Be tudom bizonyítani, hogy lehet a fénytől gyorsabban haladni. Kinek, vagy hol mondjam ezt el?
Nem itt gyakori kérdéseken szeretném, hanem valami olyannak, aki ezzel foglalkozik. De kinek?
(Nem térhajlítással, féreglyukkal, stb...)
Hasonló, de egyszerűbb találmányom - már levédettem:
Van egy h hosszú rúd, egyik végét csuklóba fogom, tőle 1/10 h távolságban 0,11 c-vel tolom a rudat(merőlegesen).
A másik vége 1,1 c-vel fog mozogni!
Ez már régi, de még mindig nem küldték a Nobel-díjat. :-(
A féreglyukakkal nem mentem semmire: csak 10^-11 c-vel haladó gilisztákat találtam.
De a térdhajlítás ígéretes: már sokkal erősebb a combizmom. :D
és végre megtaláltam a videót is ahol elmagyarázzák, a lényeg hogy bármi aminek tömege van, soha még végtelen energiával sem érheti el a fénysebességet
https://www.youtube.com/watch?v=NnMIhxWRGNw
és itt van ahol a kislány futását magyarázzák el a vonaton
Így nem kell már hozzá "sok" energia az összezáráshoz.
Ha ennek - amit lerajzoltam - az eleje fixen áll egy pontban és összenyomódik a fénysebesség pl. felével, akkor a kék rész vége sokkal gyorsabban fog széttolódni - az elejéhez viszonyítva - mint a fénysebesség. Össze fele csak úgy, ahogy nyomják, de szét fele már összeadódik minden szakaszának a sebessége.
Ha a világegyetem gyorsabban tágul a fénytől, akkor az is így van szerintem. Minden távolodik mindentől "lassan" és ez össze adódik. A teljes világegyetem meg már a "széle fele" gyorsabban tágul, mint a fény.
Erről mit gondoltok?
a világegyetem azért tud gyorsabban tágulni a fénynél mert a tér tágulási és összehúzódási sebességét nem korlátozza semmilyen fizikai törvény
az "gép" vagy mi amit rajzoltál soha sem fog a fénynél gyorsabban mozogni, ahoz végtelen energia kéne, annyi pedig nincs sehol, ha megnézted a videókat amit mutattam és behelyettesíted a képletbe akkor nem értem mit nem értessz még rajta :D
Kis sebességek a valóságban valóban összeadódnak, de amikor már nagy sebességekről van szó nem így működik a fizika más fajta dolgokat kell velük végezni amikor összeadod őket vagy összehasonlítod, és minél közelebb van a sebesség c-hez ez annál jobban befolyásolja a dolgokat és ez nem elhanyagolható. Linkelek egy flash programot ami szemlélteti a dolgot.
Ha érdekel a dolog akkor Dávid Gyulának vannak érdekes előadásai youtuben ( http://www.youtube.com/watch?v=IbcPepwZEb0 ez egy előadás sorozat). Esetleg ha komolyabb szinten érdekelne akkor egyetemi előadások is vannak fent a témáról https://www.youtube.com/watch?v=BAurgxtOdxY
Sajnos nem értem angolul a videót.
Nem vagyok fizikus, komolyabban nem is értem, csak szeretek ilyeneken gondolkodni, ha nincs más dolgom.
Nem értem, hogy hogy kell végtelen energia valaminek a nem végtelenig való gyorsításához és miért lenne végtelen a tömege annak a valaminek.
Valaki el tudná magyarázni érthetően? Mert mindenki írja, hogy végtelen-végtelen... De azt senki nem írja, hogy miért. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!