt hiszem voltak gyerekei, ők is ennyi ideig élhetnek? És az igaz, hogy genetikailag az ember teste 190 év leélésére képes? Miért nem élünk annyit, mitől halunk meg? Mit takar a "természetes halált halt" kifejezés? Állítólag az agya sem volt valami tompa, 200+ évesen. És nem értem, hogyha (MAGYARUL!) beírom a googleba, hogy a világ legöregebb embere, 116-124-131 éves embereket ad ki, akik már nem is élnek. Tud erre valaki racionális magyarázatot, hogy ez hogyan lehetett?
Sehogy, senki nem él 256 évig.
Jelenleg 100-120 év a nagyon extrém határ.
Sehogy, az ember nem tud addig élni.
Ha megnézed, ezek a valóban extrém élethosszúságok mindig olyan helyen történnek, ahol nincsenek megbízható feljegyzések a születési dátumokról...
Végigolvastam a wikis cikkel illetve az abban linkelt kutatásokat.
Hmm. Ha ez csalás, akkor nem simán újságírói húzás, hanem csoportos összeesküvés.
Tényleg nincs feljegyzett másik példa akár csak ezt közelítő életkorra, de a hitelességet bizonyító leírásokra nem tudok annál hitelesebb ellenérvet sem felhozni, hogy hihetetlen. Meg esetleg, hogy Kína "en masse" nem mindig mond igazat. :D
Azért amikor egymástól 50 évre lévő eredeti hírek szólnak a 150. majd a 200. születésnapjának hivatalos megünnepléséről, és ezek után még leél 50 évet, akkor nehéz kötözködni.
Kár, hogy nem élt még pár évtizedet, hogy genetikai és egyéb modern orvosi vizsgálatot is lehessen csinálni. Az sokat segíthetett volna eldönteni, igaz-e, és ha igen, hogyan lehetséges.
Wadmalac,
Ilyet szoktak csinálni: valaki meghal, családtag felveszi a nevét, és veszik fel utána tovább a nyugdíjat, ilyen-olyan járulékot.
Könnyen lehet, hogy ezt vitték tovább pöppet extrém módon :) Láttunk ennél már nagyobb baromságot :D
"Ha ez működne, és úgy jegyeznék fel, hogy a tag, aki felvette a nevét, tovább él, mint akinek felvette a nevét, nem csak ez az EGY!, hanem sokszáz ilyen 200+ éves emberről adna riportot mindenféle média, könyvíró, riporter, stb..."
Nem feltétlenül, pont azért mert legtöbb esetben elég könnyű lebukni ilyesmivel.
"Ezt nem lehet ilyen extrém módon művelni, ennél szerintem valószínűbb hogy valahogy genetikailag képes volt ennyit élni."
Hogyne, nyilván valószínűbb, hogy 250 évig él valaki, minthogy a fia vette fel a nevét... Gratulálok...
"De persze könyű egy hihetetlen dologra azt mondani, hogy nem igaz, mint megmondani, hogyan lehetett képes rá. :)"
Pont ez történt, jött egy magyarázat, de azt te gondolkodás nélkül elutasítottad. Akkor mit is szeretnél? Ja csodákat? Akkor olvasgass Bibliát pl, abban sok jó mese van.
"Pedig akkor lehetnének konkrét bizonyítékok, miért lehetetlen humanoid lénynek ennyi időt élni, azt könnyű is bebizonyítani, akkor azt mondanám, h tényleg kamu, de így nem."
Ez meg már megint milyen idióta kifacsart érv akar lenni?
Azért lehetetlen, mert elöregednek a sejtek, nem képesek regenerálódni. Millió vizsgálat van a témáról, attól, hogy te nem vagy hajlandó elolvasni/megérteni még nem fog senki 250 évig élni.
"Ha meg tegyük fel, igaz, hogy átvette a nevét stb., de ez csak neki sikerült, legalábbis ilyen extrém hosszú ideig, akkor ha így ki tudná cselezni a hatóságokat meg a többit, úgy, hogy senki sem jönne rá, szerintem nem holmi nyugdíjért kapálózna az államnál, ugyanis zseni lenne kb, akinek van ennél megtérülőbb dolga is."
Mitől is zseni? Egy névfelvételtől? Lehet felétek már az ilyesmi is zseninek számít, felénk egy kicsit több kell az írástudnásnál...
#16, S.B. :
Lehet. Bár meglepne, ha az 1800-as években Kínában lett volna TB. :D
Nem tudom. Mondom, eléggé valószínűtlen a sztori, de hogy valakit 50 év eltéréssel kétszer megünnepelnek (szóval valahol ismert, élnek körülötte emberek ,akik nem csak 10 évente látják) és közben feltűnés nélkül kicserélnek valaki másra...
Nem tudom. Ez is irreálisnak hangzik. Tudod, a kínaiak csak a mi szemünknek egyformák. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!