Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A frissen lehullott dióban a...

A frissen lehullott dióban a dióbélen található vékony hártya mitől keserű?

Figyelt kérdés
És mitől van, hogy mikor a dió megszárad ez a hártya elveszíti a keserű ízét?
2010. szept. 25. 22:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert éretlen és a köztes vegyület keserű.Ha megérik akkor a végső vegyület már nem keserű.Ezért a leszedett diót általában karácsonykor szokták először használni.
2010. szept. 26. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Helló! Tudom már rég volt ez a téma, de én csak most találtam rá. Nekem ugyanez a problémám, de nem csak száradásig hanem úgy általában. Vagyis a dióbél héja sötétbarna és ettől keserű, de az is marad. Anyós szerint nem volt ilyen . Lehetséges hogy valami tápanyaghiánya lenne? Aki tud segítsen!
2012. febr. 27. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!