Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mekkora lehet a világegyetem?

Mekkora lehet a világegyetem?

Figyelt kérdés
Van elképzelésetek mekkora lehet az univerzum? Vannak akik azt mondják tágul. Oké, de hová? Egyáltalán miben van benne a világegyetem? Annyira felfoghatatlanok ezek a dolgok. Vannak akik meg azt mondják, hogy végtelen. De ilyen szerintem nincs. Mindennek egyszer vége van!

2014. ápr. 9. 21:02
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó kérdés, és sok probléma van a jelenlegi válaszokkal. Az biztos, hogy nem végtelen, mert az matematikai paradoxonokat vetne fel, felborulna a valóság. Én azt is biztosra veszem, hogy többezerszer akkora, mint amekkora részt belátunk belőle, szintén matematikai okok miatt.
2014. ápr. 9. 21:11
 2/35 anonim ***** válasza:
54%
A végtelen fogalmát tényleg el lehet felejteni,mert semmi értelme!Számokkal nem lehet kifejezni,akkor nincs is végtelen.Minden egyes "dolog" önmagába fordul vissza.Ahol kezdődik valami ott is van vége!Jöhet a szokásos lepontozás!
2014. ápr. 9. 21:12
 3/35 anonim ***** válasza:

egy pont - egy kitejedés nélküli pont

.

2014. ápr. 9. 21:13
 4/35 anonim ***** válasza:
Jobb ezen nem gondolkodni mert senki nem tudhatja. Olyan is elképzelhetetlen, hogy végtelen valami meg olyan is, hogy véges és aztán ki tudja megint csak, hogy mi van? Ember ezt nem tudja felfogni, de megmagyarázni sem.
2014. ápr. 9. 21:15
 5/35 anonim ***** válasza:
0%
100 ezer fényév szorozva a galaxisok számával plusz a galaxisok közti táv
2014. ápr. 9. 21:19
 6/35 A kérdező kommentje:
De ez tényleg annyira felfoghatatlan! Ha véges akkor mi van utána? Semmi. De már az sem semmi, mert olyan nincs hogy semmi. Na mindegy nem lehet ezt még megfogalmazni sem, de remélem azért értitek.
2014. ápr. 9. 21:24
 7/35 anonim ***** válasza:
4%
a világegyetem egy dimenzió a másik 13 mellett a dimenziók közötti kapcsolat a feketelyuk ez viszi a dolgokat illetve a fehérlyuk ami hozza (ez nem hülyeség egy tudományos filmben volt)
2014. ápr. 9. 21:26
 8/35 anonim ***** válasza:

4-es, valami hasonlót mondott volna egy középkori ember a Holdutazásra, de még kétszáz éve is képesek voltak hasonlóan gyermeteg módon gondolkodni erről. ;)

A kiterjedés nélküli pont korrekt válasz, tényleg nem mindegy, hogy belülről nézve, vagy kívülről nézve. :)

2014. ápr. 9. 21:26
 9/35 anonim ***** válasza:
Mi is lenne az a semmi és, hol lenne a semminek vége?:))
2014. ápr. 9. 21:28
 10/35 anonim ***** válasza:
52%
a lényeg az hogy egy létező test körül kell lennie térnek tehát az univerzum külső részén is kell lennie valaminek olyan meg nincs hogy valami végtelen ne aggódj ezekre a kérdésekre majd pár millió év mulva választ kaphatsz
2014. ápr. 9. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!