Mondom hogy nem értem, de neked jobban hiszek mint magamnak.
Köszi. :) :) :)
Egyébként mik vagytok ti? Matematikusok? Asztrofizikusok (mind a ketten)?
De tényleg! :)
Amúgy én is szeretem a matekot.
Én meg a 6-os válaszoló vagyok, és valóban asztrofizikus végzettségem van.
De 4-esnek üzenném, hogy megint olyat írt, ami nem állja meg a helyét. Egy nem szakaszosan végtelen tizedestörtben simán előfordulhatnak ismétlődések az egyes szakaszokban, hiszen egy szakasz véges hosszúságú, és nekünk egy végtelen hosszú sorozat áll rendelkezésünkre, hogy valahol találjunk egy adott szaksszal megegyező másik szakaszt.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nincsenek periodikusan ismétlődő szakaszok. És ahogy Charlie O'Brien már többször is elírta: nem véletlenszerűen jönnek a tizedesjegyek, hiszen egy konkrét számról van szó, és tudsz olyan Turing-gépen készíteni, amelyik kiszámolja (vagyis létezik determinisztikus algoritmus, amely tetszőleges tizedesig meghatározza neked a gyök12-t).
Te a véletlenszerűségen egy adott N hosszúságú szakaszon belüli eloszlást érted olyan értelemben, hogy ha találomra rábökünk ebből az egyik számra, akkor milyen valószínűséggel kapunk mondjuk 4-est. Ez egy konkrét eloszlás lesz minden adott N-re. Azt nem tudom, hogy ennek van-e határeloszlása N tart végtelen esetén.
A 4-es vagyok (ki más?)
Úgy látszik telibe találtam az asztrofizikussal! :)
Tiszteletben tartom a tudásod, egy kilencedikes reál tagozatos nem szállhat szembe egy asztrofizikussal.
Elhiszem amiket itt mondasz, még ha nem is értem annyira.
Köszi hogy kijavítottál... stb.
(Ezek Charlie O'Brian-nek is szólnak)
És ez azért volt mert azt írtam, hogy véletlenszerűen jönnek a számok. -.-
JÓ! Nem jönnek véletlenszerűen a számok.
Hagyjál.
Köszi. :)
Olyan értelemben igazad van, hogy ha egy IQ tesztben lenne az feladat, hogy folytasd a sort, akkor nem tudnád folytatni, mert nem jönnél rá a megoldásra, hiszen annyira összevisszaságnak tűnik a sorrend. :)
De nem akartam én a tudásommal kérkedni, meg végzettségem ellenére nem is asztrofizikusként dolgozom, csak hát rákérdeztél. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!