Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a fa mérgező? Letörtem egy...

Ez a fa mérgező? Letörtem egy ágat, és a nyelvemhez tettem, és keserű volt. Lehet valami bajom tőle?

Figyelt kérdés
[link]

2015. máj. 28. 20:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz tőle, hogy megnyaltad. Bár rejtély számomra, hogy ezt miért tetted :D
2015. máj. 28. 21:12
 2/22 A kérdező kommentje:
Honnan tudod? Mi ez? És ha sebes a szám? Olyan jó borsó illata van, és nagyon szeretem a borsót. Még szerencse, hogy keserű. Meg a meztelencsigák megettek előlem mindent, próbálok alternatív zöldségeket. A bambuszról se találtam semmit, hogy van-e mérgező, vagy csak a keménysége miatt nem ehető mind.
2015. máj. 28. 21:43
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Onnan tudom, hogy csak hozzáértél a száddal és Magyarországon nincs annyira mérgező növény, hogy a megnyalásától komolyabb bajod lenne (ha egyszeri eset). Még a mérges gombáknál is ha csak megnyalnál egyet max kicsit rosszul lennél, de semmi hosszú távú hatása nem lenne.
2015. máj. 28. 21:49
 4/22 A kérdező kommentje:

Úgy legyen! Feltettem a kérdést egy online orvosos oldalon is. Ezt kaptam:

Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.

Vagyis, majd, ha majd döglődök, és lesznek tüneteim, akkor elég allergiás reakcióm lesz ahhoz, hogy javasolja, hogy hívjak inkább mentőt. Legalább azt írta volna, hogy ezt az xy szakorvostól kérdezd! Ha már ennyit tudott írni, az nem lett volna sok plusz.

2015. máj. 28. 21:59
 5/22 anonim ***** válasza:

Nyugi ne fogsz meghalni ismerem a növényt, tudtommal nem mérgező és mint ahogy fentebb is írták nincs annyira mérgező növény aminek a megnyalása megölne.

De figyi egy pro tipp: az ismert növények már nagyon régóta itt vannak az országban és pontosan tudják mi a fűszernövény és mi nem, ha csak nem egy esőerdőben kutakodsz nemigazán fogsz új fűszert felfedezni sajnos.

2015. máj. 28. 22:19
 6/22 A kérdező kommentje:
De jó, hogy mindenki ismeri a növényt, de senki nem mondja meg, mi ez. Nekem úgy rémlik, hogy ha 1 gyilkos galóca van a kosárban, minden más gombával együtt ki kell dobni, pedig azt még csak nem is nyersen szokták enni. Szeretnék olvasni egy hivatalos tényt erről a növényről az ehetőségével kapcsolatba! Semmi normális leírást nem találtam arról se, hogy van-e olyan, ami veszélyes lehet így, meg milyen mennyiségben, meg ha van is valahol mérges növény táblázat, az vagy hiányos lehet, vagy nincsenek képek, és még mindig nem tudom, mi ez. De ha más lenne, azt se tudnám valószínűleg. Mit jelent, hogy ismered a növényt? Ettél már? Nem az, én is valószínűsítem, hogy nem lesz bajom, remélem, de a szerintem, meg szerintetek, nem olyan megnyugtató, mint ha tudom biztosan, hogy ez az, és, hogy lehet-e bajom, vagy nem.
2015. máj. 28. 22:36
 7/22 anonim ***** válasza:
Azért nem mondom a nevét mert magam sem tudom már, de felismerem és emlékszem hogy botanikából vettem és nem mérgező, de nem is ehető.
2015. máj. 28. 22:46
 8/22 A kérdező kommentje:
Ha nem mérgező, miért nem ehető?
2015. máj. 28. 22:48
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért a mérgező és az ehető között nagy különbség van. Mérgezőnek az ürülék meg a vizelet se mérgező, de nem hinném hogy fogyasztanád szívesen.
2015. máj. 28. 22:50
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az ürülék és a vizelet speciel mérgezőek, de pl a papírzsebkendő (nyilvány nem 20 kiló) nem mérgező, eheted ha akarodnem halsz meg, de nem ehető, nem alkalmas tápláléknak az ember számára.
2015. máj. 28. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!