Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a fa mérgező? Letörtem egy...

Ez a fa mérgező? Letörtem egy ágat, és a nyelvemhez tettem, és keserű volt. Lehet valami bajom tőle?

Figyelt kérdés
[link]

2015. máj. 28. 20:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nyersen a sóska se finom, a spenót meg főzve se. A pitypang levél se, a csipke se, a kökény se, mégis ehetők.
2015. máj. 28. 22:58
 12/22 A kérdező kommentje:
Jó a csipke meg kökény nem mindig rossz.
2015. máj. 28. 22:59
 13/22 anonim ***** válasza:
Figyi, ne értetlenkedj. Elmondtam: nem ehető mert nem alkalmas emberi tápláléknak. A sóska és társai alkalmasak megfelelően elkészítve, ezt a növényt főzheted sütheted amit akarsz nem alkalmas evésre. De felőlem azt zabálsz amit akarsz nem fogok időt pazarolni direkt meg nem értő hülye gyerekekre.
2015. máj. 28. 23:02
 14/22 A kérdező kommentje:

Szerintem a pitypanglevélből se lesz jó saláta, mégis ehető. Én csak arról beszélek, hogy a nem ehető nem egyenlő azzal, hogy nem mérgező. És, hogy az, hogy nem jelölik meg valamin, hogy ehető-e, vagy, hogy mérgező-e, az nem jelenti egyiket sem. Csak azt, hogy nem feltételezik, hogy van olyan hülye, aki megeszi. Mert ez egy gyorsan növő fa.

Köszönöm a válaszokat, de ha valakinek eszébe jut mi ez, azért érdekelne!

2015. máj. 28. 23:19
 15/22 Wadmalac ***** válasza:

Előre szólok, ezt ne rágcsáld. Se a levelét, se a bogyóját.

[link]

Az akácnak se kérgét, se magját. A virágját módjával lehet.

[link]

Az amerikai meg itteni alkörmösnek SEMMIJÉT ne kóstolgasd.

[link]

[link]

[link]

Az aranyesőnek is minden mérgező.

[link]

Az angyaltrombitától is igen könnyen feldobod a talpad. Minden részétől.

[link]

A bíboránizst is kerüld nagy ívben.

[link]

A kecskerágó sem neked való.

[link]

És még van közel száz egyéb, Magyarországon is élő, őshonos vagy dísznövényként behurcolt növényfaj, fák, lágyszárúak vegyesen, amelyek enyhén, erősen illetve HALÁLOSAN mérgezőek.

Szóval nem csak a gombára vonatkozik, ha nem tudod, mi az, ne tapizd, nyalogasd, kóstolgasd, mert lazán feldobhatod a talpad.

2015. máj. 29. 09:31
 16/22 A kérdező kommentje:
De ez mi? És mennyitől dobhatom fel, és mennyi idő alatt hat? Szerintem ennek ilyen propeller magja van.
2015. máj. 29. 10:53
 17/22 Wadmalac ***** válasza:
Amire te gondolsz, az juhar, de ez szerintem nem az , hasonló a levele, de az nem ilyen hosszúkás. Ez nem tudom, mi.
2015. máj. 29. 13:07
 18/22 sadam87 ***** válasza:

Nem vagyok benne biztos, de szerintem zöld juhar. Ha igazam van, nem kell paráznod.

[link]

[link]

2015. máj. 29. 22:39
 19/22 A kérdező kommentje:
Én is juharnak hittem, azért kóstoltam meg, de keserű.
2015. máj. 30. 09:52
 20/22 maria juana válasza:
Keseru,mert a noveny ezt a vedekezesi fajtat fejlesztette ki a kartevok ellen. Ha korbekostolod a hazad kornyeken a fakat,meglatod, hogy eleg sok keseru van kozte ;)
2015. jún. 16. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!