A fizikához kell matek ("a tudomány nyelve"). A matekhez nem kell fizika. Na?
2015. ápr. 23. 04:59
2/25 anonim válasza:
A fizika alapja a matek, de! több benne a tanulható, logikus elem. Vannak miértek. Nem mint a matekban, hogy így van és kész. Nem voltam jó matekos, de a fizika jól ment.
2015. ápr. 23. 08:13
3/25 anonim válasza:
Erre nem lehet válaszolni, kinek mi. Nyilván függ az adottságaidtól, érdeklődésedtől, beállítottságodtól...
2015. ápr. 23. 08:14
4/25 anonim válasza:
Nyilván személyfüggő, de úgy általánosságban szerintem a matek nehezebb. A fizika kézzelfoghatóbb, jobban kötődik a hétköznapi tapasztalatokhoz, több benne a természetes intuíció és az előzetes tudás. A matek sokkal absztraktabb.
2015. ápr. 23. 08:27
5/25 anonim válasza:
Nekem a matek volt mindig is a könnyebb, a fizika a nehezebb. (A kémiáról meg már ne is beszéljünk... :D)
Én mindegyikkel úgy voltam, hogy a legjobb megérteni, de ha nem értem, akkor bemagolom. Valamiért a matekot sikerült a legjobban megérteni. (Hozzáteszem, kémiából is 3-as volt a legrosszabb jegyem, de volt, amikor 5-ös volt az évvégim is; szóval azért az abszolút "érthetetlen" részeket is meg lehet tanulni, ha valaki akarja.)
2015. ápr. 23. 08:34
6/25 anonim válasza:
Nekem a matek nehezebbnek tűnik egyébként. De nem a könnyebb utat választom magamnak... :D
2015. ápr. 23. 08:48
7/25 Wadmalac válasza:
Soha az életben még nem próbáltam sorrendbe rakni a kettőt, számomra mindkettő egyformán alapvető fontosságú és kedvelt.
A matematika mindennek az alapja és színtiszta logika. A fizika meg a körülöttünk létező világ tökéletes modellje, magyarázata.
2015. ápr. 23. 10:25
8/25 anonim válasza:
Középsuli végéig a fizika talán könnyebben megragadható, kevésbé elvontnak tűnhet. Egyetemi szinten a fizika nehezebb, mert eleve megkövetel egy eléggé mély matektudást.
2015. ápr. 23. 10:51
9/25 A kérdező kommentje:
Szerintem ez egy igen nehéz kérdés
2015. ápr. 23. 10:52
10/25 Wadmalac válasza:
"Szerintem ez egy igen nehéz kérdés"
Én inkább azt mondanám, olyan kérdés, amire nincsen objektív válasz. Egyiket sem lehet a másik elé állítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!