Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy légy repül egy repülőbe...

Ha egy légy repül egy repülőben, akkor a légynek érződik a súlya a repülő súlyán?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy megy a repülő 900 km/h -val , és egy légy van a padlón.. Na most ez a légy felszáll, akkor tulajdonképpen semmivel nem nyomja a padlót és semennyivel nem is húzza a tetejét a repülőnek... Természetesen a tehetetlenség miatt a légy megtartja 900 km/h-ját ugyanis a gép belsejében ugye nincsen légellenállás.. Amikor a gép elkezd lassulni akkor gondolom a légy előre fog menni a gép belsejében ugyanis ő megtartja 900 km/h-ját mindaddig amíg a gép eleje ezt meg nem változtatja..

2015. ápr. 2. 10:20
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

szigula

Akkor te is abban a hitben élsz, hogy amint egy légy berepül egy szobába, a súlya szinte pillanatszerűen megjelenik a padlón?

A vizes példád irreleváns, mivel a víz légköri nyomás környékén jó közelítéssel összenyomhatatlan, azaz a nyomást valóban szinte pillanatszerűen vezeti minden irányban. A levegőre ez már nem igaz. A levegő igen nagy mértékben összenyomható, lokális sűrűség- és nyomásfluktuációk sokkal hosszabb ideig fennmaradnak benne, mint a vízben és lassabban is közvetítődnek.

Laikusnak megköszönjük a hozzászólást, de mivel saját bevallása alapján sem ért hozzá, megspórohatta volna az idejét.

2015. ápr. 11. 00:29
 52/54 anonim ***** válasza:

Az nem mondtam hogy abban a minutumban megjelenik a súlya.De megmaradási törvényt sértene ha nem jelenne meg.

És arra mint mondasz hogy ha egy légy súlya nem jelenik meg de kettőé? és háromé? és... 10000 légy súlya?

Hol a határ? És hogy megy át nullából egy véges számmá?

Azt nyilván vágom hogy nincs olyan mérleg aminek a méréshatára több tíz tonna de egy légy (1g) súlyát is kimutatja. De elvileg igen. Még a szárnyával sem kell csapkodnia hozzá elég ha éppen esésben van.

És ha homovihar van a sivatagban akkor a légnyomás megnő vajon? Ez talán már a mérhető kategóriában van.

2015. ápr. 11. 10:32
 53/54 anonim ***** válasza:

Egyébként a levegőmolekulák sebessége néhány száz m/s szóval igen hamar megjelenik az a súly.

De én nem akarok senkit meggyőzni inkább maradj te meg a "hitedben".

2015. ápr. 11. 10:41
 54/54 TappancsMancs ***** válasza:

Laikus válaszoló:

Az erőhatás megjelenése mindenképpen valamennyi idő, levegő esetében gondolom a hangsebesség a mérvadó itt. De ha van más kíváncsi vagyok.

Amúgy ez a sebesség eléggé részlet kérdés a kiírt kérdés szempontjából szerintem, mert mielőtt leszáll a gép biztosan jelentkezik ez.

:D

2015. ápr. 13. 07:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!