Wikipédia. Genetika. És én ezt nem értem. Ez itt mit jelent?
Ezen az oldalon van egy táblázat.
Abban a táblázatban van pár oszlop amit nem értek.
Az első négyet értem; Kontinens, ország, populáció, és a vizsgált egyének száma. Aztán a következő két oszlopot nemértem. Mit akarnak jelenteni?:S Nem értem... ,,SRY1532.2+, M17/M198 not tested " , ,,SRY1532.2+, M17/M198 negative" .
SRY1532.2+ = Az adott Y kromoszóma tartalmazza ezt a markert.
SRY1532.2- = Az adott Y kromoszóma nem tartalmazza ezt a markert.
M17/M198+ = Az adott Y kromoszóma tartalmazza ezt a markert.
M17/M198- = Az adott Y kromoszóma nem tartalmazza ezt a markert.
M17/M198 Not tested = Az adott Y kromoszómán nem vizsgálták a M17/M198 markert, nem tudni, hogy tartalmazza vagy nem tartalmazza.
Tehát "SRY1532.2+, M17/M198 not tested" -> A vizsgált Y kromoszóma az első markert tartalmazza, a másodikat nem tudni, hogy tartalmazza -e, mert nem vizsgálták.
"SRY1532.2+, M17/M198 negative" -> A vizsgált Y kromoszóma az első markert tartalmazza, a másodikat pedig nem, onnan tudkják, hogy megvizsgálták.
"SRY1532.2+, M17/M198+" -> A vizsgált Y kromoszóma az első és a műásodik markert is tartalmazza, mindkettőt vizsgálták.
"dehát ez akkor két markerről szól...!"
Pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!