Kémia tankönyvből a mozaikos vagy villányi féle a jobb?
Mozaik kémia könyve 10-11-12
Villányi kémia könyve 8-9-10
Villányi nagyon hiányos, de jó, csak tömör.
A mozaik viszont részletes, de nem minden követelményt tartalmaz.
A kettő kombinálva jó.
Ezek a könyvek nekem is megvannak, kivéve a Villányi féle 8. osztályos tankönyv. A Mozaik Kiadós könyvek állnak hozzám közelebb. Rendesen kifejtve, részletezve írják le az anyagrészeket, ezek mellett használható táblázatok és ábrák is vannak bennük, ellentétben a Villányis könyvekkel. Nálunk, gimnáziumban a Villányis könyveket rendelte meg az iskola, de a kémiatanár alapvetően a Mozaikos könyveket használta, azokat hozta be órára, abból készített fel bennünket versenyre, stb. A Villányi Attila-könyvek szerintem azoknak jók, akiknek már megvan egy bizonyos ismeret, hogy azt feljebb vigyék, a Mozaikos könyvek, mint pl. a Kémia 11-12. Érettségire felkészítő tankönyv a legalapabb szinttől kezdi magyarázni a dolgokat az emelt szintig. Nagyon hasznos mellé a feladatgyűjtemény is. A Mozaikos 10. osztályos szerves kémia tankönyvem is megvan, abból tanultam egész évben, mert, ahogy a írtam már, a Villányis könyvek nálunk nem váltak be, nehézkes megérteni a dolgokat belőle, főleg azoknak, akik először tanulnak szerves kémiát. Maradjunk a 10.-es könyveknél, vegyük példának, azt, hogy amíg a Műszaki Kiadós könyv 4 oldalon (hozzáteszem, rendkívül érthetetlenül) leírja a műanyagos részt, addig a Mozaikos könyvben, egy egész témakör foglalkozik vele 11 oldalon át, táblázatokkal, képekkel tarkítva, ezen kívül a témakörhöz kapcsolódó elméleti és számítási feladatokkal.
Én a helyedben a Mozaikos könyveket szerezném be.
Én csak a Mozaikosból tanultam emelt szintű érettségire, szerintem sokkal érthetőbben leírja az anyagot és minden benne van, a 11-12-es tankönyv az érettségi követelmények szerint halad.
[Az érettségim 90%-os lett]
Ha érettségire készülsz, akkor Villányi: kémia a kétszintű érettségire c. tankönyvét és a hozzá tartozó feladatgyűjteményt (kék-zöld) ajánlom ÉS a mozaikos tankönyvcsaládot, 8-9-10-11-12.
Mint a két érettségire felkészítő könyv (tehát a villányis és a mozaikos 11-12 is az érettségi követelményrendszere alapján készült, ami azokban benne van, azt kell tudni. Több mindennek utána nézni persze lehet, sőt érdemes, de az alapvető követelmények az azokban leírtak.)
A mozaikos kiadó feladatgyűjteményét nem érdemes megvenni, ha megveszed a villányis feladatgyűjtményt (ami nagyon jó) és persze Villányi: Ötösöm lesz kémiából c. művét.
Az ötösöm lesz nem kifejezetten érettségire felkészítő gyűjtemény, de (magán)tanári segítség mellett elengedhetetlen a sikeres felkészüléshez!!!
További tipp: miután már sok mindent megtanultál és kellően belejössz a dolgokba, nincs jobb felkészítő, mint a korábbi évek feladatsorai!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!