A gravitációs erő/tömegvonzás gyorsabb a fénynél?
21. kommentelő írta!
"a gravitáció egy bizonyos nagyságú tömegben áramló energiának vonzerejét jelenti,"
Én minnél többet olvasok a témáról egyre inkább dezsavűm van a gravitáció és az elektromágnesesség között!
Mindkettőnek van:
-Mezeje
-Tere
-Állandója
-pólusa
stb.
Milyen érdekes!
Nem is értem miért választják külön a kettőt!
Mikor a gravitáció ,végülis elektromágneses erő!
Tévedés ne essék én is így tanultam hogy különböző stb.régi téma!
De a későbiekben eljátszottam a gondolattal,mi van ha egy és ugyan az!?
Érdekes dolog ha megnézzük hogy az elektromágneses tér képes taszítani,vonzani és pályán tartani testeket!
Szerintem 10-20 év és nem lessz kérdés!
azt tudjuk hogy az összes létező anyagot az elektromágneses erő tart össze és nem a gravitáció!
Mi van akkor ha ez az erő tart össze mindent!
Minket a földön,a bolygókat a pályályukon,a galakszisokat,stb!
És ha bolygók nem úgymond gravitációs pályán mozogbnak hanem egy elektromágneses pályán!
Ami elképzelhető,mert a Nap képes elektromágneses tér létrehozására!
Gondolom a távolság fügvényében gyengül ez a mező ezért kellenek olyan nagy tömegű bolygók ahogyan kifelé haladunk a naprendszerből!Természetesen az összetétel is számit(gondolok itt a plútóra)!
Mindent összevetve elgondolkodtató!
gabornagy22
És akkor mégis mi a fenéért nem hat az elektromágneses mező a gravitációra?? Ezt áruld már el.
Sőt, ha a gravitáció és az elektromágneses mező ugyanaz, akkor miért van az, hogy a gravitáció görbíti a teret, hajlítja a fényt, az elektromágneses mező nem görbíti a teret, és nem hajlítja a fényt?
Ezeket magyarázd meg, mielőtt értelmetlen ostobaságokkal kioktatsz másokat :)
09-12 02:26 beszél...
Dear Sir Butcher,
" miért van az, hogy a gravitáció görbíti a teret, hajlítja a fényt, az elektromágneses mező nem görbíti a teret, és nem hajlítja a fényt? "
Nem kötekedni akarok, de tény, hogy az einsteni alt.rel. gravitációelméletben és azzal konzisztens elméletekben azt mondhatjuk, hogy "minden ami energiával rendelkezik" kelt térgörbületet/gravitációt. Az EM tér, és maga afény is, csak persze tipikus esetekben érhetetlenül kicsit.
Matematikailag a Tömeg-energia-tenzorban kell(lehet) az ilyeneket beleírni, aztán már csak az egyenletet kell megoldani, ami peanuts ;)
L. Wikipédia meg akármilyen standard tankönyv, ami ált.rel.elmelettel is foglalkozik. Howking is nyilván megpróbálja leírni a könyveiben, mint a terület egyik Nagy Öregje.
Ettöl függetlenül gabornagy22 hozzászólása nem vall magas fokú természettudományos müveltségre.
Azt gondolni, hogy szakképzés (pár év egyetem, stb.) nélkül valaki karosszékben ülve megelözheti a szakembereket, pl. az elméleti fizika területén... világképed cizelláltságának további lehetöségeiröl tanúskodik:)
(Mielött ezzel jönne valaki: Einstein ledoktorált és kutatott már pár évet, mikor szabadalmi hivatalnokként kezdett dolgozni. Mellesleg egy fizikus barátom hasonló karrierponton pont ilyesmit kezdett el most, jól fizet:))
sitty...
sutty...
ssssssss...
ja, nem, ez egy fields medal volt, azért is más a hangja, bocsi.
;p
udv
# 43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!