Ha egy légy repül egy repülőben, akkor a légynek érződik a súlya a repülő súlyán?
szigula
Akkor te is abban a hitben élsz, hogy amint egy légy berepül egy szobába, a súlya szinte pillanatszerűen megjelenik a padlón?
A vizes példád irreleváns, mivel a víz légköri nyomás környékén jó közelítéssel összenyomhatatlan, azaz a nyomást valóban szinte pillanatszerűen vezeti minden irányban. A levegőre ez már nem igaz. A levegő igen nagy mértékben összenyomható, lokális sűrűség- és nyomásfluktuációk sokkal hosszabb ideig fennmaradnak benne, mint a vízben és lassabban is közvetítődnek.
Laikusnak megköszönjük a hozzászólást, de mivel saját bevallása alapján sem ért hozzá, megspórohatta volna az idejét.
Az nem mondtam hogy abban a minutumban megjelenik a súlya.De megmaradási törvényt sértene ha nem jelenne meg.
És arra mint mondasz hogy ha egy légy súlya nem jelenik meg de kettőé? és háromé? és... 10000 légy súlya?
Hol a határ? És hogy megy át nullából egy véges számmá?
Azt nyilván vágom hogy nincs olyan mérleg aminek a méréshatára több tíz tonna de egy légy (1g) súlyát is kimutatja. De elvileg igen. Még a szárnyával sem kell csapkodnia hozzá elég ha éppen esésben van.
És ha homovihar van a sivatagban akkor a légnyomás megnő vajon? Ez talán már a mérhető kategóriában van.
Egyébként a levegőmolekulák sebessége néhány száz m/s szóval igen hamar megjelenik az a súly.
De én nem akarok senkit meggyőzni inkább maradj te meg a "hitedben".
Laikus válaszoló:
Az erőhatás megjelenése mindenképpen valamennyi idő, levegő esetében gondolom a hangsebesség a mérvadó itt. De ha van más kíváncsi vagyok.
Amúgy ez a sebesség eléggé részlet kérdés a kiírt kérdés szempontjából szerintem, mert mielőtt leszáll a gép biztosan jelentkezik ez.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!