Ez a fa mérgező? Letörtem egy ágat, és a nyelvemhez tettem, és keserű volt. Lehet valami bajom tőle?
2015. máj. 28. 20:54
21/22 A kérdező kommentje:
Hogyne, kifejlesztette, és a mérgező bogyók, meg a gyilkos galóca dögökkel szaporodnak, meg a keserű növények csak az ember szájától félnek szarvas, hernyó stb.-től nem, a fűrésztől sem. A lényeg meg az, hogy a juhar miért természetes, hogy keserű? Amerikai filmekben mindig juharszirupot ettek, én még nem ettem, gondoltam de jó, itt egy csomó van, ez aztán fincsi.
2015. jún. 17. 11:25
22/22 Wadmalac válasza:
"Amerikai filmekben mindig juharszirupot ettek, én még nem ettem, gondoltam de jó, itt egy csomó van, ez aztán fincsi."
A juharszirupot a juharfa kérgét megvágva a kicsorgó nedv felfogásával, majd sok órás sűrítő főzéssel nyerik. Gondolom eredeti híg állapotában nem lehet valami töményen édes lé. És a fa "húsa", a rostok attól még lehetnek olyan keserűek, mint az epe, akkor egy ágat rágcsálva nem számíthatsz valami nagy kulináris élményre.
De továbbra is fenntartom, ha az általad megrágcsált fa juhar is, tutira nem ugyanaz a juharfajta, amiből a szirupot nyerik, annak a levele sokkal kerekebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!