Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Be tudom bizonyítani, hogy...

Be tudom bizonyítani, hogy lehet a fénytől gyorsabban haladni. Kinek, vagy hol mondjam ezt el?

Figyelt kérdés

Nem itt gyakori kérdéseken szeretném, hanem valami olyannak, aki ezzel foglalkozik. De kinek?

(Nem térhajlítással, féreglyukkal, stb...)

2014. ápr. 18. 12:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló, de egyszerűbb találmányom - már levédettem:

Van egy h hosszú rúd, egyik végét csuklóba fogom, tőle 1/10 h távolságban 0,11 c-vel tolom a rudat(merőlegesen).

A másik vége 1,1 c-vel fog mozogni!

Ez már régi, de még mindig nem küldték a Nobel-díjat. :-(

A féreglyukakkal nem mentem semmire: csak 10^-11 c-vel haladó gilisztákat találtam.

De a térdhajlítás ígéretes: már sokkal erősebb a combizmom. :D

2014. ápr. 18. 17:40
 12/25 gromo ***** válasza:
#10-nél a pont, ez bizony így van. Nem kell tovább menned magasabb tudományos fórumokra, ott is ezt a választ kapnád. De ne csüggedj el. Tanulj, gondolkozz, kísérletezz, legyenek ötleteid, így haladsz előre és ki tudja, lehet hogy egyszer támad egy olyan ötleted, ami valóban forradalmasítja a fizikát. Nem lehetetlen.
2014. ápr. 18. 19:11
 13/25 anonim ***** válasza:
azért nem működne a dolog mert minél jobban megközelíti valami a fény sebességét az idő annál jobban lelassul a tárgyon belül, youtubeon találsz róla videót is ott elmagyarázzák ha tudsz angolul, pl ha lenne egy vonat ami a fénysebesség 99,99999 végtelenig 9 sebességgel mozogna és felkelnél a vonaton és előrefutnál, akkorsem lépnéd át a fénysebességet mert az idő pont annyira lassulna le amennyi kell ahoz hogy ne tudd elérni, ezt 1-2 videóban nagyon szépen elmagyarázzák a momentummal, tömeggel meg stb-vel én annyira nem vagyok benne jó de azért remélem érthető...
2014. ápr. 18. 20:32
 14/25 anonim ***** válasza:
99,99 nél lehagytam a %-ot bocsi
2014. ápr. 18. 20:32
 15/25 anonim ***** válasza:

és végre megtaláltam a videót is ahol elmagyarázzák, a lényeg hogy bármi aminek tömege van, soha még végtelen energiával sem érheti el a fénysebességet

https://www.youtube.com/watch?v=NnMIhxWRGNw

és itt van ahol a kislány futását magyarázzák el a vonaton

https://www.youtube.com/watch?v=KZ0gQevrPTo

2014. ápr. 18. 20:52
 16/25 A kérdező kommentje:

[link]

Így nem kell már hozzá "sok" energia az összezáráshoz.

Ha ennek - amit lerajzoltam - az eleje fixen áll egy pontban és összenyomódik a fénysebesség pl. felével, akkor a kék rész vége sokkal gyorsabban fog széttolódni - az elejéhez viszonyítva - mint a fénysebesség. Össze fele csak úgy, ahogy nyomják, de szét fele már összeadódik minden szakaszának a sebessége.

Ha a világegyetem gyorsabban tágul a fénytől, akkor az is így van szerintem. Minden távolodik mindentől "lassan" és ez össze adódik. A teljes világegyetem meg már a "széle fele" gyorsabban tágul, mint a fény.

Erről mit gondoltok?

2014. ápr. 19. 01:45
 17/25 anonim ***** válasza:

a világegyetem azért tud gyorsabban tágulni a fénynél mert a tér tágulási és összehúzódási sebességét nem korlátozza semmilyen fizikai törvény

az "gép" vagy mi amit rajzoltál soha sem fog a fénynél gyorsabban mozogni, ahoz végtelen energia kéne, annyi pedig nincs sehol, ha megnézted a videókat amit mutattam és behelyettesíted a képletbe akkor nem értem mit nem értessz még rajta :D

2014. ápr. 19. 09:17
 18/25 anonim ***** válasza:

Kis sebességek a valóságban valóban összeadódnak, de amikor már nagy sebességekről van szó nem így működik a fizika más fajta dolgokat kell velük végezni amikor összeadod őket vagy összehasonlítod, és minél közelebb van a sebesség c-hez ez annál jobban befolyásolja a dolgokat és ez nem elhanyagolható. Linkelek egy flash programot ami szemlélteti a dolgot.

Ha érdekel a dolog akkor Dávid Gyulának vannak érdekes előadásai youtuben ( http://www.youtube.com/watch?v=IbcPepwZEb0 ez egy előadás sorozat). Esetleg ha komolyabb szinten érdekelne akkor egyetemi előadások is vannak fent a témáról https://www.youtube.com/watch?v=BAurgxtOdxY

2014. ápr. 19. 12:54
 19/25 anonim ***** válasza:
A flash program linkjét elfelejtettem bemásolni: [link] nagyon tanulságos ha állítgatod a sebességeket és különböző megfigyelőre rámész hogy ők mit látnak (kék és piros repülőről)
2014. ápr. 19. 12:56
 20/25 A kérdező kommentje:

Sajnos nem értem angolul a videót.

Nem vagyok fizikus, komolyabban nem is értem, csak szeretek ilyeneken gondolkodni, ha nincs más dolgom.

Nem értem, hogy hogy kell végtelen energia valaminek a nem végtelenig való gyorsításához és miért lenne végtelen a tömege annak a valaminek.

Valaki el tudná magyarázni érthetően? Mert mindenki írja, hogy végtelen-végtelen... De azt senki nem írja, hogy miért. Köszi.

2014. ápr. 19. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!