Azt mondják, hogy legesleggyorsabban a fény képes haladni, mert a fotonoknak NINCS tömege és egyetlen tömeggel rendelkező részecske sem lehet gyorsabb egy tömegtelen részecskénél. Ez logikus, viszont a fekete lyukaknak akkora a gravitációs erejük, hogy még a fényt is magukba tudják szippantani, ezért látjuk őket feketéknek. A baj csak annyi, hogy a gravitáció csupán TÖMEGGEL rendelkező részecskékre tud hatni, ami azt engedi feltételeznünk, hogy a fényrészecskéknek is van tömegük, amiből meg az következik, hogy lehetnek más elemi részecskék, amiknek kisebb a tömegük a fotonokénál, tehát gyorsabban képesek menni a fénynél. Hogy lehetséges, hogy mégis a fény a leggyorsabb?
Szerintem a vallast hgyjuk mas topik-ra. En kezdtem, de fejezzuk be. Semmi - Valami - Minden: Itt kezdodik a masodik fejezet: Mi minek az elentettje? Hasonertelmu (es nem azonos ertelmu0 es ellentetes ertelmu szavak.
2014. jún. 12. 17:07
22/51 anonim válasza:
Rohadjak meg, ha a 34%-os nem Súr :D
2014. jún. 12. 19:20
23/51 anonim válasza:
Vallásról nem volt szó, legfeljebb logikáról. A semmi, valami és minden ugyanis tökéletesen kifejezhető az elsőrendű logika nyelvén. Ezért mondtam azt, hogy a semmi (nem létezik olyan elem) ellentéte nem a minden (összes elem), hanem a valami (létezik olyan elem).
2014. jún. 13. 10:10
24/51 anonim válasza:
Megnyitottam egy kerdest. Azert kerdes mert kotlezo volt a kerdojel. Ez a "SEMMIKERESES". Vallas temakorbn nyitottam, mert mas temakorbe nem beillesztheto.
Tudomanyos temakorbe csoppentem bele, de nem odavalo a kerdes.
A letezik olyan elem ellentetese a nem letezik olyan elem. A letezhet olyan elem ellentetese a "nem letezhet" olyan elem.
A "valami" a magyar nyelvtannak egy olyan semmit meg nem hatarozo kifelyezese,ami lehet "valami" de lehet semmi is.
Tudomasom szerint a "valami" - nek nincs ellenpalya. Mert nem is lehet. Egy szo, egy fogalom amely nem fejez ki semmit nem fejezheti ki a semmi ellenkezojet sem.
2014. jún. 13. 13:36
26/51 anonim válasza:
Es itt kovetkezik a letezik. A "letezik" es "lehet" majdnem hasonertelmu szo, csaknem mindegy milyen idoben (letezik: van; letezhet: lehet:
2014. jún. 13. 13:40
27/51 anonim válasza:
Elnezest, a valaszok megfoglamazas alatt voltak. En sem ertem mit irtam, de az Enter elkuldte a valaszt.
2014. jún. 13. 13:45
28/51 anonim válasza:
Tévedsz, Súr. A "valami" nem lehet "semmi". Itt nincs helye filozofálásnak, ezek egyszerű, tökéletesen definiált, matematikailag is felírható fogalmak. A 23-as leírta már jól.
2014. jún. 13. 15:10
29/51 Hardcoreman válasza:
Van valami, ami még a fénynél is gyorsabb: A gondolat. :)
2014. jún. 14. 12:23
30/51 anonim válasza:
A feketelyuk gravitációja hat a fényre de hogyan ha a fénynek nics tömege "
- Hát úgy hogy félreértelmezted a gravitáció fogalmát , a gravitáció az nem a tér görbülete hanem létező részecskék sugárzása ,a fény is sugároz g t függetlenül hogy nincs nyugalmi tömege mert nem a nyugalmi tömeg sugároz hanem minden amit detektálni tudunk. Ugyan ez a sugárzás polarizált formálya a mágneses sugárzás csak most feltalálták a spanyol viaszt és kitalálták ezeket a "tereket" . Soha sehol nem léteztek terek ,ezt be kéne égetni már az agyakba ,a tér csak egy matematikai segédkellék ugyan úgy mint az euklideszi xyz térgeometria . Arra jó hogy el tudjuk helyezni benne a dolgokat de ott nincs semmi ,ez csak virtuális tér. A mágnesnak sincsenek a térben erővonalai csak azért mert valaki vasport szort rá és az vonalakba rendeződött , az csak egy sugárzás ami hangsulyosabb a g jánál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!