Az ember cselekedetei determináltak?
Figyelt kérdés
A cselekedeteink determináltak (esetleg véletlenszerűek a kvantumfizika szerint) vagy a lelkünk irányít (ha van olyan)?
Lehetetlennek tűnik elsőre, de szinte minden a determináltságra/véletlenszerűségre utal (az most lényegtelen, hogy melyikre).
#biológia #fizika #lélek #akarat #szabad akarat #kvantummechanika #kvantumfizika #fatalizmus #determinizmus
2014. nov. 17. 19:17
21/28 A kérdező kommentje:
A mátrix szövetet, szövevényt jelent.
2014. nov. 25. 06:41
22/28 anonim válasza:
Ne is haragudj, de egy egyetemi matek szak elvégzése után szerintem ne te mondd meg nekem, hogy mi az a mátrix.
23/28 anonim válasza:
Hogy ne csak offoljak. Már odáig jutott a diskurzus, olyan mélységekbe, hogy szvsz csak spekulációkról van szó és nem lehet értelmes állítást megfogalmazni, nem lehet annak az igazságtartalmát emberi ésszel ellenőrizni. Márpedig akkor a dolog jobban fog a szalonfilozófiára hasonlítani, mint a tudományra. :D
24/28 anonim válasza:
"A mátrix szövetet, szövevényt jelent."
Ezt ki mondta?
27/28 anonim válasza:
170-dik oldaltól tudom ajánlani: [link]
28/28 A kérdező kommentje:
Igen, a matematikában is van olyan, hogy mátrix.
2014. nov. 25. 20:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!