Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lehet az univerzum végén?

Mi lehet az univerzum végén?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy egyes tudósok azt mondják hogy nem végtelen az univerzum. De mi lehet a végén? Valami áttörhetetlen dolog? És ha mégis áttörhető mi van a túloldalon? Lehet hogy már másban is merült fel ez a kérdés. Már rég óta kíváncsi vagyok erre!

2015. jún. 10. 21:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Az univerzum gömb alakú szerintem és mivel a belsejében vagyunk így ez a Földhöz tudom hasonlítani. Olyan mintha a Föld belsejében haladnánk. Amikor elérnénk a határt akkor szerintem biztos hogy lenne ot valami anyag hiszen egy kus részecskesuerű valami volt az univerzum a bumm előt így annak a részecskének a szélebe ütköznénk csak ugye a tágulás mitt az a részecske sokkal de sokkal nagyobb.
2015. júl. 26. 12:22
 22/32 anonim ***** válasza:

Csak azért hozzátok ezt a sok elméletet ide, mert nem tudjátok elképzelni a végtelen fogalmát. Mi olyan bitang nehéz ebben?

Amúgy igen, bár szerintem az univerzum határa inkább vattacukorból vagy parafából van, mert azt szeretem. Semmilyen részecskékről nincs tudomásunk az ősrobbanás előttről, ez iszonyatosan nagy bullsh*t.

2015. júl. 26. 14:30
 23/32 A kérdező kommentje:
22-es: Azt kérdeztem hogy LEHET! Mert még senki se tudja,csak találgatnak
2015. júl. 26. 15:06
 24/32 anonim ***** válasza:
A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint nem úgy van ahogyan sokan itt leírták, ez van.
2015. júl. 26. 19:35
 25/32 anonim ***** válasza:

Nem végtelen, valami 80-90 milliárd fényév az átmérője.

Egyesek szerint ha lenne mód végig utazni rajta akkor úgy járnál mint a Földön, visszaérnél oda ahonnan indultál.

Mások szerint egy 2 dimenziós sík Holografikus Univerzum határolja, ahol minden információ megtalálható a 3+1 dimenziós (tér+idő) Univerzumunkból.

2015. júl. 27. 09:13
 26/32 SwapP ***** válasza:

" az univerzum gömb alakú"

Ezt nem tudom, hogy honnan veszed. Esetleg a látható univerzum gömb alakú, és erről jelenthetjük ki nagy bizonyossággal, mert ezt tudjuk vizsgálni.

Hogy lett volna bármilyen részecske az ősrobbanás előtt? A kezdeti szingularitás ( amiből lett a mindenség) tartalmazta a mai univerzum összes anyagát, és energiáját. ( persze anyag akkor még nem létezett) Ez egy nagyon forró állapot, még amikor jócskán lehült, akkor is plazma halmazállapotú volt minden. Tehát a részecske, amiről beszélsz, nem létezhetett.

2015. aug. 1. 12:01
 27/32 anonim ***** válasza:
Úgy látom nem tűnt fel az embereknek a SZERINTEM szó. Egyébként egy elmélet szerint az ősrobbanás előtt egy elképesztően pici részecske volt az univerzum aztán jött az ősrobbanás és elkezdett tágulni vagy még nem hallottatok a tágulásról? Mert ha valami csak akkor tágulhat ha előtte kisebb volt de hát nem vagyok asztrofizikus.
2015. okt. 28. 23:29
 28/32 anonim ***** válasza:
SWap azért nem innék méreget arra, h nem volt részecske az ősrobbanás előtt. A membrán elmélet szerint 2 párhuzamos univerzum ütközése generálta a robbanást. Ahogy tágul az univerzumunk előbb-utóbb egy másik brán univerzummal megint találkozni fog és jön az új big bang..
2015. okt. 29. 10:20
 29/32 SwapP ***** válasza:
Elismerem ebben igazad van, csakhogy vannak elméletek amik az M elméletet cáfolják, és vannak amik azt az elméletet cáfolják...és így tovább. Vannak elméletek arra vonatkozóan, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, de még abban sem lehetünk biztosak, hogy volt ősrobbanás, mert nem látjuk\ tuk. Olyan elmélet is van, hogy volt ősrobbanás, olyan is van, amiben nincs. Azt akarom ezzel mondani, hogy 100másik elméletet hozhattál volna arra, hogy volt részecske előtte, de van másik 100ami azt mondja, hogy nem volt.
2015. nov. 16. 11:20
 30/32 A kérdező kommentje:
Na, most olvastam el mindent, a lehető legrészletesebben... Áhhh b+ ez az agyamnak azt hiszem túl sok :D Értem hogy mit írtok csak egy "átlagos" ember számára ez felfoghatatlan! Bele tudnék bolondulni :D Köszönöm mindenkinek egytől egyig a válaszokat! Áhh ezz azért durva.. :O XD
2016. nov. 11. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!