Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mekkora lehet a világegyetem?

Mekkora lehet a világegyetem?

Figyelt kérdés
Van elképzelésetek mekkora lehet az univerzum? Vannak akik azt mondják tágul. Oké, de hová? Egyáltalán miben van benne a világegyetem? Annyira felfoghatatlanok ezek a dolgok. Vannak akik meg azt mondják, hogy végtelen. De ilyen szerintem nincs. Mindennek egyszer vége van!

2014. ápr. 9. 21:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
A 19-es kérdéseddel már alakul a végtelen:).Mondjuk én 3Dimenziót ismerek a többit is értem/nagyjából/,de azok megint csak fogalmak!Nincs rájuk bizonyíték!Így a végtelenségig találgathatunk,mert az én gyenge agyam csak addig jut el,hogy a dimenziók is magukba fordulnak vissza!
2014. ápr. 9. 21:52
 22/35 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező!

Erre nekem nagyon egyszerű válaszom van.

"De a dimenzióknak is el kell helyezkedniük valahol! Azokon kívül mi lehet?"

Azon kívül van a semmi és mikor vége a semminek, jön a következő semmi.:DDDD

2014. ápr. 9. 21:59
 23/35 anonim ***** válasza:
Na végre!!!!!!!Vagy a következő valami!Gratulálunk ön a nap nyertese!:)Mielőtt valaki teledobálná értelmetlen képletekkel!
2014. ápr. 9. 22:05
 24/35 Shai-Hulud ***** válasza:

Nagyságrendileg úgy kb. 10^52 tonna, és ez nagyjából 10^78 darab atomot jelent... Szóval elképesztően nagy. Ezt a becslést azt hiszem Stephen Hawking valamelyik könyvében olvastam.

Az adatokat csak azért jegyeztem meg, mert lenyűgözött a hatalmas mennyiség. (És ebben még a "sötét anyag" nincs is benne.)

2014. ápr. 9. 22:45
 25/35 anonim ***** válasza:
8%
A tudomány jelenlegi állása szerint végtelen, ezen felül tágul, és a tágulás üteme gyorsul. És ez nem spekuláció, hanem bizonyított tény.
2014. ápr. 10. 03:46
 26/35 A kérdező kommentje:
De ha valami végtelen akkor hova tágul?
2014. ápr. 10. 07:18
 27/35 anonim ***** válasza:

A végtelen nem jó megfogalmazás ebben az esetben.

Véges, de határtalan. Úgy kell elképzelni, mint két dimenzióban egy gömb felületét, ami ugye véges méretű, tehát nem tetszőlegesen nagy, de sehol nincs határa.

Ezt kellene átültetni legalább 3 dimenzióba, csak ott kicsit nehezebb elképzelni.

2014. ápr. 10. 07:49
 28/35 anonim ***** válasza:

Nincs ember, aki tudná, vagy felfogná, hogy mekkora az univerzum, és valószínűleg nem is lesz, mert olyan hatalmas.

A manapság legelfogadottabb elmélet az ősrobbanás. Egyben volt anyag, majd szétrobbant. Képzeld el, ez olyan, mint egy gránát, ami felrobban. A darabjai szanaszét repülnek minden irányba. Ilyen a világ is. A darabok szétrepültek. És az a folyamat ma is tart. Ezt hívjuk tágulásnak.

Ugye azt már felfedezték, hogy az univerzum gyorsulva tágul(közel fénysebességgel). Ezt hatást a sötét anyagnak tulajdonítják, amiről igazából a létezést sem bizonyították be, mert még egy atomját sem sikerült befogni. Valahol van egy régi bányában egy tudóscsoport laborja, akik ezt vizsgálják, megpróbálják bebizonyítani a sötét anyag létezését.

Az már világos, hogy olyan erőnek kell működnie, ami a gravitáció ellen hat. Gondolj bele, a gravitációt se látjuk, mégis jelen van.

Viszont a folyamatos tágulásból az következik, hogy az univerzum hőmérséklete ezzel csökken. És ha a jövőt nézzü, akkor minden élőlény el fog pusztulni, és egy kietlen pusztaság lesz. Ez nyilván nem holnap fog bekövetkezni. :)

2014. ápr. 10. 11:42
 29/35 anonim ***** válasza:

Hogy mekkora?

Nézd meg magad: [link]

2014. ápr. 10. 18:07
 30/35 Hardcoreman ***** válasza:
47%
Mekkora? Az általunk ismert Univerzum látható széléig 14,5 milliárd évig kéne utaznunk 300.000 km/h sebességgel. Persze kérdés hogy mi a Világegyetem, hiszen lehet hogy vannak más világegyetemek is. Ha ez igaz, akkor végtelen nagy. El sem lehet képzelni ezeket a dolgokat...
2014. ápr. 11. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!