3,4641016151377545870548926830117
és így tovább. Csak úgy véletlenszerűen jönnek a számjegyek egymás után. :)
Ha nem lehet használni számológépet, akkor amit #1-es írt, azt használd.
Így kell az ilyeneket átalakítani:
gyök(12) = gyök(4 * 3) = gyök(4) * gyök(3) = 2 * gyök(3)
Ha lehet használni a számológépet, akkor használd! :)
Utána pedig helyesen kerekíts.
#2-es:
Én véletlenszerűnek azért nem nevezném, mert ugye nem hasraütésből jönnek azok a számjegyek...
#3:
Mert te találsz benne egy sorozatot, hehh!?
Sorozatot bárki talál benne, hiszen a sorozat az csak egy adott halmazban haladó, természetes számok halmazán értelmezett függvény. Egyébként pedig a szám tetszőleges számjegyig előállítható a megfelelő algortimus segítségével, azaz a számjegyek determinisztikusan következnek egymás után, ahogy az előttem szóló is leírta.
Annak a kérdésnek van értelme, hogy az egyes számjegyek eloszlása a tizedesjegyek között milyen. Csak sokan a "véletlenszerű" és az "egyenletes eloszlású" fogalmakat egymás szinonímájaként használják anélkül, hogy bármelyiket is értenék.
2-es, 4-es vagyok
Egy tizedes tört lehet véges, végtelen szakaszos, vagy végtelen nem szakaszos.
A 12 négyzetgyöke irracionális, végtelen nem szakaszos tizedes tört.
Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Lehet ez egy sorozat, de nincs benne olyan szakasz amely ismétlődne. Mert egy olyan számsorozat is sorozat ahol a számok ugyanolyan számcsoportok ismétlődéséből áll.
Ilyen értelemben jönnek a számok véletlenszerűen.
4-es vagyok
Nem nagyon értem, de ne is erőlködjetek, hogy megértessétek velem ezt a determisztikát : )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!