Elhiszi azt valaki, hogy hőségbe forró teát kell inni?
Teljesen evidens hogy ha valaki fázik, nem hűteni hanem melegedni kell, az hogy ha az embernek melege van, nem tovább kell emelni a hőguta mértékét, hanem hűteni szükséges, ennek ellenére keringenek ilyen urbanlegendek, mint ez. Szerintem az embereket el akarják venni a bizalmát a tudományokba. ?
Ha fáradt vagy, nem még többet kell futkosni, hanem pihenni kell, stb. Én próbáltam hőségbe forró teát inni, de nem volt jó ötlet -.-
"Kérdező, a helyesírásod olyan szinten igénytelen, hogy én inkább elhiszem mostantól "ezt a mítoszt", mert te nem... :D"
Most azt hiszed, hogy nagyot mondál ? :xd
Ha helyesírás alapján döntesz egy természettudományos vitában, neked még ennyi eszed sincs :P
Én úgy olvastam, hogy :
1) nő a testhőmérsékleted így alacsonyabbnak érzed a külsőt
2) verejtékezni kezdesz intenzívebben és ezzel is hűtöd mmagad
Az biztos, ha 40 fokos melegben megiszok egy forró teát, nő a testhőmérsékletem és még melegem lesz, csak azt nem tudom, hogy ebbe mi a jó ?
Az meg a másik, hogy hőségbe így is verítékezik az ember, mint állat. -.-
Nem forró kell, hanem meleg, langyos. A hideget hőtermelésre ösztönzi a szervezetet.
De olyan jó nagy sügér vagy kérdező, csak osztogatni tudsz másokat.
nekem a főnököm indiai és pont pénteken dumáltunk erről, hogy ő neki ha melege van, forrót iszik, hogy leizzadjon. azt mondta, hogy indiában majdnem mindenki így csinálja. külön kiemelte, hogy nem meleget, hanem forrót kell inni.
amúgy biztos ki lehet számolni, hogy melyik hűti az egész testet jobban, 3 dl icetea, vagy 3 dl forró tea által kiváltott izzadás, de sztem akár emberenként is változhat, vagy akár kulrúránként is, attól függően, hogy kinek a szervezete mihez van hozzászokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!