Hogyan lehetnék jobb tanuló matekból? Gimiben ki hanyas volt?
fogsz egy matek könyvet amiben vannak példák megoldásokkal és elkezdett csinálni, minél több feladatot csinálsz meg annál nagyobb rutinod lesz és közbe tanulsz is
esetleg előveheted a következő évi matek könyvet, megkérdezed felsőbb évesektől vagy akár a tanártól hogy melyik könyv lesz az, még örülni is fog hogy készülsz előre
Én mindig is 5ös voltam matekból, még egyetemen is.
A titok a gyakorlásban van, persze ha alapvetően nincsenek értelmezési problémáid, azaz megérted az anyagot; ha ez utóbbi kicsit nehezebben megy, akkor esetleg megkérheted az egyik osztálytársadat, vagy a tanárodat, hogy próbálja már meg elmagyarázni az adott dolgot még egyszer, vagy kicsit részletesebben példákkal kiegészítve. Ja és te magad is foglalkozz vele egyedül, először próbáld magadtól megérteni a dolgokat, ez nagyon fontos még.
Én is csak megerősítem az előttem szólót.
Gyakorlás, és az ötletek tippek megértése.
Különösen kedvenc mondatom a matek jegyzetekben a feladatmegoldás elején:
"Vegyük észre...!!!"
Na ez mindíg odab.sz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!