Jobb a növénynek ha cukros vízzel locsolom? Gyorsabban nő tőle?
A növények szén-dioxidból,fényből és vízből termelnek cukrot, majd cukorból polikondenzáció útján cellulózt, ami a növények vázát alkotja. Ha a vízhez cukrot adnék, és úgy vinném be a növénybe locsoláskor, lehetséges hogy gyorsabban építi fel a cellulózrostjait magában?
(Babról van szó, csak hogy tudjátok.)
Nem hiszem, amennyire tudom, a növények a talajból nem szoktak szerves anyagokat felvenni (de nem vagyok benne biztos, lehet, hogy képesek rá).
Ha viszont túl sok cukrot adsz a vízhez, akkor az ozmózis jelensége miatt nem fogják tudni a vizet felvenni, azaz akár el is száradhatnak. Emellett a cukor miatt megnövekedhet a mikrobák mennyisége a talajban, ami nem feltétlenül előnyös.
Szóval összegezve szerintem többet árt, mint használ.
Nálunk az irodánkban az egyik kolléga a napi teájának az utolsó féldecijét napi szinten az egyik cserépbe öntötte a teáját.
A zöldség bírta, hetek alatt sem volt látható rossz hatása rá, de a virágföld úgy megbüdösödött, hogy a cserepet ki kellett költöztetni szabadtérre, aztán földcsere oldotta meg a dolgot.
Teszteredmény: a zöldség bírja, de körülötte senki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!