Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor & milyen területen...

Mikor & milyen területen várható a spiritualitás & tudomány találkozása?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint mindenki várja ezt a tőrténelmi pillanatot amikor a tudomány & immateriális spiritualitás találkoznak. Azaz amikor lesz egy olyan közös meghatározott pontjuk, amiben azonosan írják körül saját paradigmájukkal a jelenséget.

Vajon mikor lehet ez? Netán száz év múlva vagy már évizedekkel korábban, esetleg pár év múlva ?

Milyen területen valósúlhat meg ? Netán agykutatás útján felfedezik a halál utáni testből távozó lelket ? Esetleg rájönnek, hogy amit az ember drogozott állapotban átél pl DMT alatt, az valójában egy párhuzamos vagy alternatív univerzum és a relatívitáselméleti metrika és mértéktenzor leírja ezeket az univerzumokat ?

Vagy a kvantumfizika igazolja Isten létét? Azt hogy mindannyian magunk a gondolataink útján irányítjuk a fizikai eseményeket és amit fizikai valóságnak hittünk csupán egy illúzió ? Kívűl nincsen semmi, minden bennünk van?

Milyen területen lesz a találkozás : Biológia, agykutatás, pszichológia, neurológia, kvantumfizika, kvantumkozmológia ?

Meddig kell várnunk : Évek, évtizedek vagy alig 100 év múlva legkésőbb?

2013. dec. 15. 04:16
1 2 3
 11/30 Tom Benko ***** válasza:
@Pietrosol: Aha. És az melyik szakfolyóirat?
2013. dec. 20. 06:17
 12/30 Pietrosol ***** válasza:

Segítek, mert azt érzékelem, hogy nem tudod használni az egeret. A szaklap neve: Psychoneuroendocrinology. A szaklap az ISPNE az International Society of Psychoneuroendocrinology társaság kiadványa, amelyben kutatási eredményeiket közlik. Az említett kutatásban részt vettek:-Tonya L. Jacobs UC Davis Center for Mind and Brain, Davis, CA, USA,-Elissa S. Epel UC San Francisco Department of Psychiatry, San Francisco, CA, USA,-Jue Lin UC San Francisco Department of Biochemistry and Biophysics, San Francisco, CA, USA,-Elizabeth H. Blackburn UC San Francisco Department of Biochemistry and Biophysics, San Francisco, CA, USA,-Owen M. Wolkowitz UC San Francisco Department of Psychiatry, San Francisco, CA, USA,-David A. Bridwell UC Irvine Department of Cognitive Science, Irvine, CA, USA,-Anthony P. Zanesco UC Davis Center for Mind and Brain, Davis, CA, USA,-Stephen R. Aichele UC Davis Department of Psychology, Davis, CA, USA,-Baljinder K. Sahdra UC Davis Center for Mind and Brain, Davis, CA, USA,-Katherine A. MacLean Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, USA,-Brandon G. King UC Davis Center for Mind and Brain, Davis, CA, USA,-Phillip R. Shaver UC Davis Department of Psychology, Davis, CA, USA,-Erika L. Rosenberg UC Davis Center for Mind and Brain, Davis, CA, USA,-Emilio Ferrer UC Davis Department of Psychology, Davis, CA, USA,-B. Alan Wallace Santa Barbara Institute for Consciousness Studies, Santa Barbara, CA, USA,-Clifford D. Saron UC Davis Center for Mind and Brain, Davis, CA, USA, UC Davis Medical Center M.I.N.D. Institute, Sacramento, CA, USA.

Az említett kutatók neveit a fenti oldalon megtalálhatnád, ha megbarátkoznál az egérrel. Bár feltételezem, hogy ez sem érdekel, mert inkább arról van szó, hogy a saját mentális blokkodon nem tudsz keresztültörni. Próbáld ki a meditációt, ebben is segíthet, hogy ne egy szűk keresztmetszeten át lásd a világot.

2013. dec. 20. 09:20
 13/30 Tom Benko ***** válasza:
Tudom használni. Sőt, még azt is tudom, hogy az állításaimat megfelelő forrásokkal támasszam alá. Legközelebb te is tegyél így.
2013. dec. 21. 20:56
 14/30 Tom Benko ***** válasza:
Igaz is, már csak magát a cikket illenék linkelned, de ez, félek, túl nagy elvárás.
2013. dec. 21. 20:59
 15/30 Pietrosol ***** válasza:

Tom Benko!

Mégsem tudod használni az egeret. Három kattintással találtam ezt a lapot, amit az általam linkelt magyar oldalról értem el.: [link]

2013. dec. 22. 13:09
 16/30 Tom Benko ***** válasza:
@Pietrosol: De tudom. Csak éppen van jobb dolgom is, mint a te forrásaidat keresgélni. Másrészt, mint írtam, neked kell megadnod az állításaid alátámasztását, nem nekem keresgélni.
2013. dec. 23. 09:17
 17/30 A kérdező kommentje:

Mivel a spiritualitás és a materialisták által materiális irányba húzott anyagi jellegű tudományos kutatás, mind a valóságot kutatja, így mivel a valóság független annak vizsgálódási aspektusától, kézenfekvő ezen területek találkozása.

Kérdés az, hogy mikor és milyen területeken.

A spiritualitásban is tevékenykednek csalók, ott kis csalók a tudományban nagy csalók. [link]

2013. dec. 27. 09:17
 18/30 anonim ***** válasza:
94%
Ez nevetséges! :-DDD
2013. dec. 27. 12:00
 19/30 anonim ***** válasza:
A gyógyító mágnes, a szcientológusok, a katolikusok agymosásai. Átvágás, lenyúlás. Azért a fizikusok dolgoznak rendesen, az álfizikus meg átb...ssza a fejed és eladja a hülyeségét. Szerintem ez azért rohadt nagy különbség.
2013. dec. 27. 16:58
 20/30 szpeti1991 ***** válasza:
Katolikusok agymosásai? Miért kell ilyet idekeverni? A katolikus egyház elfogadja a tudomány eredményeit, és eszében sincs keverni a természetfeletti hitet a tudományos tényekkel.
2013. dec. 27. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!