Az ember miért akar örök életet? Szerintem nagyon monoton az egész
reggel felkelek , megyek egy olyan helyre amit utálok és olyan emberek vesznek körül akik iszonyúan primitívek(iskola), haza megyek méééég tanulok , pihenek, lefekszem
és ez kezdődik újra és újra
Mellesleg, a kérdésre válaszolva:
Az ember azért akar örökké élni, mert fél a haláltól és attól, ami azután van.
Nem tudjuk mi van a halál után.
A vallások 99%-a azon alapszik, hogy ezt megmagyarázza. Hogy erre választ adjon.
Az ember fél az ismertlentől és igyekszik elkerülni.
Ha mész haza valahonnan és egy szűk, sötét sikátoron kéne keresztülmenned, akkor inkább kerülőúton mész, de nem mégy át rajta.
Félsz a sötéttől. Félsz az ismeretlentől. Félsz attól, hogy valaki rádtámad a sötétből és megöl.
Ez a sötét sikátor a halál. Félsz átmenni rajta, mert nem tudod mi vár ott rád és inkább nem kockáztatsz.
Az ember lényegében nem örökké akar élni, csak meghalni nem akar.
Ez az egyik legelemibb ösztönünk, a létfenntartási ösztön következménye.
L
KÖSZÖNÖM!
"Örök élet: Annak lehetősége, hogy ne halj természetes halált."
Végre kimondtad. Tettél egy lépést a vitakultúrád fejlesztése érdekében. Pontos definíciók nélkül nem lehet vitázni, csak hülyeségeket fogsz beszélni. Tudtam, hogy itt bújik meg a lényeg, de nem fogom senki kedvéért helyette kimondani a lényeget. Záródjon a "vita" azzal, hogy nekem az örök élet azt jelenti, hogy örökké élsz, neked azt, hogy nem öregszel, és akkor ennyit erről.
Nem egészen, de már közeledsz.
Az örök élet nekem azt jelenti, hogy a tested működése nem romlik, emiatt nem megy tönkre, nem halsz természetes halált stb. És persze nem öregszel.
De inkább idézném egy másik hozzászóló véleményét, akit megkérdeztem a témában:
"Szerintem van különbség.
Az örök élet számomra annyit tesz, hogy az illetö nem betegszik meg vagy hal meg más természetes módon pl végelgyengülésben. Viszont ha belémártanak egy kést vagy lelövik akkor igen.
A halhatatlanság annyiban más, hogy meg sem lehet ölni az illetöt. Sebei beforrnak, levágott tagjai visszanönek."
Vagyis nem csak én gondolom így. Akkor most ő is gyökér és idióta?
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!