Az ember miért akar örök életet? Szerintem nagyon monoton az egész
reggel felkelek , megyek egy olyan helyre amit utálok és olyan emberek vesznek körül akik iszonyúan primitívek(iskola), haza megyek méééég tanulok , pihenek, lefekszem
és ez kezdődik újra és újra
Barátság
Szerelem
Kalandok
Nevetés
Kiváncsiság
Társ
Én speciel szeretnék az utolsó ember lenni, látni akarom végig az egészet.
Az L nevű gyökérnek meg, ha örökké élsz, akkor halhatatatlan vagy, nem? Különben nem élhetnél örökké...
12:44 sztem az L nevű gyökér arról beszélt hogy máshogy is fel lehet fogni az egészet
gondolkodtam egyébként hogy lehetne sokkal de sokkal rosszabb is
de most akkor ez az élet = SZAR, SZARABB, MÉG SZARABB????
"Az L nevű gyökérnek meg, ha örökké élsz, akkor halhatatatlan vagy, nem?"
Az már magában elárul rólad egy képet, hogy legyökerezed azt, akivel nem értesz egyet.
Amúgy pedig attól, hogy nem öregszel és természetes úton nem halsz meg, az nem jelenti azt, hogy ha feldarabolnak, centis szeletekre vágnak és elégetnek, akkor nem halsz meg.
Azon kívül. Az ember halálát jó esetben végelgyengülés, vagy az öregségből fakadó betegségek, balesetek okozzák. Vagyis mondhatni, a halál oka az öregedés.
De teljesen egészséges, fiatal emberek is éhen halhatnak, vagy meghalhatnak balesetekben. A szervezetnek is fenn kell tartania magát valamiből. Gondolkozz már!
Az elméletileg lehetséges, hogy megvalósuljon a tökéletes anyagcsere és a tökéletes öntisztítás, ami azt eredményezné, hogy az ember, ha nem is örökké, de a mi 70-80 éves élethosszunkhoz képest felfoghatatlanul sokáig élne. Na de akkor is szüksége lenne tápanyagra, hogy felépítse az új sejteket az elhalók helyére.
Az öregedést megállíthatjuk, de tápanyagra, energiára akkor is szükségünk lesz.
Te vagy a gyökér, ha ezt nem fogod fel.
Az örök élet még nem hozza magával a halhatatlanságot is. Az örök élet ugyanis csak egy lehetőség. Azt jelenti, hogy nem fogsz megöregedni és végelgyengülésben meghalni. De, mint említettem, az ember millió más módon is meghalhat.
L
1) Nem azt gyökerezem le, akivel nem értek egyet. Azt gyökerezem le, akit gyökérnek tartok. Nagy különbség. Az, hogy ezt nem vetted észre, ismét közelebb lökött a gyökérséghez.
2) Az volt a feltétel, hogy örökké élni. Tehát ha beleugrok egy vulkánba, akkor is élni fogok még utána örök ideig. Szerintem ez ekvivalens a halhatatlansággal. A szövegértés sem erősséged úgy látom. Olvassál többet.
"Nem azt gyökerezem le, akivel nem értek egyet. Azt gyökerezem le, akit gyökérnek tartok. "
A kettő jelen esetben ugyanaz.
"Az volt a feltétel, hogy örökké élni. Tehát ha beleugrok egy vulkánba, akkor is élni fogok még utána örök ideig."
Ez mutatja, hogy mennyire sekélyes a felfogásod. Attól hogy örök életű vagy, a tested még nem áll ellen a hőnek. És porrá égett testtel mégis hogy fogsz élni? Nem ártana gondolkodni.
"Szerintem ez ekvivalens a halhatatlansággal."
Szerintem meg nem.
De ha még mindig nem hiszel nekem, akkor nézd meg az Őslakó (The Man from Earth) című filmet! Fenn van a youtube-on. Ezt nálad sokkal okosabb emberek készítették.
"A szövegértés sem erősséged úgy látom. Olvassál többet."
Még hogy nekem nem erősségem? Haha! Halálra röhögöm magam.
Te nem vagy képes felfogni azt, amit már huszonötödjére mondok el neked és még nekem nem erősségem a szövegértés?
Te nem vagy komplett.
L
Jelen esetben EGYBEESIK: egy gyökér, aki speciel nem ért velem egyet. Ettől még én elfogadok ellentétes véleményt, ha azt nem egy idióta mondja.
Ha porráég a testem, akkor nem élek örökké. Bmeg, fogd már fel teeee, nagyonhülye. Ha nem élek örökké, akkor nem teljesül az örökké élés feltétele, tényleg ennyire bonyolult?
Azt meg, hogy nálam sokkal okosabb emberek léteznek elfogadom, őket hívjuk az évszázad tudósainak. De nem filmeket forgatnak.
Hiába írod le 25x, ha egyszerűen baromság: ha nem élek örökké, akkor az nem örökélet. Ennél lejjebb nem tudom vinni, a definíciót nem lehet tovább egyszerűsíteni.
"Jelen esetben EGYBEESIK: egy gyökér, aki speciel nem ért velem egyet. Ettől még én elfogadok ellentétes véleményt, ha azt nem egy idióta mondja."
És mi alapján döntöd el, hogy valaki idióta?
Az alapján, hogy olyat mond, ami neked nem tetszik? Na gratulálok!
"Ha porráég a testem, akkor nem élek örökké."
Pont erről beszélek én is.
"Bmeg, fogd már fel teeee, nagyonhülye."
Pont hogy te nem fogod fel.
Az örök élet csak akkor dől el, amikor már meghaltál?
Az örök élet egy lehetőség. Egy hipotetikus dolog. Örök életű vagy, hogyha nem öregszel (egy idő után), tökéletesen megvalósul a testedben a méregtelenítés és ebből fakadóan, hacsak nem történik valami baleset, nem betegetsz meg (halálos betegségben), nem mérgeznek meg, vagy hasonlók, akkor magadtól nem fogsz meghalni.
Az örök élet teljes mértékben lehetséges. Kiiktathatjuk azokat a körülményeket, amelyek az öregedést és a természetes halált okozzák, de attól még egy puskagolyó, vagy egy vírus ugyanúgy megölhet. Mi ez, ha nem örök élet?
Halhatatlanság viszont nem, mert az, amint te is mondtad, magában hordozza a sebezhetetlenséget és azt is, hogy nem kell táplálkoznod. Ez viszont teljes fizikai képtelenség.
Ha nem vagy képes ezt felfogni, akkor kettőnk közül nem én vagyok a hülye.
"Ha nem élek örökké, akkor nem teljesül az örökké élés feltétele, tényleg ennyire bonyolult?"
Még egyszer megkérdezem: Csak akkor vagy örök életű, ha sohasem halsz meg?
Akkor senki sem örök életű. Mert minden elmúlik egyszer. Nem attól vagy örök életű, hogy sosem halsz meg, hanem hogy magadtól nem fogsz meghalni. Kétdezhetném én is: Ezt olyan nehéz felfogni?
"Azt meg, hogy nálam sokkal okosabb emberek léteznek elfogadom, őket hívjuk az évszázad tudósainak. "
Kicsit sem vagy egoista.
"De nem filmeket forgatnak."
Szerinted a producer írja a film forgatókönyvét? Te még hülyébb vagy, mint hittem.
De azért hozzáteszem: Ez a történet eredetileg nem filmnek készült, csak később megfilmesítették.
Az évszázad tudósainak könyveiből is lehetne filmet csinálni, de ettől még az ő zsenijük nem lesz kisebb.
"Hiába írod le 25x, ha egyszerűen baromság"
Ez ugyanúgy elmondható rólad. Te is ugyanazt a baromságot ismételgeted.
Ha vennéd a fáradságot, hogy megérted amit mondok... lehet hogy akkor sem fogadnád el, de nem beszélnél ilyen lekezelően.
"ha nem élek örökké, akkor az nem örökélet."
De igen. Mégegyszer elmondom: Az örök élet egy lehetőség. Attól hogy önhibádon kívül nem valósul meg, a sejtjeidbe bele van kódolva.
Ez olyan, mintha lenne egy társadalom, amelyben olyan egészséges az életvitel, hogy az emberek 100 évig élhetnének, de egy rítus miatt 30 évesen mindenkit kivégeznek. 30 évnél tehát senki nem él tovább. De ettől függetlenül mindegyikük szervezete képes lenne fenntartani magát 100 évig a megfelelő energiabevitellel.
Ugyanígy, ha a szervezeted képes lenne örökké életben tartani, akkor örök életű lennél akkor is, ha valaki golyót röpít a fejedbe és ettől meghalsz. Csak az örökélet lehetősége nálad nem valósul meg.
"Ennél lejjebb nem tudom vinni, a definíciót nem lehet tovább egyszerűsíteni."
Azért, mert rosszul definiálod.
Örökélet =/= halhatatlanság.
Örök élet: Annak lehetősége, hogy ne halj természetes halált. A tökéletes anyagcsere és tökéletes méregtelenítés megvalósulása. Ez teljes mértékben lehetséges.
Halhatatlanság: Sebezhetetlenség és azon tulajdonságok összessége, amelyek miatt gyakorlatilag nem tudsz meghalni. Nem fog a golyó, nem tudsz elégni, nincs szükséged táplálékra és igen, az örök élet tulajdonságát is magába foglalja.
Aki halhatatlan az örökké él. De aki örökké él, nem feltétlenül halhatatlan.
Ha még mindig nem fogod fel, akkor nem fogom újra elmondani.
Ha nem vagy képes elfogadni, hogy te is tévedhetsz, márpedig te most ezt csinálod, akkor sehogy sem foglak tudni meggyőzni.
Remélem a kedves kérdező felfogja, amit írok. Ha nem ért vele egyet, azt elfogadom. Én is tévedhetek. De amit te írsz, az definíció szerint nem igaz. És pont.
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!