Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha az ember nagyobb bevásárlók...

Ha az ember nagyobb bevásárlóközpontokban vagy üzletlánc egyik boltjában vásárol, úgy tekintenek rá hogy gyanús egyén és biztosan lopni akar. Miért szükségszerű, hogy aki vásárolni megy ő is gyanúsított legyen a biztonsági őrök előtt?

Figyelt kérdés

Aki lopni megy be azon legtöbbször látszik, nem ?

Vagy az a megoldás rakjak egy cetlit a ruhámra

VÁSÁRLÓ VAGYOK NEM TOLVAJ felirattal és így menjek ilyen helyekre?

Tegnap a Tescóban vásároltam egy táskát este és az ügyfélszolgálat már nem volt a helyén megkértem a biztonsági őrt adjon egy ollót a ügyfélszolgálati pultból és a táskán lévő címként levághassam.

Erre elkezdett kukacoskodni láthatnám a blokkot?

Mondom most vettem talán lopott a táska ? erre ő azt mondta lehetséges.

Azt feleltem akkor inkább hagyjuk és megköszöntem a hozzá állását.

Ezt napközben az ügyfélszolgálaton blokk nélkül is elvégzik.

Biztonsági őrök válaszát is várom.

2011. máj. 18. 10:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Őt ezért fizetik. Ha nincs takargatnivalód, megmutatod a blokkot, ő megköszöni és mész tovább az utadon.

Ha kötözködsz, ő is fog és ez így van rendjén. Olyan nehéz lett volna megmutatni a blokkot?

/egy tescos dolgozó/

2011. máj. 18. 11:07
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

A biztonsági őrnek az a dolga, hogy gyanakodjon mindenkire. Ha nem gyanakodna, akkor mindenki lophatna a boltból, érted?

A bankban sem adják oda a pénzedet bemondásra, hanem előbb igazolnod kell magad, hogy Te vagy a számlatulajdonos. Sőt, kölcsönt sem adnak csak úgy, hanem biztosítékot kérnek a visszafizetésre. Ők is milyen gonoszak, gyanakvóak, ugye?

Egyébként fárasztó lett volna megmutatnod azt a blokkot?

Képzeld már magadat kicsit az őr helyére: szerinted hogyan néztek volna rá a kollégái, főnökei, ha kiderül, hogy egy lopott táska ellopásában segédkezett?

2011. máj. 18. 11:10
 3/12 anonim ***** válasza:

én soha nemteszem el a blokkot. rendesen megszívnám.

passz ez a tesco. am nincsen ráírva senkire h lopni akar.

2011. máj. 18. 11:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
jah én is voltam melózni és őket tényleg ezért fizetik. volt olyan hely ahol kötelező volt benéznie a kocsiba. a kocsi cuftig megvolt pakolva soha nem kutatta volna át lopott holmiért. benézett mondta oké mehedtek. lehet nekik is kivan adva minden vásárlótól akinél ruha van kérdezzék meg hohoho lopott holmi?XD
2011. máj. 18. 11:15
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Ez semmi...

Nekem is az volt 3 éve, hogy bementem Tescoba iskola után barátnőmmel és amikor kijöttünk, akkor az egyik megállított, hogy átnézze a táskámat. Megmutattam neki és ott volt benne az ásványvizes üveg, amit már 3 hete hordtam magamnál és mindig újratöltöm otthon ásványvízzel reggelente.

Felkiálltott: "Ahha, megvagy! Szóval lopkodunk, igaz?"

Bennem még az ütő is megállt, barátnőm elkerekedett szemmel nézett az őrre. Az váltig állította, hogy én loptam tőlük, különben lepecsételtettem volna az üveget, amikor beléptem a Tescoba. Érted? Most akkor ennyi erővel lepecsételtethettem volna a ruhámat, a cipőmet és a táskámat is, hogy azt sem onnan loptam tőlük...

Megáll az ember esze. Mint valami átvilágítás...

2011. máj. 18. 11:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Ezek szerint mindenki gyanús és mindenkit ellenőriznek, és ilyen esetben a táskára úgy kell tekinteniük mint amit elloptam mert ha bemegyek egy ilyen bevásárlóközpontba nem vevőnek néznek hanem elsőre tolvajnak titulálnak és nekem igazolnom kell hogy vásárló vagyok.

A másik eset este mentem biciklivel ehhez van levehető lámpám akkor erre is kell matrica meg a cipőmre ruhámra sapkámra mert ezek is kaphatóak a TESCÓBAN.

Ilyen hozzá állással mindenkinek a ruházatába is bele lehet kötni.

Ebben jött be vagy nem ?

Netán felvett valamit és most ki akarja vinni?

De mint írtam napközben az ügyfélszolgálaton blokk nélkül elvégzik a címke eltávolítást de logikus a lopott táskát a kedves vevő odaviszi a biztonsági őrhöz ilyen apró dologgal mert le akar bukni,és nem gyorsan eltűnik onnét.

Talán ilyen ügybuzgó biztonsági őrök és Tescós főnökök miért nem a saját házuk táján söprögetnek elsősorban?

www.origo.hu/itthon/20100101-kek-feny-lopas-eltunt-14-millio-forint-a-cegledi-tescobol.html

bennfentes.wordpress.com/2008/07/09/tesco-titkok

2011. máj. 18. 11:34
 7/12 A kérdező kommentje:

11:10-es válaszadónak nem lett volna fárasztó csak logikátlan,és sértett a feltételezése.

Portás vagyok bizalmi állásban dolgozok 6 éve és az ilyen szituk zavarnak.

2011. máj. 18. 11:39
 8/12 anonim ***** válasza:

A ruhára miért kéne matricát kérni??? A ruhák le vannak csipogózva, miután megvetted, leszedik a csipogót és annyiszor mész benne vissza vásárolni, ahányszor csak akarsz.

Amúgy meg bárhova mész vásárolni, ami nagyobb bolt (pl. Spar), ott is le kell matricáztatni a cuccaidat. Ezt nem a Tesco találta ki a bosszantásodra, elhiheted.

Nem tudom vettél-e már nagyobb dolgot a tescoban, ami be van dobozolva? Azokat is a pénztárnál biztonsági őr jelenlétében felnyitják, hogy nincs-e benne más. Na, erre mit szólnál? Pedig ez is a munkakörükbe tartozik ám!

2011. máj. 18. 12:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen a táska is le volt csipogózva )
2011. máj. 18. 12:43
 10/12 anonim ***** válasza:
78%
Én megértem, hogy nekik ez a munkakörük, de én meg megalázónak tartom a feltételezést, hogy tolvaj lennék, és ha egy üzletben a biztonsági intézkedéseket nem érzem elég diszkrétnek, nem teszem be többé a lábamat oda. Én ezt attrocitásnak érzem, nem érdekel, hogy hányan lopnak, én nem lopnék soha, és aki ezt feltételezi rólam, és még értésemre is adja, azzal nem állok többé szóba. PONT. Például egy ruházati üzletben megkértek, hogy tegyem le a hátizsákomat a pult mellé, mielőtt bemegyek a próbafülkébe. Ahamm, én bízzak meg őbenne, hogy nem fog belenyúlni, de ő nem bízik abban, hogy én nem szedem le úgy a csipogót, hogy a rendszer ne vegye észre. Ló***szt. Azóta sem voltam ott. Nekem már az is nagyon határeset, amikor a dm-ben a biztonsági őr mindig a sor másik végén követ, néha pofákat vágok neki. Akit ez a hozzáállás nem zavar, menjen csak nyugodtan, én erre érzékeny vagyok, sorry.
2011. máj. 18. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!