Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elhiszi azt valaki, hogy...

Elhiszi azt valaki, hogy hőségbe forró teát kell inni?

Figyelt kérdés

Teljesen evidens hogy ha valaki fázik, nem hűteni hanem melegedni kell, az hogy ha az embernek melege van, nem tovább kell emelni a hőguta mértékét, hanem hűteni szükséges, ennek ellenére keringenek ilyen urbanlegendek, mint ez. Szerintem az embereket el akarják venni a bizalmát a tudományokba. ?

Ha fáradt vagy, nem még többet kell futkosni, hanem pihenni kell, stb. Én próbáltam hőségbe forró teát inni, de nem volt jó ötlet -.-

2014. nov. 11. 20:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/155 anonim ***** válasza:
55%

# 31

+1

2017. júl. 3. 14:03
 52/155 Wadmalac ***** válasza:
51%

"Úgy érzem, hogy ismét aktuális a kérdés ez ma is. Manapság a hűgutában forró teát kortyólgatsz minden nap, ahogy a tudomány szerint ez a helyes ?"

Nem. Ha teát, akkor szobahőmérsékleten. Illetve kora reggel még forrón, frissen főzve elkortyolgatva, remekül kiváltja a kávét.

Napközben, narancs-, citrom- vagy ananászlevet iszom, higítva szódával.

Nem jéghidegen.

És azért ezeket, mert a déligyümölcsökben van olyan összetevő, ami testhőmérsékletet csökkent.

2017. júl. 3. 14:37
 53/155 anonim ***** válasza:
21%
Nem. Hidegen kell inni. Az jobban csökkenti a belső hőmérsékletet.
2017. júl. 3. 16:50
 54/155 anonim ***** válasza:
32%
Sokkal jobban birpm a hoseget, ha meleg italt iszom, mint ha hideget. Tapasztalat. Probald ki.
2017. júl. 3. 22:41
 55/155 anonim ***** válasza:
66%
Ha visszatér a kánikula, akkor kipróbálom, és beszámolok róla.
2017. júl. 4. 21:52
 56/155 anonim ***** válasza:
24%
💊
2017. júl. 4. 21:55
 57/155 anonim ***** válasza:
29%
El
2017. júl. 8. 12:38
 58/155 anonim ***** válasza:
74%

Hihi. Jó règi kèrdès. :)

Jelentem, hogy èvek óta mindig forró teát (is) iszok, mèg nyáron is, ès èletben vagyok. Ha neked nem esik jól, kèrdező, ne igyad.

Azèrt ha találsz valakit, aki kihűlt, ne kezd el forró teával itatni. Nem mondom meg mièrt, nèzz utána.

2017. júl. 15. 15:03
 59/155 A kérdező kommentje:

Semmi sem szól a forró tea mellett, ennek ellenére úgy tűnik itt sokan isznak ilyenkor forró folyadékot. Pusztán azért mert elhiszik azt amit a médiában mondanak, esetleg pár tudományosan megbízhatatlan, de némi tudományt magábafoglaló oldal ír.

Ilyen kánikulában hideget kell inni. Onnan ered ez a tévhit, hogy jó ilyenkor a forró tea, mert az afrikai beduinok ezt isszák. Ők sem azért, mert jót tezs a szervetzetnek, hanem emiatt [link]

Ott minden vizet fel kell forralni, mert baj lesz belőle [link] Igazából ennyi a mítosz, de semmi valóságalapja sincsen.

Ilyenkor stílszerű megkérdeznem, hogy bevágsz-e ezek után forró teát ma? :Xd.

2017. júl. 23. 15:27
 60/155 anonim ***** válasza:
84%

Mítosz, nem mítosz, én minden nap zöld teát iszok, mert egészséges, azt meg hideg vízben nem lehet kiáztatni.

És nem.... nem várom meg, amíg kihűl.

Nekem így esik jól.

2017. júl. 23. 15:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!