A fotón látható állat Óriás tintahal (Mesonychoteuthis hamiltoni) vagy Óriáskalmár (Architeuthis dux)?
Úgy látom - bár begyűrődnek -, hogy a szárnyai végigfutnak az egész testén.
Ez alapján óriáskalmár.
Homo sapiens.
Viccet félretéve, engem is óriás kalmárra emlékezet inkább az alakja, de még inkább a megtalálás helye alapján mondanám hogy az. Úgy látom, innen származik a kép.
Eszerint a Bahama-szigetek környékén, az Atlanti-óceánon találták meg. Óriás kalmárból viszonylag sokat találtak errefelé.
Ugyanakkor a Mesonychoteuthis hamiltoni (amit tudtommal magyarul hivatalosan kolosszális kalmárnak neveznek) csak az Antarktisz környéki vizekben él. (Legalábbis csak onnan ismert az előfordulása.)
A Levin által említett Humbolt kalmár pedig a Csendes-óceánban él. (És szerintem annak rövidebbek a karjai, bár túlzottan nem értek hozzájuk.)
Szóval én óriás kalmárra tippelek, de persze lehet valami más nagy kalmárfaj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!